Cll meille:+372 5504440

Showing all 12 results

Views:

L-askorbiinihappo (CAS 50-81-7)

0,00

L-askorbiinihappo (CAS 50-81-7)

C-vitamiini tarkoittaa L-askorbiinihappoa, joka on vitamiini ihmisille ja tietyille eliöille. Lisäksi se voi tarkoittaa dehydroaskorbiinihappoa (DHA). DHA voi muuntua eläimissä L-askorbiinihapoksi. Laajan määritelmän mukaan C-vitamiini on nimi kaikille aineille, joilla on samat toiminnot eliöissä kuin L-askorbiinihapolla.

Selkärankaiset tarvitsevat L-askorbiinihappoa (tai DHA:ta). Useimmille se ei silti ole vitamiini, sillä pääosa pystyy tuottamaan sitä. Muun muassa ihmiset, muut kädelliset ja marsut eivät tuota askorbiinihappoa. Niiden tulee saada sitä ruuasta. Sen puutos aiheuttaa ihmisillä keripukkia. Ihmisillä niellyt 3–4 g/vrk tai isommat askorbiinihappoannokset voivat aiheuttaa ripulia, mutteivät tiettävästi muuten ole haitallisia terveille.

Laktobionihappo (CAS 96-82-2)

0,00

Laktobionihappo (CAS 96-82-2)

Laktobionihappo (4-O-β-galaktopyranosyyli-D-glukonihappo) on sokerihappo. Se on disakkaridi, joka muodostuu glukonihaposta ja galaktoosista. Se voi muodostua laktoosin hapettumisesta. Laktobionihapon karboksylaattianioni tunnetaan nimellä laktobionaatti.

Laktobionihappo voi happona muodostaa suoloja mineraalikationien, kuten kalsiumin, kaliumin, natriumin ja sinkin, kanssa. Kalsiumlaktobionaatti on elintarvikelisäaine, jota käytetään stabilointiaineena. Kaliumlaktobionaattia lisätään elinten säilöntäliuoksiin, kuten Viaspan tai CoStorSol, antamaan osmoottista tukea ja estämään solujen turvotusta. Laktobionihapon mineraalisuoloja käytetään myös kivennäisainelisäksi.

Laktobionihappoa käytetään myös kosmetiikkateollisuudessa antioksidanttina ja lääketeollisuudessa formuloinnin apuaineena. Esimerkiksi erytromysiini-antibioottia käytetään suolana erytromysiinilaktobionaattina suonensisäisesti annettuna.

Laktoosi (CAS 63-42-3)

0,00

Laktoosi (CAS 63-42-3)

Laktoosi eli maitosokeri on nisäkkäiden maidossa esiintyvä hiilihydraatti. Sitä on esimerkiksi äidinmaidossa noin seitsemän prosenttia ja lehmänmaidossa 4,8 %. Sana laktoosi tulee latinan maitoa tarkoittavasta lac-sanan obliikvivartalosta lact- ja sokereihin viittaavasta -oosi-päätteestä.

Laktoosi on disakkaridi, joka koostuu kahdesta happisillan yhdistämästä monosakkaridista: glukoosista ja galaktoosista. Laktoosin empiirinen kaava on C12H22O11, moolimassa 342,3 g/mol ja CAS-numero 63-42-3.

Lanoliini (CAS 8006-54-0)

0,00

Lanoliini (CAS 8006-54-0)

Lanoliiniöljy on lampaan ihon eritystä. Se muistuttaa ihmisen talia, öljyä, jota erittää talirauhaset ja jota saatat huomata etenkin nenässäsi. Toisin kuin tali, lanoliini ei sisällä triglyseridejä. Lanoliinia kutsutaan joskus ”villarasvaksi”, mutta termi on harhaanjohtava, koska siitä puuttuu triglyseridit, joita on pidettävä rasvana. Lanoliinin tarkoitus on hoitaa ja suojata lampaan villaa. Tämä hoitava ominaisuus on syy, miksi ainetta käytetään nyt laajalti ihmisten kosmetiikassa, ihonhoitotuotteissa ja hiustuotteissa. Lanoliiniöljy uutetaan laittamalla lampaanvilla sentrifugikoneen läpi, joka erottaa öljyn muista kemikaaleista ja roskista. Prosessi suoritetaan lampaan leikkaamisen jälkeen, joten lanoliinin uuttaminen ei aiheuta haittaa lampaille.

