Cll meille: +358 403 777 181

Showing 25–48 of 51 results

Views:
Filter

Filter by price

Mangankloridtetrahydrat (CAS 13446-34-9)

0,00

Mangankloridtetrahydrat (CAS 13446-34-9)

Mangan(II)klorid (MnCl2) är en jonförening som bildas av mangan och klor. Ämnet är obrännbart och rosa till färgen. Det mesta av mangan(II)klorid är MnCl2 · 4H2O som tetrahydrat

Manganoxid (CAS 1344-43-0)

0,00

Manganoxid (CAS 1344-43-0)

Mangan(II)oxid är en oorganisk förening med den kemiska formeln MnO. Det bildar gröna kristaller. Blandningen tillverkas i stor utsträckning som en del av gödningsmedel och livsmedelstillsatser.

Tillsammans med mangansulfat är MnO en komponent i gödningsmedel och livsmedelstillsatser. Tusentals ton konsumeras för detta ändamål varje år. Andra användningsområden inkluderar: katalysator vid tillverkning av allylalkohol, keramik, färger, färgat glas, blekningstalg och textiltryck.

Mangansulfat (CAS 100034-96-5)

0,00

Mangansulfat (CAS 100034-96-5)

Mangansulfatmonohydrat används för att producera mangan genom en elektrolytisk process. Blandningen används för färgning av textilier; för att göra röda glasyrer på porslin; lacktorkar; gödningsmedel; och i djurfoder för att tillhandahålla mangan som ett väsentligt spårämne.

MAP/Ammophos/fosforgödselmedel (CAS 7722-76-1)

0,00

MAP/Ammophos/fosforgödselmedel (CAS 7722-76-1)

Kornformigt gödselmedel som ger öppen tillgång till fosfor och lite kväve för jordbruksväxter. Det är ett utmärkt startgödselmedel under sådd (plantering). Temperatursänkningen ger växterna den nödvändiga fosfornäringen. Det orsakar en tillfällig försurning av jorden runt granulatet, vilket visar vissa fördelar i neutrala och alkaliska jordar.

Mentol (CAS 2216-51-5)

0,00

Menthol (CAS 2216-51-5)

Mentol är ett vaxartat, kristallint, färglöst eller vitt terpenoid fast ämne vid rumstemperatur. Den utvinns från pepparmynta och andra myntoljor och framställs syntetiskt. Den huvudsakliga formen av naturligt förekommande mentol är (-) – mentol, eller levomentol, som är organiserad i (1R, 2S, 5R) konfigurationen. Mentol kännetecknas av en stark mintliknande arom.

Andra namn för mentol inkluderar: 3-p-mentanol, hexahydrotymol, mentomentol och pepparmintskamfer. Den racemiska formen av mentol har ett CAS-nummer på 89-78-1 och (-)-isomeren 2216-51-5.

Metylsalicylat (CAS 119-36-8)

0,00

Metylsalicylat (CAS 119-36-8)

Metylsalicylat är en färglös till gulröd oljig vätska med en karakteristisk lukt. Den kemiska formeln för metylsalicylat är C8H8O3. Det är också känt som salicylsyrametylester, metyl 2-hydroxibensoat, 2-(metoxikarbonyl) fenol och vintergrön olja. Metylsalicylat är en ester. Många växter, som sjöstjärnor, producerar metylsalicylat.

Metylsalicylat har en molekylvikt på 152,1494 g/mol, en smältpunkt på -8,6 ° C, en kokpunkt på 222 ° C, en flampunkt på 96 ° C c.c., en självantändningstemperatur på 451 ° C och en CAS antal 119-36-8. Ämnet är lösligt i vatten vid 20 ° C 0,07 g / 100 ml. Metylsalicylat reagerar med starka oxidanter och starka baser.

