Cll meille: +358 403 777 181

Showing 1–24 of 51 results

Views:
Filter

Filter by price

A-vitamiini (CAS 79-81-2)

0,00

A-vitamiini (CAS 79-81-2)

A-vitamiinipalmitaatti on yleinen vitamiinilisä, jota on saatavana sekä suun kautta annettavana että ruiskeena A-vitamiinin puutteen hoitoon tuotenimillä Aquasol A, Palmitate A ja monilla muilla. Se on osa silmänsisäistä hoitoa kuiville silmille konsentraatiolla 138 μg/g (VitA-Pos) Ursapharmilta. Se on esivalmistettu versio A-vitamiinista; sen vuoksi saanti ei saisi ylittää suositeltua ravintoarvoa (RDA). Esivalmistettujen A -vitamiinimuotojen, kuten retinyylipalmitaatin, yliannostus johtaa haitallisiin fysiologisiin reaktioihin (hypervitaminoosi A).

Retinyylipalmitaattia käytetään antioksidanttina ja A -vitamiinin lähteenä, joka lisätään vähärasvaiseen maitoon ja muihin maitotuotteisiin korvatakseen maitorasvan poistamisen yhteydessä menetetyn vitamiinipitoisuuden. Palmitaatti on kiinnitetty A -vitamiinin alkoholimuotoon, retinoliin, jotta A -vitamiini pysyy vakaana maidossa.

Retinyylipalmitaatti on myös eräiden paikallisesti käytettävien ihonhoitotuotteiden ainesosa. Imeytymisen jälkeen retinyylipalmitaatti muuttuu retinoliksi ja lopulta retinoiinihapoksi (Retin-A: ssa läsnä oleva A-vitamiinin aktiivinen muoto), vaikka sen imeytyminen ihoon tai muuntaminen ei ole kovin tehokasta.

A-vitamiini (CAS 79-81-2)

0,00

A-vitamiini (CAS 79-81-2)

A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini ja välttämätön ravintoaine ihmisille. Se on ryhmä orgaanisia yhdisteitä, jotka sisältävät retinolin, verkkokalvon (tunnetaan myös nimellä retinaldehydi), retinoiinihappoa ja useita provitamiini A karotenoideja (etenkin beetakaroteenia (β-karoteeni). A-vitamiinilla on useita tehtäviä: se on välttämätön alkion kehitykseen ja kasvuun, immuunijärjestelmän ylläpitämiseen ja näön ylläpitämiseen, jossa se yhdistyy opsiiniproteiinin kanssa muodostaen rodopsiinin – valoa absorboivan molekyylin, joka on välttämätön sekä hämärässä (skotooppinen näkö) että värinäön kannalta.

Ammoniakkiliuos (CAS 1336-21-6)

0,00

Ammoniakkiliuos (CAS 1336-21-6)

Ammoniakkiliuos, joka tunnetaan myös nimellä ammoniakkivesi, ammoniumhydroksidi, ammoniakkilipeä, ammoniakkiliuos, vesiammoniakki, vesipitoinen ammoniakki tai (epätarkasti) ammoniakki, on ammoniakin liuos vedessä. Se voidaan merkitä symboleilla NH3 (aq). Vaikka nimi ammoniumhydroksidi viittaa alkaliin, jonka koostumus on [NH4+] [OH−], NH4OH -näytteiden eristäminen on itse asiassa mahdotonta. Ionit NH4+ ja OH− eivät muodosta merkittävää osaa ammoniakin kokonaismäärästä paitsi erittäin laimeissa liuoksissa.

Laimennettu (1–3%) ammoniakki on myös ainesosa lukuisissa puhdistusaineissa, mukaan lukien monet ikkunanpesuaineet. Koska ammoniakin vesiliuos on veteen liuennut kaasu, kun vesi haihtuu ikkunasta, kaasu myös haihtuu jättäen ikkunan juovittomaksi.