Lauriinihappo (CAS 143-07-7)

0,00

Lauriinihappo (CAS 143-07-7)

Lauriinihappo tai systemaattisesti dodekaanihappo on tyydyttynyt rasvahappo, jossa on 12 hiiliatomin ketju ja jolla on siten monia keskipitkäketjuisten rasvahappojen ominaisuuksia, se on kirkkaan valkoinen, jauhemainen kiinteä aine, jossa on heikko laakeriöljyn haju tai saippua. Lauriinihapon suolat ja esterit tunnetaan lauraateina.

Lauriinihappo oli kysytyin komponentti korkealaatuisen napalmin valmistuksessa. Tästä ~50 % esteröitynä kookosöljyn rasvahapoissa.

Laventeliöljy

0,00

Laventeliöljy

Laventeliöljy on eteerinen öljy, joka saadaan tislaamalla tiettyjen laventelilajien kukkapiikkien osista. Maailmassa on yli 400 laventelilajia, joilla on erilaisia tuoksuja ja ominaisuuksia. Erotetaan kaksi muotoa: laventelin kukkaöljy, väritön öljy, veteen liukenematon, jonka tiheys on 0,885 g/ml; ja laventelipiikkiöljy, Lavandula latifolia -yrtin tisle, jonka tiheys on 0,905 g/ml. Kuten kaikki eteeriset öljyt, se ei ole puhdas yhdiste; se on monimutkainen seos fytokemikaaleja, mukaan lukien linalooli ja linalyyliasetaatti.

Laventeliöljyä on käytetty pitkään hajusteena, aromaterapiassa ja ihosovelluksissa.: 184–186  Laventeliöljyä käytetään hierontahoidossa rentoutumiseen suoran ihokosketuksen kautta. Piikkilaventeliöljyä käytettiin liuottimena öljymaalauksessa, lähinnä ennen kuin tislatun tärpätin käyttö yleistyi.

Litiumhydroksidimonohydraatti (CAS 1310-66-3)

0,00

Litiumhydroksidimonohydraatti (CAS 1310-66-3)

Litiumhydroksidi (LiOH) on epäorgaaninen yhdiste, jota käytetään avaruussukkuloissa ilmaa puhdistavan vaikutuksensa vuoksi. Litiumhydroksidi absorboi ilmasta hiilidioksidia tuottaen litiumkarbonaattia ja vettä seuraavasti: 2 LiOH + CO2 → Li2CO3 + H2O

Litiumhydroksidia valmistetaan tyypillisimmin litiumkloridin elektrolyysillä. Muiden alkalimetallihydroksidien tapaan se on hyvin emäksinen yhdiste.

Litiumkarbonaatti (CAS 554-13-2)

0,00

Litiumkarbonaatti (CAS 554-13-2)

Litiumkarbonaatti on epäorgaaninen yhdiste, karbonaatin litiumsuola, jonka kaava on Li2CO3. Tätä valkoista suolaa käytetään laajasti metallioksidien käsittelyssä. Se on lueteltu Maailman terveysjärjestön välttämättömien lääkkeiden luettelossa, koska sitä voidaan käyttää mielialahäiriöiden, kuten kaksisuuntaisen mielialahäiriön, hoitoon.

Litiumkarbonaatti on tärkeä teollisuuskemikaali. Sen pääasiallinen käyttö on litiumioniakuissa käytettävien yhdisteiden esiaste. Litiumkarbonaatista valmistetut lasit ovat hyödyllisiä uuniastioissa. Litiumkarbonaatti on yleinen ainesosa sekä matala- että korkeapaloisessa keraamisessa lasitteessa. Se muodostaa matalassa lämpötilassa sulavia sulatteita piidioksidin ja muiden materiaalien kanssa. Sen emäksiset ominaisuudet edistävät metallioksidiväriaineiden, erityisesti punaisen rautaoksidin (Fe2O3) tilan muuttamista lasitteessa. Sementti kovettuu nopeammin, kun se valmistetaan litiumkarbonaatilla, ja se on hyödyllinen laattaliimoissa. Alumiinitrifluoridiin lisättynä se muodostaa LiF:ää, joka antaa erinomaisen elektrolyytin alumiinin käsittelyyn.