Mjölksyra (CAS 598-82-3)

0,00

Mjölksyra (CAS 598-82-3)

Mjölksyra (C3H6O3 eller 2-hydroxipropansyra, strukturformel CH3CHOHCOOH) är en karboxylsyra. Motsvarande anjon är laktat och dess salter är laktater såsom natriumlaktat (C3H5NaO3). Mjölksyramolekylen har två enantiomerer: D-mjölksyra eller D (-) – mjölksyra och L-mjölksyra eller L (+) – mjölksyra. Dessa molekyler är spegelbilder av varandra. D-mjölksyra roterar oscillationsnivån för planpolariserat ljus medurs och L-mjölksyra moturs. Mjölksyra är, liksom andra karboxylsyror, en svag syra med en syrakonstant på 1,32 · 10-4 mol/l.

Myrsyra 85 % (CAS 64-18-6)

0,00

Mjölksyra (CAS 598-82-3)

Myrsyra, eller myrsyra, är den enklaste karboxylsyran med molekylformeln HCOOH. Myrsyra är en färglös, stickande, frätande och rökig vätska som bildar en dimma i fuktig luft. Myrsyra korroderar flera metaller, såsom aluminium, bly och gjutjärn. Det är en svag syra med en syrakonstant på Ka = 1,80 * 10-4 (vid rumstemperatur) och pKa = 3,77. EG-numret för myrsyra är 200-579-1.

Myrsyra förekommer naturligt i många insekter av ordningen Hymenoptera, såsom bin och myror, och i växter som nässlor och granbarr. Syran gör att sticket från dessa insekter sticker. Myrsyra upptäcktes genom destillering av myror 1671. [2] [3]

Salter av myrsyra kallas formiater.

Myrsyra används för att konservera AIV-foder. Metoden har fördelen av en hög proteinhalt i fodret jämfört med torrt hö.

Natriumbensoat (CAS 532-32-1)

0,00

Natriumbensoat (CAS 532-32-1)

Natriumbensoat är ett salt av bensoesyra. Den har den kemiska formeln C6H5COONa, molekylvikt 144,11 g / mol, smältpunkt> 300 ° C, densitet 1,44 g / cm3 (vatten = 1,0 g / cm3), flampunkt> 100 ° C, självantändningstemperatur> 500 ° C och CAS-nummer 532-32-1. Natriumbensoat är tillverkat av natriumhydroxid (lut) och bensoesyra.

Natriumbensoat är ett vanligt konserveringsmedel som används i både hemförvaring och livsmedelsindustrin. Den förstör en stor del av jästsvampar, bakterier och svampar, men är mest effektiv vid sura förhållanden (pH <3,6), varför den bland annat används i sylt och juice. Natriumbensoat är neutralt i surhet. Natriumbensoat som nämns i flera konserveringsanvisningar är märkt med livsmedelstillsatskoden E211 i livsmedelsindustrins produkter.

Natriumbikarbonat (bakpulver) (CAS 144-55-8)

980,0025,00

Natriumvätekarbonat (bakpulver) (CAS 144-55-8)

Natriumbikarbonat (NaHCO3) är ett vitt, mycket vattenlösligt pulver. Natriumbikarbonat sönderdelas vid upphettning till natriumkarbonat, koldioxid och vatten. Det populära triviala namnet för natriumbikarbonat är bakpulver (används i bakning), medan natriumkarbonat kallas soda.

Natriumbikarbonat har en molekylvikt på 84,0 g / mol, en smältpunkt på 50 ° C (sönderdelas), en densitet på 2,1 g / cm3 (vattendensitet 1,0 g / cm3), en löslighet i vatten på 9,59 g / 100 ml ( 20°C), C) och CAS-nummer 144-55-8.

