Cll meille: +358 403 777 181

Butyyliglykoli (111-76-2)

50,000,00

Dietyleeniglykolibutyylieetteri (2- (2-butoksietoksi) etanoli), glykolieetteriliuotin, on kirkas neste, jolla on erittäin vähäinen haju ja korkea kiehumispiste. Se toimii maalien ja lakkojen liuotinaineena kemianteollisuudessa, kotitalouksien pesuaineissa, keittovalmisteissa ja tekstiilien käsittelyssä. Myös ainetta käytetään raaka-aineena kemiallisessa synteesissä.

Butyyliglykoli on hiukan vettä viskoosimpi, miedosti haiseva alkoholi joka sekoittuu hyvin veteen. Sitä käytetään liuottimena. Muodostaa hapenvaikutuksesta peroksideja. Hajoaa hitaasti ja vaarattomasti akvaariossa estäen bakteerikukintoja. Butyyliglykolista otetaan vastaan tietoja! Mikäli sen ominaisuudet muistuttavat propyleeni tai polyetyleeniglykolia se on nautittuna ehkä hyvinkin myrkyllinen.

Kuvaus

Dietyleeniglykolimonobutyylieetteriä (DEGBE) tuotetaan etyleenioksidin ja n-butanolin reaktiolla alkaalisen katalyytin kanssa.

Torjunta-aineiden tuotteissa DEGBE toimii inertinä ainesosana formuloinnin deaktivoijana ennen kuin sato nousee maaperästä ja stabilisaattorina. DEGBE on myös kemiallinen välituote dietyleeniglykoli-monobutyylieetteriasetaatin, dietyleeniglykolidibutyylieetterin ja piperonyyliasetaatin synteesissä ja liuottimena korkeassa paistetussa emalossa. Muut DEGBE: n sovellukset ovat dispergointiaine vinyylikloridihartseille organosoleissa, hydraulisten jarrunesteiden laimennusaine ja molemminpuolinen liuotin saippuaa, öljyä ja vettä kotitalouspuhdistusaineisiin. Tekstiiliteollisuus käyttää DEGBE: tä kostutusratkaisuina. DEGBE on myös liuos nitroselluloosalle, öljyille, väriaineille, kumille, saippuille ja polymeereille. DEGBE: tä käytetään myös kytkentäliuottimena nestemäisissä puhdistusaineissa, leikkausnesteissä ja tekstiilialan apulaitteissa. Painoteollisuudessa DEGBE-sovelluksiin kuuluvat: liuottimet lakkateissa, maaleissa ja painoväreissä; korkea kiehuva liuotin parantaa kiilto- ja virtausominaisuuksia; ja käytetään liuottimena mineraaliöljytuotteissa.

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Käytettävissä oleva määrä

500 ml metallipullo, 5 lit muovitölkki, 10 lit muovipurkki, 20 lit plástic balde/bote, 25 lit muovipurkki, 200 lit rumpu/tynnyri, 640 lit IBC-astiaa, 1000 lit IBC-konttia

Takaisin alkuun

Shopping cart