Cll meille: +358 403 777 181

Showing 25–48 of 55 results

Views:
Filter

Filter by price

L-askorbinsyra (CAS 50-81-7)

0,00

L-askorbinsyra (CAS 50-81-7)

C-vitamin står för L-askorbinsyra, vilket är ett vitamin för människor och vissa organismer. Dessutom kan det betyda dehydroaskorbinsyra (DHA). DHA kan omvandlas till L-askorbinsyra hos djur. Enligt den breda definitionen är C-vitamin namnet på alla ämnen som har samma funktioner i organismer som L-askorbinsyra.

Vertebrater behöver L-askorbinsyra (eller DHA). För de flesta är det fortfarande inte ett vitamin, eftersom huvuddelen kan producera det. Bland annat människor, andra primater och marsvin producerar inte askorbinsyra. De måste få det från mat. Dess brist orsakar skörbjugg hos människor. Askorbinsyradoser på 3–4 g/dag eller mer som intas av människor kan orsaka diarré, men är annars inte skadligt för hälsan.

Laktos (CAS 63-42-3)

0,00

Laktos (CAS 63-42-3)

Laktos, eller mjölksocker, är en kolhydrat som finns i mjölk från däggdjur. Det är till exempel cirka sju procent i modersmjölk och 4,8 % i komjölk. Ordet laktos kommer från den sneda formen av det latinska ordet lac, som betyder mjölk, från lakt och ändelsen -oose, som syftar på sockerarter.

Laktos är en disackarid som består av två monosackarider förbundna med en syrebrygga: glukos och galaktos. Den empiriska formeln för laktos är C12H22O11, molekylvikt 342,3 g/mol och CAS-nummer 63-42-3.

Magnesiumlaktat (CAS 18917-93-6)

0,00

Magnesiumlaktat (CAS 18917-93-6)

Magnesiumlaktat, magnesiumsaltet av mjölksyra, är ett mineral. Tillsatt i vissa livsmedel och drycker som surhetsreglerande medel och märkt med E329.

Mentol (CAS 2216-51-5)

0,00

Menthol (CAS 2216-51-5)

Mentol är ett vaxartat, kristallint, färglöst eller vitt terpenoid fast ämne vid rumstemperatur. Den utvinns från pepparmynta och andra myntoljor och framställs syntetiskt. Den huvudsakliga formen av naturligt förekommande mentol är (-) – mentol, eller levomentol, som är organiserad i (1R, 2S, 5R) konfigurationen. Mentol kännetecknas av en stark mintliknande arom.

Andra namn för mentol inkluderar: 3-p-mentanol, hexahydrotymol, mentomentol och pepparmintskamfer. Den racemiska formen av mentol har ett CAS-nummer på 89-78-1 och (-)-isomeren 2216-51-5.

Mjölksyra (CAS 598-82-3)

0,00

Mjölksyra (CAS 598-82-3)

Mjölksyra (C3H6O3 eller 2-hydroxipropansyra, strukturformel CH3CHOHCOOH) är en karboxylsyra. Motsvarande anjon är laktat och dess salter är laktater såsom natriumlaktat (C3H5NaO3). Mjölksyramolekylen har två enantiomerer: D-mjölksyra eller D (-) – mjölksyra och L-mjölksyra eller L (+) – mjölksyra. Dessa molekyler är spegelbilder av varandra. D-mjölksyra roterar oscillationsnivån för planpolariserat ljus medurs och L-mjölksyra moturs. Mjölksyra är, liksom andra karboxylsyror, en svag syra med en syrakonstant på 1,32 · 10-4 mol/l.

Mononatriumglutamatmonohydrat (CAS 142-47-2)

0,00

Natriumglutamatmonohydrat (CAS 142-47-2)

L-(+)natriumglutamat (mononatrium-L-glutamat, MSG) har en unik smak känd som “umami” som skiljer sig från de fyra grundsmakerna: sött, salt, surt och bittert.