Sen lisäksi, että vedessä olevaa ammoniakkia käytetään puhdistusaineiden ainesosana muiden puhdistusaineiden kanssa, sitä myydään myös itse puhdistusaineena, yleensä merkitty yksinkertaisesti “ammoniakiksi”. Sitä voidaan myydä tavallisena, sitruunan tuoksuna (ja tyypillisesti keltaisena) tai männyn tuoksuna (vihreänä). Yleisesti saatavilla olevaa ammoniakkia, johon on lisätty saippuaa, kutsutaan “sameaksi ammoniakiksi”.

Askorbyylipalmitaatti (CAS 137-66-6)

0,00

Askorbyylipalmitaatti (CAS 137-66-6)

Askorbyylipalmitaatti on askorbiinihaposta ja palmitiinihaposta muodostuva esteri, joka muodostaa C-vitamiinin rasvaliukoisen muodon. C-vitamiinin lähteen lisäksi sitä käytetään myös antioksidanttina elintarvikelisäaineena (E-numero E304). ). Se on hyväksytty käytettäväksi elintarvikelisäaineena EU:ssa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Askorbyylipalmitaattia markkinoidaan myös nimellä “C-vitamiiniesteri”. Se syntetisoidaan asyloimalla C-vitamiinia käyttämällä erilaisia asyyliluovuttajia.

B1-vitamiini (CAS 532-43-4)

0,00

B1-vitamiini (CAS 532-43-4)

Tiamiininitraatti on tiamiinisuola, joka muodostuu yhdestä moolista tiamiiniemästä ja yhdestä moolista typpihappoa. Se esiintyy vedettömänä kiteisenä kiinteänä aineena, jonka hygroskooppisuus on alhainen. Tiamiini (B1 -vitamiini) on B -vitamiinikompleksin jäsen. Johtuen alhaisesta hydroskooppisuudesta, tiamiininitraatti toimii vakaampana tiamiinin muotona farmaseuttisissa valmisteissa.Tiamiininitraattia suositellaan käytettäväksi monivitamiinien valmistuksessa ja elintarvikkeiden täydentämiseen kuivissa seoksissa ja kuivissa tuotteissa, kuten vehnäjauhoissa.

B12-vitamiini (CAS 68-19-9)

0,00

B12-vitamiini (CAS 68-19-9)

B12-vitamiinit ovat vitamiineja ja ryhmä substituoidun korriinirenkaan ja 5,6-dimetyylibentsimidatsolin ribonukleotidin muodostamia aineita, joissa renkaan keskelle on kuudesta kohtaa oktaedrisesti sitoutunut koboltti-ioni. Ioniin sitoutunut kuudes ryhmä eli ligandi vaihtelee ja kaikkia tämän rakenteen omaavia aineita sanotaan kobalamiineiksi, vaikka ne eivät toimisi vitamiineina. Eri kobalamiineja on luonnossa yli 20, joista osa ei kuitenkaan toimi eläimillä B12-vitamiinina tai ne imeytyvät huonosti. Syanokobalamiini on yleisin lisäravintoaineisiin lisätty B12-vitamiini, mutta sitä ei juuri ole luonnossa.

Beeta-alaniini (CAS 107-95-9)

0,00

Beeta-alaniini (CAS 107-95-9)

β-alaniini (tai beeta-alaniini) on luonnossa esiintyvä beeta-aminohappo, joka on aminohappo, jossa aminoryhmä on kiinnittynyt β-hiileen (eli kaksi hiiliatomia pois karboksylaattiryhmästä) tavallisemmasta α-hiilestä alaniinille (α-alaniini). Β-alaniinin IUPAC-nimi on 3-aminopropaanihappo. Toisin kuin sen α-alaniini, β-alaniinilla ei ole stereokeskusta.

Beetakaroteeni (CAS 7235-40-7)

0,00

Beetakaroteeni (CAS 7235-40-7)

Beetakaroteeni on antioksidantti, joka on A-vitamiinin esiaste. Esimerkiksi porkkana sisältää runsaasti luonnollista beetakaroteenia. Synteettistä beetakaroteenia ja karotenoideja käytetään elintarvikkeiden lisäaineena E-koodilla E 160a.

