Cll meille:+372 5504440

Carnaubavax (CAS 8015-86-9)

0,00

Carnaubavax (CAS 8015-86-9)

Carnaubavax förekommer från ljusbrunt till ljusgult pulver, flingor eller som en oregelbunden klump av hårt, sprött vax. Den har en typisk mild lukt och praktiskt taget ingen smak. Det är fritt från förfall. Olika typer och kvaliteter finns kommersiellt tillgängliga.

Närhelst hårt, polerat vax önskas, t.ex. i bilvaxer, golvvaxemulsioner, högkvalitativa skokräm, inom pappersindustrin (särskilt för tillverkning av karbonpapper). Som mjukgörare i tandavtrycksblandningar. Ökar smältpunkten för andra vaxer; används ofta tillsammans med candelillavax. Närvaron av ett vax som smälter vid en lägre temperatur anses vara en falsk. Renat och blekt karnaubavax används i kosmetiska material som hårborttagningsmedel och deodorantstickor. Det sista steget i att belägga en tablett på ett apotek. Hudsensibilisering eller irritation orsakad av karnaubavax verkar vara sällsynt.

Använt karnaubavax används för att stärka och strukturera kosmetika och har en mindre flytande sammansättning. Carnaubavax bildar också ett skyddande lager på hudens yta. Den har den högsta smältpunkten av naturliga växtvaxer och orsakar vanligtvis inte allergiska reaktioner. Detta vax erhålls från bladen och bladknopparna från en brasiliansk vaxpalm.

Användning Carnauba Wax är en allmän livsmedelstillsats som är ett hårt och sprött vax. den erhålls från bladknoppar och blad från den brasilianska vaxpalmen copernicia cerifera. det är ett mycket välkänt vax och används i karamellglasering.

Nollställ
Artikelnr: 8015-86-9 Kategorier: , ,

Beskrivning

Information

Branscher: Kosmetikindustri
CAS-nummer: 8015-86-9
WE-nummer: 232-399-4

Andra fysiska egenskaper
Smältpunkt / fryspunkt: 78 – 88 ° C
Relativ densitet: 0,99 – 1,0 g/cm (20 °C)

Mer information

Käytettävissä oleva määrä

1000kg, 25kg väska

Back to Top

Shopping cart