Cll meille:+372 5504440

Tokoferylacetat (CAS 58-95-7)

0,00

Tokoferylacetat (CAS 58-95-7)

Tokoferylacetat, även känt som vitamin E-acetat, är en syntetisk form av vitamin E. Det är en ester av ättiksyra och α-tokoferol. Enligt U.S. Centers for Disease Control and Prevention är vitamin E-acetat ett stort problem i 2019 års Freedom-Related Lung Damage (VAPI)-utbrott, men det finns fortfarande otillräckliga bevis för att utesluta effekten av andra kemikalier.

Tokoferylacetat används ofta i dermatologiska produkter som hudkrämer. Det oxideras inte och kan penetrera genom huden in i levande celler där cirka 5 % omvandlas till fri tokoferol. Påstås ha gynnsamma antioxidanteffekter. α-tokoferylacetat används som ett alternativ till själva tokoferolen eftersom den fenoliska hydroxylgruppen är blockerad, vilket resulterar i en mindre sur produkt med längre hållbarhet. Acetat tros hydrolysera långsamt när det absorberas i huden, regenererar tokoferol och skyddar solen från ultravioletta strålar. Tokoferylacetat syntetiserades första gången 1963 av Hoffmann-La Roche-anställda.

Nollställ

Beskrivning

Information

Branscher: Kosmetika, läkemedel, foder
CAS-nummer: 58-95-7
WE-nummer: 200-405-4
Kemisk formel: C31H52O3
Molekylvikt: 472,74 g/mol
Tariffkod: 29362800

Andra fysiska egenskaper
Smältpunkt/fryspunkt: -27,5 °C
Kokpunkt/intervall: 200 – 220 ° C
Relativ densitet: 0,96 g/ml

Mer information

Käytettävissä oleva määrä

1000kg, 25kg väska

Back to Top

Shopping cart