Bentsoehappo (CAS 65-85-0)

0,00

Bentsoehappo (CAS 65-85-0)

Bentsoehappo (C7H6O2 / C6H5COOH), josta käytetään myös nimityksiä bentseenikarboksyylihappo tai fenyylikarboksyylihappo on yksinkertaisin aromaattinen eli bentseenirenkaan karboksyylihappo, jonka bentseenirenkaaseen on liittynyt yksi COOH-ryhmä. Bentsoehapon suolat ja esterit ovat bentsoaatteja.

Bentsoehappo on normaaliolosuhteissa valkoista olomuodoltaan kiteistä tai jauhemaista ainetta. Sen moolimassa on 122,1 g/mol, sulamispiste 122 °C, kiehumispiste 249 °C, tiheys 1,3 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3), leimahduspiste 121 °C c.c., itsesyttymislämpötila 570 °C ja CAS-numero 65-85-0.

Bentsoehappo toimii elintarvikkeissa säilöntäaineena erityisesti hiivoja ja homeita vastaan. Bentsoehapon elintarvikkeiden E-koodi on E210. Bentsoehappoa on luontaisesti monissa kasveissa, kuten esimerkiksi puolukassa.

Bentsoehappoa voidaan valmistaa hapettamalla tolueenia. Bentsoehappo reagoi elimistöön joutuessaan glysiinin kanssa muodostaen hippurihappoa, jota esiintyy virtsassa.

Fumaarihappo (CAS 110-17-8)

0,00

Fumaarihappo (CAS 110-17-8)

Fumaarihappo on orgaaninen yhdiste (dikarboksyylihappo), joka on normaaliolosuhteissa olomuodoltaan kiinteää, hajutonta, väritöntä ja kiteistä jauhetta. Sen kemiallinen kaava on C4H4O4 ja rakennekaava HOOCCH=CHCOOH. Fumaarihaposta käytetään myös nimityksiä trans-1,2-etyleenidikarboksyylihappo, allomaleiinihappo, boletikhappo ja (E)-2-buteenidihappo.

Fumaarihapon moolimassa on 116,1 g/mol, sulamispiste 287 °C ja se sublimoituu hajoamatta > 200 °C:ssa. Aineen suhteellinen tiheys on 1,63 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3), leimahduspiste noin 280 °C, itsesyttymislämpötila 740 °C (jauhe) ja CAS-numero 110-17-8. Fumaarihapon liukoisuus veteen (25 °C) on 0,63 g/100 ml. Aine liukenee myös etanoliin ja asetoniin sekä niukasti dietyylieetteriin ja kloroformiin.

Glukoosimonohydraatti (CAS 5996-10-1)

2.400,0063,75

Info Toimialat: Lääketeollisuus, Elintarviketeollisuus, Rehuteollisuus CAS-numero: 5996-10-1 WE-numero: 200-075-1 Kemiallinen kaava: C6H12O6·H2O Molekyylimassa: 198,17 g/mol Tullitariffikoodi: 170230

Glysiini (CAS 56-40-6)

0,00

Glysiini (CAS 56-40-6)

Glysiini (C2H5NO2) eli 2-aminoetaanihappo tai 2-aminoetikkahappo on yksi geneettisen koodin 20 aminohaposta. Sen sivuketju koostuu vain vetyatomista, joten se on pienin ja yksinkertaisin aminohappo. Glysiini ei ole myöskään optisesti aktiivinen. Glysiinin suhteellinen tiheys on 1,595 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3) ja CAS-numero 56-40-6. Glysiinin liukoisuus veteen 25 °C:n lämpötilassa on 25 g/100 ml. Glysiiniä käytetään elintarvikkeissa aromivahventeena ja sen E-koodi on E640.

