Cll meille:+372 5504440

Lanolin (CAS 8006-54-0)

0,00

Lanolin (CAS 8006-54-0)

Lanolinolja är ett utsöndring av fårhuden. Den liknar mänsklig talg, en olja som utsöndras av talgkörtlarna som du kanske märker särskilt i näsan. Till skillnad från talg innehåller lanolin inga triglycerider. Lanolin kallas ibland för ”ullfett”, men termen är missvisande eftersom den saknar triglycerider, som måste anses vara fett. Syftet med lanolin är att behandla och skydda fårull. Denna läkande egenskap är anledningen till att ämnet nu används i stor utsträckning i kosmetika för människor, hudvårdsprodukter och hårprodukter. Lanolinolja utvinns genom att fårull passerar genom en centrifug som separerar oljan från andra kemikalier och skräp. Processen utförs efter att fåren har styckats, så utvinningen av lanolin orsakar ingen skada på fåren.

Nollställ

Beskrivning

Information

Branscher: Hushållskemikalier, kosmetika, läkemedel
CAS-nummer: 8006-54-0
WE-nummer: 232-348-6

Andra fysiska egenskaper

Smältpunkt / fryspunkt: 38-44 ° C
Kokpunkt / kokområde: 180 ° C
Relativ densitet: 0,932 g/cm (15 °C)

Mer information

Käytettävissä oleva määrä

10-tums plastburk, 1000 IBC-behållare, 20 tänd metallburk un, 200 lit trumma / fat, 25 burk plastburk, 5 tänd plastburk, 500 ml metallflaska, 640 tänd IBC-behållare

Back to Top

Shopping cart