Cll meille: +358 403 777 181

Showing all 12 results

Views:
Filter

Filter by price

Vaselin (vit, gul) (CAS 8009-03-8)

0,00

Vaselin (vit, gul) (CAS 8009-03-8)

Vaselin (latin vaselin, Paraffinum unguinosum, Petrolatum) är en luktfri och smaklös vit vätska. Med ofullständig rengöring ändras färgen från svart till gul, med fullständig rengöring – genomskinlig. Består av en blandning av mineralolja och hårda paraffiner. Smältpunkt 27-60°C, viskositet 28-36 mm²/s vid 50°C. Löser i eter och kloroform, olöslig i vatten och alkohol, blandbar i oljor utom ricinolja. Erhållen från vakuumdestillatoljefraktioner genom förtjockning med petrolatum, paraffin och ceresin. Ingen tvål med alkaliska lösningar, ingen oxidation, ingen förstörelse i luften.

Väteperoxid 50 % (CAS 7722-84-1)

830,000,00

CAS-nummer 7722-84-1

Väteperoxid 50 %
– färglös vätska med metallsmak, lättlöslig i vatten, alkohol och eter

-Väteperoxid blir ett utmärkt ämne för att desinficera vatten i simbassänger, för att bekämpa alger och vattenblomning
– används som ett effektivt blekmedel för bomull, ull, textilier, päls, papper, konstgjorda och syntetiska fibrer inom textil, massa och papper och lätt industri
– Kan sönderfalla spontant till vatten och syre, blandas med vatten i valfritt förhållande. – egenskaper som antiseptisk, hemostatisk och desinfektionsmedel möjliggör dess användning inom kosmetika, elektronik, livsmedel, medicin, läkemedel och andra industrier. Inom medicinen används de främst för att läka sår och repor. – livsmedelsindustrin används för att desinficera utrustning.

Vattenfritt magnesiumsulfat (CAS 7487-88-9)

0,00

Vattenfritt magnesiumsulfat (CAS 7487-88-9)

Magnesiumsulfat är en kemisk förening som innehåller magnesium, svavel och syre. Dess kemiska formel är MgSO4. Det kallas vanligtvis bittersalt eller bittersalt. Namnet Epsom Salt används också som anglism.

Magnesiumsulfat används oftast i konsumentprodukter som badsalt och som laxermedel hos djur, ibland människor.

Inom jordbruk och trädgårdsodling används det som en viktig källa till magnesium för växttillväxt.

Magnesiumsulfat binder fukt från luften i kristallin form och används i kemisk syntes och produktförpackningar för att avlägsna fukt.

Verseninsyra (CAS 60-00-4)

0,00

Versensyra (CAS 60-00-4)

Versenesyra är en speciell råvara för kosmetikaindustrin. Den används bland annat i schampon, krämer, läppbalsam, garvningsprodukter och duschgeler. Fungerar som en konsistensstabilisator som förbättrar viskositeten och ger rätt sammansättning. Det är också ett konserveringsmedel vars syfte är att förhindra förändringar i kosmetikas sammansättning, utseende och lukt. I höga koncentrationer irriterar det slemhinnor och hud.

Vindrutetvätt sommar MasterChem

0,900,00

Färdig att använda vindrutespolvätska för sommaren. Innehåller speciella tillsatser (nano) för att avlägsna insektsrester och smuts från vindrutan. Skador inte på gummi- eller plastdelar. Tillverkad av MasterChem.

Vinsyra (CAS 87-69-4)

0,00

Vinsyra (CAS 87-69-4)

Vinsyra, eller 2,3-dihydroxibutandisyra, är en organisk syra som förekommer naturligt i många växter, särskilt vindruvor och tamarind. Det är en av syrorna i vin och tillsätts även i vissa livsmedel för att ge en syrlig smak och används som en antioxidant. Salter och estrar av vinsyra kallas dihydroxibutandioater eller, enligt deras triviala namn, tartrater. E-koden som används för vinsyra i livsmedel är E 334. Den maximala dagliga mängden (ADI) av L-vinsyra för en person är 30 mg/kg/dag och det gäller kakao och chokladprodukter.

Omkring år 800 var den persiske alkemisten Jabir ibn Hayyan den förste att separera vinsyra från kaliumtartrat. Den moderna metoden att isolera vinsyra utvecklades av den svenske kemisten Carl Wilhelm Scheele. Vinsyrans kiralitet upptäcktes först av Jean Baptiste Biot 1832. Louis Pasteur fortsatte denna forskning 1847 genom att studera formerna på vinsyrakristaller, som han fann var asymmetriska. Vinsyra har tre stereoisomerer: naturligt förekommande L-(R,R)-(+)-vinsyra (CAS 87-69-4) och dess spegelbild (enantiomer) D-(S,S)-(−)-vinsyra syra (CAS 147 -71-7), såväl som optiskt inaktiv mesovinsyra (CAS 147-73-9) och en racemisk blandning känd som paravinsyra eller racemisk syra (CAS 133-37-9).

Violinharts (CAS 8050-09-7)

0,00

Violinharts (CAS 8050-09-7)

Violinharts är härdat harts. Det är också känt som kolofonium eller fjäderharts. Det gnides in i strängarna av violiner, viola, cello och kontrabasar för att öka friktionen, vilket gör ljudet lättare att producera. Hartsets hårdhet beror på vilket instrument det är avsett att fjädra för.

