Cll meille: +358 403 777 181

Viinihappo (CAS 87-69-4)

0,00

Viinihappo (CAS 87-69-4)

Viinihappo eli 2,3-dihydroksibutaanidihappo on orgaaninen happo, jota on luonnollisesti useissa kasveissa, etenkin viinirypäleissä ja tamarindissä. Se on yksi viinin hapoista ja sitä lisätään myös joihinkin ruokiin tuomaan hapanta makua sekä käytetään antioksidanttina. Viinihapon suoloja ja estereitä kutsutaan dihydroksibutaanidioaateiksi tai triviaalinimensä mukaisesti tartraateiksi. Viinihapon elintarvikkeissa käytettävä E-koodi on E 334. L-viinihapon päivittäinen enimmäismäärä (ADI) henkilölle on 30 mg/kg/vrk ja se kohdistuu kaakao- ja suklaatuotteisiin.

Noin vuonna 800 persialainen alkemisti Jabir ibn Hayyan erotti ensimmäisenä viinihapon kaliumtartraatista. Modernin viinihapon eristysmenetelmän kehitti ruotsalainen kemisti Carl Wilhelm Scheele. Viinihapon kiraalisuuden havaitsi ensimmäisenä Jean Baptiste Biot vuonna 1832. Louis Pasteur jatkoi tätä tutkimusta vuonna 1847 tutkimalla viinihappokiteiden muotoja, jotka hän havaitsi olevan epäsymmetrinen. Viinihapolla on kolme stereoisomeeria: luonnossa esiintyvä L-(R,R)-(+)-viinihappo (CAS 87-69-4) ja sen peilikuvaisomeeri (enantiomeeri) D-(S,S)-(−)-viinihappo (CAS 147-71-7), sekä optisesti inaktiivinen mesoviinihappo (CAS 147-73-9) ja raseeminen seos, joka tunnetaan nimillä paraviinihappo tai raseemihappo (CAS 133-37-9).

Tuotetunnus (SKU): 87-69-4 Osastot: , ,

Kuvaus

Info

Tööstusharud: farmaatsiatööstus, toiduainetööstus
CAS-i number: 87-69-4
WE number: 201-766-0
Keemiline valem: C4H6O6
Molaarmass: 150,09 g/mol
Tollitariifikood: 29181200

Muud füüsikalised omadused
pH: 2,2 (0,1N)
Sulamis-/külmumistemperatuur: 168-170°C
Keemispunkt / vahemik: 210°C
Suhteline tihedus: 1,76 g/cm3 (20°C)
Vees lahustuvus: ca. 1390 g/l (20 °C), 3430 g/l (100 °C)

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Käytettävissä oleva määrä

1000kg, 25kg laukku

Takaisin alkuun

Shopping cart