Cll meille: +358 403 777 181

Omenahappo (CAS 6915-15-7)

0,00

Omenahappo (CAS 6915-15-7)

Omenahappo eli hydroksibutaanidihappo on dikarboksyylihappoihin kuuluva orgaaninen yhdiste. Nimensä mukaisesti omenahappoa on hedelmissä, etenkin omenissa, joissa se muodostaa 97 % kokonaishappopitoisuudesta. Sitä on runsaasti myös luumuissa, kirsikoissa ja vesimelonissa. Juuri se antaa vihreille omenoille luonteenomaisen happaman maun. Raparperin ruodin happamuus johtuu pääasiassa omenahaposta. Omenahapon suoloja ja estereitä kutsutaan hydroksibutaanidioaateiksi tai triviaalinimensä mukaisesti malaateiksi.

Omenahappoa voidaan eristää luonnollisista lähteistä, mutta nykyään sitä valmistetaan pääasiassa synteettisesti. Sitä valmistetaan katalyyttisesti vedyttämällä maleiinihappoa, maleiinianhydridiä tai fumaarihappoa.

Elintarviketeollisuudessa käytetään omenahappoa paljon muun muassa makeisissa, hedelmä- ja vihannessäilykkeissä, juomissa ja hilloissa happamuudensäätöaineena. Sen E-koodi on E296. Yhdistettä voidaan käyttää myös hajusteissa, metallien puhdistamiseen ja metalleja kelatoivana aineena.

Omenahappo osallistuu elimistössä sitruunahappokiertoon.

Tuotetunnus (SKU): 6915-15-7 Osastot: , , ,

Kuvaus

Info

Toimialat: kotitalouskemikaalit, lääketeollisuus, elintarviketeollisuus
CAS-numero: 6915-15-7
WE-numero: 210-514-9
Kemiallinen kaava: C4H6O5
Moolimassa: 292,25 g /mol
Tullitariffi: 29181998

Muut fyysiset ominaisuudet

pH: ~ 2 (50 g /l, 20 ° C)
Sulamis- / jäätymispiste: 128 ° C
Kiehumispiste / kiehumisalue: 150 ° C
Suhteellinen tiheys: 1,6 g /cm3 (20 ° C)
Liukoisuus veteen: 500 g/l (25 ° C)

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Käytettävissä oleva määrä

1000kg, 25kg laukku

Takaisin alkuun

Shopping cart