MSG används i stora mängder som smakförstärkare över hela världen. MSG är inte en direkt smakförstärkare, utan en komplex smakförstärkare för såser, kött, fågel, såser och andra kombinationer. MSG används också för att förbättra smaken av tobak och för att behandla leverkoma. Som ett aminosyrasalt är MSG också säkert vid användning och koncentration av kosmetika, såsom hudvårdsprodukter.

Natriumacetat (CAS 127-09-3)

0,00

Natriumacetat (CAS 127-09-3)

Den kemiska formeln för natriumacetat är NaC2H3O2 och strukturformeln är CH3COONa. Det är natriumsaltet av ättiksyra (CH3COOH). Vattenfritt natriumacetat är under normala förhållanden ett vitt, hygroskopiskt (absorberar lätt fukt från luften), kristallint pulver med en molmassa på 82,04 g/mol, smältpunkt 324 °C, löslighet i vatten 47 g/100 ml vid en temperatur på 20 °C, självantändningstemperatur 607 °C och CAS-nummer 127-09-3.

Granulärt natriumacetat används t.ex. i anti-halk av flygplatser för borttagning av tjockare is. Natriumacetat används främst i livsmedel som konserveringsmedel och surhetsreglerande medel. Dess E-kod är E262.

Natriumbensoat (CAS 532-32-1)

0,00

Natriumbensoat (CAS 532-32-1)

Natriumbensoat är ett salt av bensoesyra. Den har den kemiska formeln C6H5COONa, molekylvikt 144,11 g / mol, smältpunkt> 300 ° C, densitet 1,44 g / cm3 (vatten = 1,0 g / cm3), flampunkt> 100 ° C, självantändningstemperatur> 500 ° C och CAS-nummer 532-32-1. Natriumbensoat är tillverkat av natriumhydroxid (lut) och bensoesyra.

Natriumbensoat är ett vanligt konserveringsmedel som används i både hemförvaring och livsmedelsindustrin. Den förstör en stor del av jästsvampar, bakterier och svampar, men är mest effektiv vid sura förhållanden (pH <3,6), varför den bland annat används i sylt och juice. Natriumbensoat är neutralt i surhet. Natriumbensoat som nämns i flera konserveringsanvisningar är märkt med livsmedelstillsatskoden E211 i livsmedelsindustrins produkter.

Natriumbikarbonat (bakpulver) (CAS 144-55-8)

980,0025,00

Natriumvätekarbonat (bakpulver) (CAS 144-55-8)

Natriumbikarbonat (NaHCO3) är ett vitt, mycket vattenlösligt pulver. Natriumbikarbonat sönderdelas vid upphettning till natriumkarbonat, koldioxid och vatten. Det populära triviala namnet för natriumbikarbonat är bakpulver (används i bakning), medan natriumkarbonat kallas soda.

Natriumbikarbonat har en molekylvikt på 84,0 g / mol, en smältpunkt på 50 ° C (sönderdelas), en densitet på 2,1 g / cm3 (vattendensitet 1,0 g / cm3), en löslighet i vatten på 9,59 g / 100 ml ( 20°C), C) och CAS-nummer 144-55-8.

Natriumbisulfit (CAS 7631-90-5)

0,00

Natriumbisulfit (CAS 7631-90-5)

Natriumbisulfitlösning är en vätska med olika färger vid rumstemperatur. Det används vid rening av avloppsvatten, inom massa- och pappersindustrin, inom fotoindustrin och i olika andra industrier som blekmedel eller avklorinator. Den kan också användas för att behandla rökgaser för att avlägsna svaveltrioxid (SO3).

Natriumbutyrat (CAS 156-54-7)

0,00

Natriumbutyrat (CAS 156-54-7)

Natriumbutyrat är en förening med formeln Na (C3H7COO). Det är natriumsaltet av smörsyra. Det har en mängd olika effekter på odlade däggdjursceller, inklusive hämning av proliferation, induktion av differentiering och induktion eller suppression av genuttryck. Som sådan kan den användas i laboratoriet för att producera dessa effekter. Mer specifikt resulterar cellulär butyratbehandling i hyperacetylering av histon, och butyrat självt hämmar klass I histondeacetylas (HDAC) aktivitet, särskilt HDAC1, HDAC2, HDAC3 och butyrat kan användas för att bestämma histondeacetylen i kromatinstruktur och funktion. Hämning av HDAC-aktivitet beräknas påverka endast 2 % av genuttrycket hos däggdjur.