Natriumbutyrat (CAS 156-54-7)

0,00

Natriumbutyrat (CAS 156-54-7)

Natriumbutyrat är en förening med formeln Na (C3H7COO). Det är natriumsaltet av smörsyra. Det har en mängd olika effekter på odlade däggdjursceller, inklusive hämning av proliferation, induktion av differentiering och induktion eller suppression av genuttryck. Som sådan kan den användas i laboratoriet för att producera dessa effekter. Mer specifikt resulterar cellulär butyratbehandling i hyperacetylering av histon, och butyrat självt hämmar klass I histondeacetylas (HDAC) aktivitet, särskilt HDAC1, HDAC2, HDAC3 och butyrat kan användas för att bestämma histondeacetylen i kromatinstruktur och funktion. Hämning av HDAC-aktivitet beräknas påverka endast 2 % av genuttrycket hos däggdjur.

I laboratoriet finns natriumbutyrat vanligtvis som ett vitt, vattenlösligt, kristallint fast ämne. Kemikalien är känd för att ha en mycket stark, obehaglig lukt som dröjer sig kvar. Av säkerhetsskäl rekommenderas det att du använder handskar, skyddsglasögon och andningsskydd när du arbetar med natriumbutyrat.

Natriumklorid [salttabletter] (CAS 7647-14-5)

598,0016,90

Natriumklorid [salttabletter] (CAS 7647-14-5)

Natriumklorid / ˌsoʊdiəm ˈklɔːraɪd /, allmänt känt som ett salt (även om havssalt också innehåller andra kemiska salter), är en jonförening med den kemiska formeln NaCl, som representerar ett förhållande på 1:1 av natrium till kloridjoner. , 99 och 35,45 g/mol, 100 g NaCl innehåller 39,34 g Na respektive 60,66 g Cl. Natriumklorid är det salt som är mest ansvarigt för salthalten i havsvatten och den extracellulära vätskan hos flercelliga organismer. I ätbart salt används det ofta som krydd- och livsmedelskonservering. Stora mängder natriumklorid används i många industriella processer och är en viktig källa till natrium- och klorföreningar som används som råmaterial i ytterligare kemiska synteser. En annan stor användning av natriumklorid är vid avisning av vägar.

Natriumklorid [stensalt] (CAS 7647-14-5)

0,00

Kaliumklorid (CAS 7447-40-7)

Natriumklorid / ˌsoʊdiəm ˈklɔːraɪd /, allmänt känt som ett salt (även om havssalt också innehåller andra kemiska salter), är en jonförening med den kemiska formeln NaCl, som representerar ett förhållande på 1:1 av natrium till kloridjoner. , 99 och 35,45 g/mol, 100 g NaCl innehåller 39,34 g Na respektive 60,66 g Cl. Natriumklorid är det salt som är mest ansvarigt för salthalten i havsvatten och den extracellulära vätskan hos flercelliga organismer. I ätbart salt används det ofta som krydd- och livsmedelskonservering. Stora mängder natriumklorid används i många industriella processer och är en viktig källa till natrium- och klorföreningar som används som råmaterial i ytterligare kemiska synteser. En annan stor användning av natriumklorid är vid avisning av vägar.

Natriumpropionat (CAS 137-40-6)

0,00

Natriumpropionat (CAS 137-40-6)

Natriumpropanoat eller natriumpropionat är natriumsaltet av propionsyra med den kemiska formeln Na (C2H5COO). Denna vita kristallina fasta substans sönderdelas i fuktig luft.

Det används som livsmedelskonservering och representeras i Europa av livsmedelsetiketten E-nummer E281. det används främst som mögelhämmare i bageriprodukter. Den är godkänd för användning som livsmedelstillsats i EU, USA och Australien och i Nya Zeeland (där den är listad under dess INS-nummer 281).

Niacin (WE 59-67-6)

0,00

Niacin (WE 59-67-6)

Niacin, även känd som nikotinsyra, är en organisk förening och en vitamer av vitamin B3, ett väsentligt mänskligt näringsämne. Det kan tillverkas av växter och djur från aminosyran tryptofan. Niacin erhålls i kosten från en mängd olika hela och bearbetade livsmedel, med högst innehåll i berikade förpackade livsmedel, kött, fågel, röd fisk som tonfisk och lax, mindre mängder i nötter, baljväxter och frön.