Violinharts tillverkas genom att värma färskt harts så att dess flytande terpener avdunstar. Den är genomskinlig och varierar i färg från gul till svart. Hartset är fast vid rumstemperatur, men smälter vid en temperatur på några hundra grader? Hartset består huvudsakligen av olika hartssyror.

Vitamin A (CAS 79-81-2)

0,00

Vitamin A (CAS 79-81-2)

Vitamin A palmitat är ett vanligt vitamintillskott som är tillgängligt både oralt och som en injektion för att behandla A-vitaminbrist under varumärkena Aquasol A, Palmitate A och många andra. Det är en del av en intraokulär behandling för torra ögon i en koncentration av 138 μg/g (VitA-Pos) från Ursapharm. Det är en färdig version av vitamin A; därför bör intaget inte överstiga det rekommenderade näringsvärdet (RDA). Överdosering av förberedda former av vitamin A, såsom retinylpalmitat, resulterar i negativa fysiologiska reaktioner (hypervitaminos A).

Retinylpalmitat används som en antioxidant och en källa till vitamin A, som tillsätts till mjölk med låg fetthalt och andra mejeriprodukter för att kompensera för vitamininnehållet som förloras vid borttagning av mjölkfett. Palmitat är kopplat till den alkoholhaltiga formen av vitamin A, retinol, för att hålla vitamin A stabilt i mjölk.

Retinylpalmitat är också en ingrediens i vissa aktuella hudvårdsprodukter. Efter absorption omvandlas retinylpalmitat till retinol och så småningom till retinsyra (den aktiva formen av vitamin A som finns i Retin-A), även om dess absorption i huden eller dess omvandling inte är särskilt effektiv.

Vitamin A (CAS 79-81-2)

0,00

Vitamin A (CAS 79-81-2)

Vitamin A är ett fettlösligt vitamin och ett viktigt näringsämne för människor. Det är en grupp organiska föreningar som innehåller retinol, retinal (även känd som retinaldehyd), retinsyra och flera provitamin A-karotenoider (särskilt betakaroten (β-karoten). Vitamin A har flera funktioner: det är viktigt för utveckling och tillväxt av embryot, underhållet av immunsystemet och för att bibehålla synen, där det kombineras med opsinproteinet för att bilda rodopsin – en ljusabsorberande molekyl som är nödvändig för både svagt ljus (scotopisk syn) och färgseende.

Vitamin B1 (CAS 532-43-4)

0,00

Vitamin B1 (CAS 532-43-4)

Tiaminnitrat är ett salt av tiamin som består av en mol tiaminbas och en mol salpetersyra. Det förekommer som ett vattenfritt kristallint fast ämne med låg hygroskopicitet. Tiamin (vitamin B1) är en medlem av vitamin B-komplexet. Tiaminnitrat fungerar på grund av sin låga hygroskopicitet som en mer stabil form av tiamin i farmaceutiska preparat Tiaminnitrat rekommenderas för användning vid tillverkning av multivitaminer och som kosttillskott i torra blandningar och torra produkter som vetemjöl.

Vitamin B12 (CAS 68-19-9)

0,00

Vitamin B12 (CAS 68-19-9)

Vitaminer B12 är vitaminer och en grupp ämnen som bildas av en substituerad korrinring och en ribonukleotid av 5,6-dimetylbensimidazol med koboltjon oktaedriskt bunden till ringens mitt på sex platser. Den sjätte gruppen bunden till jonen, liganden, varierar och alla ämnen med denna struktur sägs vara kobalaminer, även om de inte fungerar som vitaminer. Det finns mer än 20 olika kobalaminer i naturen, varav några dock inte fungerar som vitamin B12 hos djur eller är dåligt absorberade. Cyanokobalamin är det vanligaste vitamin B12 som tillsätts till kosttillskott, men det finns knappast i naturen.

Vitamin E (CAS 58-95-7)

0,00

E-vitamin (CAS 58-95-7)

Vitamin E är benämningen på en grupp vitaminer som har samma biologiska funktioner i organismer som α-tokoferol. 8 ämnen som är vanliga i naturen räknas ofta som vitamin E: α-, β-, γ- och δ-tokoferol och α-, β-, γ- och δ-tokotrienol. Var och en av dessa har 8 stereoisomerer på grund av kirala centra och E,Z-isomerism. Det finns bara 2R,4R,8R- eller RRR-tokoferoler och 2R,3′(E),7′(E)- eller REE-tokotrienoler i naturen. Blandningar som innehåller alla isomerer, dvs racemater, kallas all-rac-tokoferoler och -trienoler. Artificiellt producerade vitamin E-tillskott och mediciner är ofta racemater.

RRR-α-tokoferol är det mest effektiva E-vitaminet hos människor. Det är också vanligt i människors dieter. Därför är det i vissa sammanhang bara det som anses vara det enda riktiga E-vitaminet hos människor. För sin del har åtminstone γ- och δ-tokotrienoler mycket svaga vitamineffekter, så de räknas inte alltid som E-vitaminer.

Back to Top

Shopping cart