I laboratoriet finns natriumbutyrat vanligtvis som ett vitt, vattenlösligt, kristallint fast ämne. Kemikalien är känd för att ha en mycket stark, obehaglig lukt som dröjer sig kvar. Av säkerhetsskäl rekommenderas det att du använder handskar, skyddsglasögon och andningsskydd när du arbetar med natriumbutyrat.

Natriumcitrat (CAS 6132-04-3)

0,00

Natriumcitrat (CAS 6132-04-3)

Natriumcitrater används som surhetsreglerande medel i livsmedel och drycker och som emulgeringsmedel i oljor. De låter ostarna smälta utan att bli feta. Det minskar också surheten i maten.

Natriumcitrat används för att förhindra koagulering av donerat blod under förvaring. Det används också i laboratoriet före operation för att avgöra om en persons blod är för tjockt och kan orsaka en blodpropp, eller om blodet är för tunt för säker operation. Natriumcitrat används i medicinska sammanhang som alkaliserande medel istället för natriumbikarbonat för att neutralisera överskott av syra i blod och urin. Det har tillämpningar vid behandling av metabolisk acidos och kronisk njursjukdom.

Natriumglukonat (CAS 527-07-1)

0,00

Natriumglukonat (CAS 527-07-1)

Natriumglukonat är en förening med formeln NaC6H11O7. Det är natriumsaltet av glukonsyra. Dess E-nummer är E576. Natriumglukonat används i stor utsträckning vid textilfärgning, tryckning och ytbehandling av metaller. Det används också som kelatbildare, stålytrengöringsmedel, rengöringsmedel för glasflaskor och kelatbildare inom cement-, beläggnings- och aluminiumoxidfärgindustrin. Det är ett vitt pulver som löser sig bra i vatten.

Natriumklorid [salttabletter] (CAS 7647-14-5)

598,0016,90

Natriumklorid [salttabletter] (CAS 7647-14-5)

Natriumklorid / ˌsoʊdiəm ˈklɔːraɪd /, allmänt känt som ett salt (även om havssalt också innehåller andra kemiska salter), är en jonförening med den kemiska formeln NaCl, som representerar ett förhållande på 1:1 av natrium till kloridjoner. , 99 och 35,45 g/mol, 100 g NaCl innehåller 39,34 g Na respektive 60,66 g Cl. Natriumklorid är det salt som är mest ansvarigt för salthalten i havsvatten och den extracellulära vätskan hos flercelliga organismer. I ätbart salt används det ofta som krydd- och livsmedelskonservering. Stora mängder natriumklorid används i många industriella processer och är en viktig källa till natrium- och klorföreningar som används som råmaterial i ytterligare kemiska synteser. En annan stor användning av natriumklorid är vid avisning av vägar.

Natriumklorid [stensalt] (CAS 7647-14-5)

0,00

Kaliumklorid (CAS 7447-40-7)

Natriumklorid / ˌsoʊdiəm ˈklɔːraɪd /, allmänt känt som ett salt (även om havssalt också innehåller andra kemiska salter), är en jonförening med den kemiska formeln NaCl, som representerar ett förhållande på 1:1 av natrium till kloridjoner. , 99 och 35,45 g/mol, 100 g NaCl innehåller 39,34 g Na respektive 60,66 g Cl. Natriumklorid är det salt som är mest ansvarigt för salthalten i havsvatten och den extracellulära vätskan hos flercelliga organismer. I ätbart salt används det ofta som krydd- och livsmedelskonservering. Stora mängder natriumklorid används i många industriella processer och är en viktig källa till natrium- och klorföreningar som används som råmaterial i ytterligare kemiska synteser. En annan stor användning av natriumklorid är vid avisning av vägar.