Glysiinin pienuus lisää proteiiniketjun taipuisuutta. Glysiini on pooliton, varaukseton ja neutraali sekä heikosti vesihakuinen. Glysiini on proteiiniketjuissa yleinen ja sen geneettinen koodi on GGU, GGC, GGA ja GGG.

Isopropyl palmitate (CAS 142-91-6)

0,00

Isopropyl palmitate (CAS 142-91-6)

Isopropyl palmitate is a fatty acid ester obtained by the formal condensation of carboxy group of palmitic acid with propan-2-ol. Metabolite observed in cancer metabolism. It has a role as a human metabolite. It is a fatty acid ester and an isopropyl ester. It derives from a hexadecanoic acid. The chemical formula is CH3(CH2)14COOCH(CH3)2.

Kaliumkloridi (CAS 7447-40-7)

1.840,0049,00

Kaliumkloridi (CAS 7447-40-7)

Kaliumkloridi KCl on kaliumista ja kloorista koostuva väritön, hygroskooppinen (vettä itseensä imevä), hyvin veteen liukeneva ja palamaton kiteinen aine. Kaliumkloridin moolimassa on 74,6 g/mol, sulamispiste 770–773 °C, härmistymislämpötila 1 500 °C, tiheys 1,98 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3) ja CAS-numero on 7447-40-7. Suun kautta kaliumkloridin LD50 on noin 2,5 g/kg. Suoraan suoneen annettuna LD50 on vähän yli 100 mg/kg (7,6 grammaa 75 kg painavalle). Suuret annokset aiheuttavat hyperkalemian ja siitä johtuvan sydänlihaksen sähkötoiminnan häiriön ja edelleen sydänpysähdyksen. Suurin osa kaliumista ihmiskehossa sijaitsee lihaksissa, joissa se elektrolyyttinä toimii hermoimpulssien välittäjänä. Letaaliannoksena annetun kaliumkloridin aiheuttama hyperkalemia häiritsee sydänlihaksen hermoimpulssien kulkua tehden sydänlihaksesta liikaa sähköä johtavan, jolloin hermoimpulssit menevät suoraan lihaksen läpi, eikä sydän enää reagoi niihin. Tämä aiheuttaa sydämen pysähtymisen. Tajuissaan olevalle se aiheuttaa samanlaiset kivut kuin sydänkohtauksessa.

Kaliumlaktaatti (CAS 85895-78-9)

0,00

Kaliumlaktaatti (CAS 85895-78-9)

Kalium L (+) – laktaatti on L (+) – maitohapon kaliumsuola, joka saadaan neutraloimalla luonnollista alkuperää oleva happo erittäin puhtaalla kaliumlähteellä. Elävät organismit tuottavat luonnostaan ​​laktaattia glykolyysin sivutuotteena. Kalium L (+) -laktaattia käytetään elintarvikkeissa natriumittomana patogeenien torjunta-aineena ja kosteuttavana aineena. Vaihtoehtona natriumlaktaatille se vastaa terveysjärjestöjen ja kuluttajien huoleen natriumin saannin vähentämisestä.

Kaliumsorbaatti (CAS 24634-61-5)

0,00

Kaliumsorbaatti (CAS 24634-61-5)

Kaliumsorbaatti on sorbiinihapon kaliumsuola, kemiallinen kaava CH3CH = CH -CH = CH -CO2K. Se on valkoinen suola, joka liukenee hyvin veteen (58,2% 20 ° C: ssa). Sitä käytetään ensisijaisesti elintarvikkeiden säilöntäaineena (E-numero 202). Kaliumsorbaatti on tehokas monissa sovelluksissa, mukaan lukien elintarvikkeet, viinit ja henkilökohtaiset hygieniatuotteet. Sorbiinihappoa esiintyy luonnossa joissakin marjoissa, mutta käytännössä kaikki maailman sorbiinihappo, josta kaliumsorbaatti on peräisin, valmistetaan synteettisesti.

