Cll meille: +358 403 777 181

1-metoksi-2-propanoli (CAS 107-98-2)

150,000,00

Muut nimet: 1-metoksi-2-propanoli, metoksipropanoli, propyleeniglykolimonometyylieetteri

Kuvaus

Kuvaus:
Metoksipropanoli on väritön, veteen sekoittuva neste, jolla on mieto alkoholihaju ja keskimääräinen haihtuvuus. Metoksipropanoli sekoittuu hyvin veteen ja muihin orgaanisiin liuottimiin, liuottaa monet orgaaniset aineet hyvin, metoksipropanoli voi toimia korvikkeena monille glykoleille (E-sarja).
Metoksipropanolia käytetään liuottimena painoväreille ja se tarjoaa hyvän liukoisuuden monenlaisiin hartseihin, mukaan lukien akryyli-, epoksi-, alkydi-, polyesteri-, nitroselluloosa- ja polyuretaanihartsit.

Käyttö ja käyttö:
Se on erittäin haihtuva ja parantaa sitä liuottimena musteille ja painoväreille joidenkin pigmenttien ja väriaineiden kostuvuutta. Sillä on hyvä liuotuskyky suhteessa nitroselluloosaan, kloorattua kumia, polyvinyyliasetaattia, polyvinyylibutyraali-, ketoni- ja ketoni-formaldehydihartseja, sellakka-, hartsi-, fenoli-, melamiini- ja karbamidiformaldehydihartseja, alkydihartseja ja polymetakrylaatteja, polymetakrylaatteja vinyylikloridikopolymeerit. Kuten asetoni liuottimena, se ei liuota kopaalikumia, kumia, selluloosa-asetaattia, polystyreeniä, polyvinyylialkoholia ja polyvinyylikloridia.
Vähäisen miellyttävän hajunsa vuoksi metoksipropanoli soveltuu erittäin hyvin nitroselluloosalakkoihin, jotka on tarkoitettu puun, paperin ja metallin päällystämiseen. Kohtalaisen haihtuvana liuottimena se parantaa maalin läpäisevyyttä, virtausominaisuuksia ja maalipinnoitteiden kiiltoa; se myös estää pilvien muodostumisen ja pinnan epätasaisuudet, kuten kuplat ja kalansilmät. Siksi sitä käytettäessä, kuten liuotin p 646, materiaali on erittäin tärkeä osa onnistunutta työtä. Metoksipropanolin lisääminen ei lisää maalijärjestelmien kuivumisaikaa. Se lisää laimennettavuutta halvoilla liuottimilla, vähentää ja vakauttaa maalin viskositeettia ja parantaa maalin piiloutumisominaisuuksia.
Metoksipropanoli aiheuttaa hyvin vähän maalin turpoamista, joten se lisää maalia aikaisempien kerrosten päälle. Sitä käytetään liuotinaineena painoväreissä (fleksopainot, syväsyvä pakkaukset) kiillon ja virtauksen parantamiseksi. Hyvien liuotinominaisuuksiensa ansiosta väriaineiden suhteen ja kyvyllä kostuttaa pigmentit se parantaa painovärien väriä.
Fyysiset ominaisuudet
Kiehumispiste +117 ⁰C

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Käytettävissä oleva määrä

500 ml metallipullo, 5 lit muovitölkki, 10 lit muovipurkki, 20 lit plástic balde/bote, 25 lit muovipurkki, 200 lit rumpu/tynnyri, 640 lit IBC-astiaa, 1000 lit IBC-konttia

Takaisin alkuun

Shopping cart