Liuotin A-5010 (CAS 1330-20-7)

8,000,00

Liuotin A-5010 – liuotin maaleille ja lakoille. Se on monikomponenttiseos, joka sisältää erityisesti valmistettuja ksyleenipohjaisia orgaanisia liuottimia.
Liuotinta A-5010 käytetään väriaineiden liuottamiseen soveltuvan nesteen sekä epoksihartsien, glyfihartseihin perustuvien maalien, bitumilakkojen synteesissä.
A-5010 Liuotinmaali kuivuu pidempään, mutta kiiltää paremmin.
Liuotin A-5010 soveltuu parhaiten kaiken tyyppisten alkydimaalien, emalien ja pohjamaalien laimentamiseen viskositeetin saamiseksi, pinnan rasvanpoistoon ennen maalaamista ja työkalujen puhdistamista työn jälkeen.
Solvent A-5010 on paras taattu tulos, joka on osoitettu pitkäaikaisella kokemuksella.

Liuotin I-5008

8,000,00

Liuotin I-5008: Yleinen liuotin laitteiden puhdistukseen vesipohjaisten maalien jälkeen.
Liuotin I-5008: Sopii ohennettaville maaleille, vesipohjaisille pohjamaaleille.
Liuotin I-5008: Sillä on ainutlaatuiset ominaisuudet pestä kaikki polymeerijäämät ja pöly johtuen korkealaatuisten alkoholien seoksesta: Etanool, n-Butüülatsetaat, 1-metoksi 2-propanoli, Propaan-2-ool.
Liuotin I-5008: Haihtuva orgaaninen yhdiste (VOC): 550 g / L

Liuotin RT-6006

10,000,00

Liuotin RT-6006 – on liuotin kumituotteiden valmistukseen. Valmistettu vähärikkisten öljytuotteiden dearomatisoidun suoratislausbensiinin kevyiden jakeiden perusteella.
Liuotin RT-6006 kuuluu 4. vaaraluokkaan (matala vaara).

Käyttö ja käyttö:
Liuotin RT-6006 käytetään kumiteollisuudessa putkien ja hihnojen tuotantoon; kumiliimojen ja erilaisten mastiksien, painovärien valmistamiseen.

Maalien ja lakkojen liuottamiseen ja työstämiseen.

Liuotinta RT-6006 käytetään myös kankaiden ja nahan rasvanpoistoon, sähkölaitteiden, pintojen (ennen maalausta ja ei vain) rasvanpoistoon, laakereiden, varusteiden pesuun ennen konservointia, erityisten nopeasti kuivuvien öljyvärimaalien, sähköeristyslakkojen, öljyn, bitumi- ja etyleenimaalien ja -lakkojen, epoksihartsien, poistamalla pienet rasva- ja öljytahrat kaikentyyppisestä kankaasta; Suositellaan polttoaineena bensiinipuhaltimiin. Lisäksi on mahdollista käyttää tämän tyyppistä bensiiniä katalyyttisten lämmitystyyppien polttoaineena, sitä voidaan käyttää myös orgaanisessa kemiassa ja sitä käytetään useimmiten automaattivaihteistojen, moottoreiden ja muiden aggregaattiyksiköiden korjauksessa. Välttämätön optisessa teollisuudessa

Lyijyoksidi (CAS 1317-36-8)

0,00

Lyijyoksidi (CAS 1317-36-8)

Lyijymonoksidi eli lyijy(II)oksidi (PbO) on lyijy- ja oksidi-ionien muodostama epäorgaaninen ioniyhdiste. Yhdiste esiintyy luonnossa mineraaleina.

Lyijymonoksidia on käytetty keltaisena väriaineena lyijykeltaisen nimellä. Yhdistettä käytetään valmistettaessa lyijyakkuja, optista ja keramiikan lasitukseen käytettävää lasia ja lyijy-yhdisteitä. Lisäksi sitä käytetään kumin vulkanoinnissa ja tuotettaessa vernissoja ja kittejä sekä orgaanisessa synteesissä.

Takaisin alkuun

Shopping cart