Natriummetabisulfit (CAS 7681-57-4)

0,00

Natriummetabisulfit (CAS 7681-57-4)

Natriumpyrosulfit eller natriummetabisulfit eller natriumdisulfit (Na2S2O5) är en oorganisk jonförening. Ämnet används bland annat i livsmedel som antioxidant.

Natriumpyrosulfit används i livsmedel som konserveringsmedel och antioxidant, till exempel i torkad frukt och vin, den är mest effektiv i sura förhållanden. Dess E-kod är E223. Föreningen används också som reduktionsmedel, inom textil- och pappersindustrin för att avlägsna klor, vid pappersblekning, som fotografisk kemikalie och som laboratoriereagens.

Natriumnitrat (CAS 7631-99-4)

0,00

Natriumnitrat (CAS 7631-99-4)

Natriumnitrat (NaNO3) är ett vitt fast salt som är mycket lösligt i vatten. Natriumnitrat kallas också för chili och potatisläsk i motsats till den traditionella salviatartaren, som är kaliumnitrat.

Natriumnitrat används i gödningsmedel, pyroteknik, konserveringsmedel, raketdrivmedel, nitreringskemikalier, oxidanter samt glas och keramik.

Stillahavskriget mellan Chile, Peru och Bolivia började delvis med en kamp om regionens rika natriumnitratresurser. De största fyndigheterna av salviamalm i världen fanns i Atacamaöknen. Natriumnitrat bröts rikligt i området fram till 1940-talet. Värdet på natriumnitrat hade sjunkit under hela 1900-talet som ett resultat av utvecklingen av Haber-Bosch-metoden.

Saltmalm bryts fortfarande i Chile. Förutom natriumnitrat erhålls kaliumnitrat, natriumsulfat och jod. Natriumnitrat framställs också genom att artificiellt neutralisera salpetersyra med soda.

Natriumnitrat i mat är E251.

Natriumpolyfosfat (CAS 10361-03-2)

0,00

Natriumpolyfosfat (CAS 10361-03-2)

Natriumfosfat är ett allmänt namn för olika natrium (Na+) och fosfat (PO43−) saltater. Fosfat bildar en familj av kondenserade anjoner, inklusive di-, tri-, tetra- och polyfosfat. De flesta av dessa salter är kända både i vattenfri (veeva) och hydratiserad form. Hüdraadid är vanligare än veevabad vormid.

Natriumsulfit (CAS 7757-83-7)

0,00

Natriumsulfit (CAS 7757-83-7)

Natriumsulfit (Na2SO3) är en oorganisk jonförening som består av natrium- och sulfitjoner. Det används i massaproduktion, vatten- och textilbearbetning och som livsmedelstillsats.

Den viktigaste användningen av natriumsulfit är massaproduktion. Natriumsulfit används i både sura och neutrala förhållanden och löser upp lignin. Blandningen är ett reduktionsmedel och används därför för att avlägsna syre från vatten och klor i pappers- och textilindustrins processer och från vatten. Det används även inom fotografi som filmkonserveringsmedel och även i samband med framkallning av fotografiet. Natriumsulfit används också som konserveringsmedel, till exempel i torkad frukt, och dess E-kod är E221. Natriumtiosulfat är tillverkat av natriumsulfit och det reagerar med organiska föreningar för att bilda sulfonater.

Natriumtripolyfosfat (CAS 7758-29-4)

0,00

Natriumtripolyfosfat (CAS 7758-29-4)

Natriumtrifosfat (STP), även natriumtripolyfosfat (STPP) eller tripolyfosfat (TPP), är en oorganisk förening med formeln Na5P3O10. Det är natriumsaltet av polyfosfat-Penta-anjonen, som är en konjugerad bas av trifosforsyra. Det tillverkas i stor utsträckning som en del av många hushålls- och industriprodukter, särskilt tvättmedel. Miljöproblemen i samband med övergödning beror på dess utbredda användning.