Propionsyra (CAS 79-09-4)

0,00

Propionsyra (CAS 79-09-4)

Propionsyra (C2H5COOH) är en stickande karboxylsyra med en stickande lukt. Anjonerna, salterna och estrarna av propionsyra kallas propionater. Ämnet kallas även etylmyrsyra, metylättiksyra och etankarboxylsyra.

Strukturformeln för propionsyra är CH3CH2COOH. Den har en syrakonstant pKa på 4,87, en flampunkt på 54°C c.c. d.v.s. genom den slutna bägare-metoden och 57 ° C o.c. d.v.s. mätt med öppen bägare-metoden och en självantändningstemperatur på 485 °C.

Propansyra framställs genom oxidation av propanol eller genom reaktion av etanol med kolmonoxid. Vissa bakterier producerar det också från hexoser. Föreningen används i organisk syntes och spannmålskonservering.

Sorbilot 70 % (CAS 68425-17-2)

0,00

Sorbilot 70 % (CAS 68425-17-2)

Sorbitol är en sexvärd alkohol som finns i små mängder i frukt. Den kommersiella produkten erhålls genom hydrering av dextros. Sorbitol används i kosmetika, tandkräm, tobak, mediciner etc. Sorbitol 70% Typ NC är en icke-kristallin vattenlösning.

Produkten används som basingrediens, sötningsmedel och fuktighetskräm i kosmetika och läkemedel, t.ex. tabletter/piller, tandkräm, hostmedicin eller munvatten. Produkten används även inom livsmedelsindustrin och är listad som livsmedelstillsats under nummer E 420. Som ett alternativ till glycerin kan sorbitol användas i olika tekniska tillämpningar, såsom textilhjälpmedel och polyuretaner.

Sorbinsyra (CAS 110-44-1)

0,00

Sorbinsyra (CAS 110-44-1)

Sorbinsyra (Acidum sorbicum) är även känd som E200. Ett allmänt fuktbevarande medel, samt ett konserveringsmedel som är separerat från rönnbär eller kemiskt framställt. Sorbinsyra administreras rektalt för att underlätta uppmjukning av den hårda avföringen. (T.ex. Microlax) Acid används också ofta i kosmetika.

Andra människor upplever allergiska reaktioner mot sorbinsyra, såsom nässelutslag, rinnande näsa och astmatiska reaktioner.

Tokoferylacetat (CAS 58-95-7)

0,00

Tokoferylacetat (CAS 58-95-7)

Tokoferylacetat, även känt som vitamin E-acetat, är en syntetisk form av vitamin E. Det är en ester av ättiksyra och α-tokoferol. Enligt U.S. Centers for Disease Control and Prevention är vitamin E-acetat ett stort problem i 2019 års Freedom-Related Lung Damage (VAPI)-utbrott, men det finns fortfarande otillräckliga bevis för att utesluta effekten av andra kemikalier.

Tokoferylacetat används ofta i dermatologiska produkter som hudkrämer. Det oxideras inte och kan penetrera genom huden in i levande celler där cirka 5 % omvandlas till fri tokoferol. Påstås ha gynnsamma antioxidanteffekter. α-tokoferylacetat används som ett alternativ till själva tokoferolen eftersom den fenoliska hydroxylgruppen är blockerad, vilket resulterar i en mindre sur produkt med längre hållbarhet. Acetat tros hydrolysera långsamt när det absorberas i huden, regenererar tokoferol och skyddar solen från ultravioletta strålar. Tokoferylacetat syntetiserades första gången 1963 av Hoffmann-La Roche-anställda.

Urea (CAS 57-13-6)

2.000,00118,30

Urea (CAS 57-13-6)

Urea är en organisk förening som är ett rent vitt och kristallint vattenlösligt ämne som luktar ammoniak. Karbamid kallas också för karbamid eller karbonyldiamid. CAS-numret för urea är 57-13-6. Karbamid används bland annat vid tillverkning av konstgödsel, som råvara för plast, som katalysator för avlägsnande av kväveoxider från dieselmotorer och i kosmetika.