Kalsiumdivetyfosfaatti (CAS 7758-23-8)

0,00

Kalsiumdivetyfosfaatti (CAS 7758-23-8)

Kalsiumdivetyfosfaatti eli monokalsiumfosfaatti (Ca(H2PO4)2) on kalsium- ja divetyfosfaatti-ioneista koostuva ioniyhdiste, joka esiintyy usein monohydraattimuotona Ca(H2PO4)2·H2O. Kalsiumdivetyfosfaattia käytetään erityisesti lannoitteena.

Suurin osa valmistetusta kalsiumdivetyfosfaatista käytetään lannoitteena. Lisäksi ainetta käytetään puskuriliuoksissa ja muovien stabilisoijana. Elintarviketeollisuudessa yhdistettä käytetään muiden fosfaattien tavoin happamuudensäätöaineena, hapettumisenestoaineena, jauhonparanteena ja sulatesuolana. Sen E-koodi on yhdessä kalsiumfosfaatin ja kalsiumvetyfosfaatin kanssa E341.

Kalsiumformiaatti (CAS 544-17-2)

0,00

Kalsiumformiaatti (CAS 544-17-2)

Kalsiumformiaatti on muurahaishapon kalsiumsuola. Se tunnetaan myös nimellä E238. Tällä E-numerolla sitä käytetään rehujen säilöntäaineena EU:ssa, mutta ei ihmisille tarkoitetuissa elintarvikkeissa. Kalsiumformiaatti on stabiili huoneenlämmössä, on syttyvää ja muodostaa ortorombisia kiteitä. Mineraalimuoto on hyvin harvinainen, ja sitä kutsutaan formicaiitiksi, ja se tunnetaan muutamista booriesiintymistä.

Kalsiumformiaattia käytetään EU:ssa eläinten rehun säilöntäaineena. Se happamoi rehua, mikä estää mikrobien kasvua ja pidentää säilyvyyttä. Noin 15 g kalsiumformiaattilisäystä rehukiloa kohden alentaa sen pH:ta yhdellä. 15 g/kg on suurin suositeltu rehupitoisuus EU:ssa – tämän tason uskotaan olevan turvallinen sioilla, kanoilla, kaloilla ja märehtijöillä. Yhdiste ei ole ympäristölle haitallinen rehukäytössä näillä tasoilla. Kalsiumformiaatti estää kasvubakteerien, kuten E. colin, Pseudomonas aeruginosan, Staphylococcus aureuksen ja Enterococcus hiraen, kasvua kasvualustassa. Se estää myös sienten, kuten Aspergillus nigerin ja Candida albicansin, kasvua. Näiden kokeellisten havaintojen merkitystä rehun säilömisen kannalta ei kuitenkaan tunneta.

Kalsiumlaktaattipentahydraatti (CAS 28305-25-1)

0,00

Kalsiumlaktaattipentahydraatti (CAS 28305-25-1)

Kalsiumlaktaattia tuotetaan sekoittamalla maitohappoa kalsiumkarbonaatin tai kalsiumhydroksidin kanssa. Sillä on korkea liukoisuus ja liukenemisnopeus, korkea biologinen hyötyosuus, hyvä maku. Se on hyvä kalsiumin lähde, jota käytetään laajalti elintarvikkeissa ja juomissa, terveystuotteissa, lääkkeissä ja muilla aloilla.

– Kemiallinen nimi: Kalsiumlaktaatti
– Vakio: elintarvikelaatuinen FCC
– Ulkonäkö: kiteinen jauhe
– Väri: valkoisesta kermanväriseen
– Haju: lähes hajuton
– Liukoisuus: Liukenee hyvin kuumaan veteen
– Molekyylikaava: C6H10CaO6·5H2O
– Molekyylipaino: 308,3 g/mol

Kalsiumpropionaatti (CAS 4075-81-4)

0,00

Kalsiumpropionaatti (CAS 4075-81-4)

Elintarvikelisäaineena se on Codex Alimentariuksessa E-numerolla 282. Kalsiumpropionaattia käytetään säilöntäaineena useissa eri tuotteissa, mukaan lukien: leipä, muut leivonnaiset, jalostettu liha, hera ja muut maitotuotteet. Maataloudessa sitä käytetään muun muassa lehmien maitokuumeen ehkäisyyn ja rehun lisänä. Propionaatit estävät mikrobeja tuottamasta tarvitsemaansa energiaa, kuten bentsoaatit tekevät. Toisin kuin bentsoaatit, propionaatit eivät kuitenkaan vaadi hapanta ympäristöä.