Sojalecitin (CAS 8002-43-5)

0,00

Sojalecitin (CAS 8002-43-5)

Lecitin av livsmedelskvalitet erhålls från sojabönor och andra växtkällor. Det är en komplex blandning av acetonolösliga fosfatider, huvudsakligen bestående av fosfatidylkolin, fosfatidyletanolamin och fosfatidylinositol i kombination med olika mängder av andra ämnen som triglycerider, fettsyror och kolhydrater. Raffinerade lecitinkvaliteter kan innehålla vilken som helst av dessa komponenter i olika proportioner och kombinationer beroende på vilken typ av fraktionering som används. I sin oljefria form avlägsnas de flesta triglyceriderna och fettsyrorna och produkten innehåller 90 % eller mer fosfatider, vilket representerar hela fosfatidkomplexet eller vissa fraktioner. Både naturliga och bearbetade lecitinkvaliteter kan variera i konsistens från plast till flytande beroende på koncentrationen av fria fettsyror och oljor och närvaron eller frånvaron av andra spädningsmedel. Dess färg varierar från ljusgul till brun beroende på källan, grödor och om den är blekt eller oblekt. Den är luktfri eller har en karakteristisk, lätt nötig doft och mild smak. Ätliga utspädningsmedel som kakaosmör och vegetabiliska oljor ersätter ofta sojabönolja för att förbättra funktionella egenskaper och smakegenskaper. Lecitin är endast delvis lösligt i vatten, men hydratiserar lätt och bildar emulsioner. Oljefria fosfatider är lösliga i fettsyror, men är praktiskt taget olösliga i fettoljor. När alla fosfatidfraktioner är närvarande är lecitin delvis lösligt i alkohol och praktiskt taget olösligt i aceton.

Sorbinsyra (CAS 110-44-1)

0,00

Sorbinsyra (CAS 110-44-1)

Sorbinsyra (Acidum sorbicum) är även känd som E200. Ett allmänt fuktbevarande medel, samt ett konserveringsmedel som är separerat från rönnbär eller kemiskt framställt. Sorbinsyra administreras rektalt för att underlätta uppmjukning av den hårda avföringen. (T.ex. Microlax) Acid används också ofta i kosmetika.

Andra människor upplever allergiska reaktioner mot sorbinsyra, såsom nässelutslag, rinnande näsa och astmatiska reaktioner.

Tetranatriumpyrofosfat (CAS 7722-88-5)

0,00

Tetranatriumpyrofosfat (CAS 7722-88-5)

Tetranatriumpyrofosfat, även kallat natriumpyrofosfat, tetranatriumfosfat eller TSPP, är en oorganisk förening med formeln Na4P2O7. Som ett salt är det ett vitt, vattenlösligt fast ämne. Den består av pyrofosfatanjoner och natriumjoner. Toxiciteten är ungefär dubbelt så stor som bordssalt när det tas oralt. Även känd som dekahydrat Na4P2O7 · 10(H2O).

Tetranatriumpyrofosfat används som buffertmedel, emulgeringsmedel, dispergeringsmedel och förtjockningsmedel, och används ofta som livsmedelstillsats. Vanliga livsmedel som innehåller tetranatriumpyrofosfat inkluderar kycklingnuggets, marshmallows, pudding, krabbkött, krabbimitation, konserverad tonfisk och sojabaserade köttalternativ, och kattmat och kattgodis där det används som en smakförstärkare.

Tetranatriumpyrofosfat fungerar i tandkräm och tandtråd som ett anti-tandstensmedel som tar bort kalcium och magnesium från saliv och därmed förhindrar att de samlas på tänderna. Tetranatriumpyrofosfat används i kommersiella tandsköljningar före borstning för att minska plack.

Tetranatriumpyrofosfat används ibland i hushållstvättmedel för att förhindra liknande avlagring på kläder, men på grund av dess fosfatinnehåll orsakar det vattenövergödning och främjar tillväxten av alger.

Back to Top

Shopping cart