Urea är slutprodukten av normal proteinmetabolism hos däggdjur och amfibier, som omvandlas till ammoniak från metabolism. Det elimineras från kroppen av njurarna i urinen, vilket betyder att kväve (kväveföreningen ammoniak) elimineras från kroppen. Hos fåglar och ödlor, å andra sidan, tar urinsyra bort kväve.

Vattenfritt magnesiumsulfat (CAS 7487-88-9)

0,00

Vattenfritt magnesiumsulfat (CAS 7487-88-9)

Magnesiumsulfat är en kemisk förening som innehåller magnesium, svavel och syre. Dess kemiska formel är MgSO4. Det kallas vanligtvis bittersalt eller bittersalt. Namnet Epsom Salt används också som anglism.

Magnesiumsulfat används oftast i konsumentprodukter som badsalt och som laxermedel hos djur, ibland människor.

Inom jordbruk och trädgårdsodling används det som en viktig källa till magnesium för växttillväxt.

Magnesiumsulfat binder fukt från luften i kristallin form och används i kemisk syntes och produktförpackningar för att avlägsna fukt.

Vitamin A (CAS 79-81-2)

0,00

Vitamin A (CAS 79-81-2)

Vitamin A palmitat är ett vanligt vitamintillskott som är tillgängligt både oralt och som en injektion för att behandla A-vitaminbrist under varumärkena Aquasol A, Palmitate A och många andra. Det är en del av en intraokulär behandling för torra ögon i en koncentration av 138 μg/g (VitA-Pos) från Ursapharm. Det är en färdig version av vitamin A; därför bör intaget inte överstiga det rekommenderade näringsvärdet (RDA). Överdosering av förberedda former av vitamin A, såsom retinylpalmitat, resulterar i negativa fysiologiska reaktioner (hypervitaminos A).

Retinylpalmitat används som en antioxidant och en källa till vitamin A, som tillsätts till mjölk med låg fetthalt och andra mejeriprodukter för att kompensera för vitamininnehållet som förloras vid borttagning av mjölkfett. Palmitat är kopplat till den alkoholhaltiga formen av vitamin A, retinol, för att hålla vitamin A stabilt i mjölk.

Retinylpalmitat är också en ingrediens i vissa aktuella hudvårdsprodukter. Efter absorption omvandlas retinylpalmitat till retinol och så småningom till retinsyra (den aktiva formen av vitamin A som finns i Retin-A), även om dess absorption i huden eller dess omvandling inte är särskilt effektiv.

Vitamin A (CAS 79-81-2)

0,00

Vitamin A (CAS 79-81-2)

Vitamin A är ett fettlösligt vitamin och ett viktigt näringsämne för människor. Det är en grupp organiska föreningar som innehåller retinol, retinal (även känd som retinaldehyd), retinsyra och flera provitamin A-karotenoider (särskilt betakaroten (β-karoten). Vitamin A har flera funktioner: det är viktigt för utveckling och tillväxt av embryot, underhållet av immunsystemet och för att bibehålla synen, där det kombineras med opsinproteinet för att bilda rodopsin – en ljusabsorberande molekyl som är nödvändig för både svagt ljus (scotopisk syn) och färgseende.

Vitamin B1 (CAS 532-43-4)

0,00

Vitamin B1 (CAS 532-43-4)

Tiaminnitrat är ett salt av tiamin som består av en mol tiaminbas och en mol salpetersyra. Det förekommer som ett vattenfritt kristallint fast ämne med låg hygroskopicitet. Tiamin (vitamin B1) är en medlem av vitamin B-komplexet. Tiaminnitrat fungerar på grund av sin låga hygroskopicitet som en mer stabil form av tiamin i farmaceutiska preparat Tiaminnitrat rekommenderas för användning vid tillverkning av multivitaminer och som kosttillskott i torra blandningar och torra produkter som vetemjöl.

Back to Top

Shopping cart