Kobolttikloridi (CAS 7646-79-9)

0,00

Kobolttikloridi (CAS 7646-79-9)

Kobolttikloridi eli koboltti(II)kloridi eli kobolttidikloridi (CoCl2) on koboltti- ja kloridi-ionien muodostama epäorgaaninen ioniyhdiste.

Kobolttikloridia valmistetaan kobolttimetallin ja kloorikaasun välisellä reaktiolla tai neutraloimalla kobolttihydroksidia, kobolttikarbonaattia tai kobolttioksidia suolahapolla. Neutralointireaktiolla saatu tuote kiteytetään heksahydraattina liuoksesta.

Kobolttisulfaatti (CAS 10026-24-1)

0,00

Kobolttisulfaatti (CAS 10026-24-1)

Kobolttisulfaatit ovat tärkeitä välituotteita koboltin erottamisessa sen malmeista. Siten murskattuja, osittain jalostettuja malmeja käsitellään rikkihapolla, jolloin saadaan punaisia ​​kobolttisulfaattia sisältäviä liuoksia.

Hydratoitua koboltti(II)sulfaattia käytetään pigmenttien valmistuksessa sekä muiden kobolttisuolojen valmistuksessa. Kobolttipigmenttiä käytetään posliinissa ja lasissa. Koboltti(II)sulfaattia käytetään akuissa ja galvanointikylvyissä, sympaattisissa musteissa sekä maaperän ja eläinten rehujen lisäaineena. Näitä tarkoituksia varten kobolttisulfaattia tuotetaan käsittelemällä kobolttioksidia rikkihapolla.

Koska heptahydraattia on yleisesti saatavilla kaupallisesti, se on tavallinen koboltin lähde koordinaatiokemiassa.

Kupariklorididihydraatti (CAS 10125-13-0)

0,00

Kupariklorididihydraatti (CAS 10125-13-0)

Kuparikloridi eli kupari(II)kloridi tai kuprikloridi (CuCl2) on kupari- ja kloridi-ionien muodostama epäorgaaninen ioniyhdiste. Yhdistettä käytetään kemianteollisuudessa katalyyttinä, väriaineena, päällystettäessä metalleja elektrolyyttisesti kuparilla ja eräissä muissa sovellutuksissa.

Kuparisulfaattipentahydraatti (CAS 7758-99-8)

0,00

Kuparisulfaattipentahydraatti (CAS 7758-99-8)

Kuparisulfaatti on suola, jota valmistetaan teollisesti liuottamalla kupariromua rikkihappoon.

Tavallisimmin kuparisulfaatti esiintyy kauniin sinisenä, kiteisenä kupari(II)sulfaatin pentahydraattina, jonka kemiallinen kaava on CuSO4·5H2O (CAS-numero 7758-99-8). Se sisältää kidevettä, joka aiheuttaa sille ominaisen sinisen värin. Kuumennettaessa kidevesi höyrystyy, jolloin kuparisulfaatti muuttuu valkoiseksi hygroskooppiseksi jauheeksi, jonka kemiallinen kaava on CuSO4 (CAS-numero 7758-98-7). Reagoidessaan veden kanssa tämä muuttuu takaisin siniseksi, kidevedelliseksi kuparisulfaatiksi.

Kuparisulfaatti on molempina muotoinaan myrkyllistä ihmiselle.

Takaisin alkuun

Shopping cart