Cll meille: +358 403 777 181

Silikoniöljy (CAS 63148-62-9)

0,00

Silikoniöljy (CAS 63148-62-9)

Silikoniöljy on mikä tahansa nestemäinen polymeroitu siloksaani, jossa on orgaanisia sivuketjuja. Tärkein aine on polydimetyylisiloksaani. Nämä polymeerit ovat kaupallisesti kiinnostavia suhteellisen korkean lämpövakautensa ja voiteluominaisuuksiensa vuoksi.

Silikoniöljyjä käytetään pääasiassa voiteluaineina, lämpööljyinä tai hydraulinesteinä. Ne ovat erinomaisia ​​sähköeristeitä, ja toisin kuin hiilianalogit, ne ovat palamattomia. Niiden lämpötilan vakaus ja hyvät lämmönsiirto-ominaisuudet tekevät niistä laajalti käytettyjä keittolevyjen sekoittimien päälle sijoitettujen kylpyammeiden (“öljyhauteiden”) lämmityslaboratorioissa sekä kylmäaineina kylmäkuivaimissa. Silikoniöljyä käytetään myös yleisesti työnesteenä kojelautoissa, märkämuuntajissa, diffuusiopumpuissa ja öljyllä täytetyissä lämmittimissä. Ilmailu- ja avaruuskäyttöön kuuluu kansainvälisen avaruusaseman Zvezda -moduulin ulkoinen jäähdytyssilmukka ja patterit, jotka hylkäävät lämpöä tyhjiössä.

Silikoniöljyluokalla, joka tunnetaan nimellä syklosiloksaanit, on monia samoja ominaisuuksia kuin muilla ei-syklisillä siloksaaninesteillä, mutta sillä on myös suhteellisen suuri haihtuvuus, joten se on hyödyllinen monissa kosmetiikkatuotteissa, kuten antiperspirantissa.

Jotkut silikoniöljyt, kuten simetikoni, ovat voimakkaita vaahtoamisenestoaineita alhaisen pintajännityksen vuoksi. Niitä käytetään teollisissa sovelluksissa, kuten tislauksessa tai käymisessä, joissa liialliset vaahtomäärät voivat olla ongelmallisia. Niitä lisätään joskus ruokaöljyihin liiallisen vaahtoamisen estämiseksi syvän paistamisen aikana. Voiteluaineina käytettävät silikoniöljyt voivat olla tahattomia vaahdonestoaineita (epäpuhtauksia) prosesseissa, joissa halutaan vaahtoa, kuten polyuretaanivaahdon valmistuksessa.

Silikoniöljy on myös yksi Silly Puttyn kahdesta pääainesosasta boorihapon kanssa.

Tuotetunnus (SKU): 63148-62-9 Osastot: , ,

Kuvaus

Info

Toimialat: Kotitalouskemikaalit, Rakennuskemia

CAS-numero: 63148-62-9
Kemiallinen kaava: (C2H6OSi) N

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Käytettävissä oleva määrä

500 ml metallipullo, 5 lit muovitölkki, 10 lit muovipurkki, 20 lit metallitölkki YK, 25 lit muovipurkki, 200 lit rumpu/tynnyri, 640 lit IBC-astiaa, 1000 lit IBC-konttia

Takaisin alkuun

Shopping cart