Cll meille: +358 403 777 181

Showing 25–48 of 51 results

Views:
Filter

Filter by price

Magnesiumoksidi (CAS 1309-48-4)

0,00

Magnesiumoksidi (CAS 1309-48-4)
Magnesiumoksidi eli magnesia (MgO) on magnesiumin ja hapen kemiallinen yhdiste. Se on valkoista, haurasta ainetta. Se on ioniyhdiste, joka koostuu kahdenarvoisista positiivisista magnesiumioneista (Mg2+) ja kahdenarvoisista negatiivisista oksidi-ioneista (O2-). Sen kiderakenne on samankaltainen kuin natriumkloridin.

Magnesiumoksidia esiintyy luonnossakin eräissä mineraaleissa. Sitä syntyy myös magnesiumin palaessa esimerkiksi kameroiden salamavalolaitteissa. Se on vahvasti hygroskooppista, ja veden vaikutuksesta se muuttuu magnesiumhydroksidiksi (MgO + H2O → Mg(OH)2). Kuumentamalla magnesiumhydroksidi voidaan kuitenkin muuttaa takaisin magnesiumoksidiksi, jolloin siihen sitoutunut vesi höyrystyy.

Maissitärkkelys

0,00

Maissitärkkelys

Maissitärkkelys, maissitärkkelys tai maissijauho (britti-englanniksi) on tärkkelystä, joka on johdettu maissin jyvistä. Tärkkelys saadaan ytimen endospermistä. Maissitärkkelys on yleinen elintarvikkeiden ainesosa, jota käytetään usein kastikkeiden tai keittojen sakeuttamiseen sekä maissisiirapin ja muiden sokereiden valmistukseen. Maissitärkkelys on monipuolinen, helposti muunneltavissa oleva, ja sillä on monia käyttökohteita teollisuudessa, kuten liima-aineissa, paperituotteissa, tarttumisenestoaineena ja tekstiilien valmistuksessa. Sillä on myös lääketieteellistä käyttöä, kuten glukoosin toimittamiseen ihmisille, joilla on glykogeenin varastointisairaus.

Maitohappo (CAS 598-82-3)

0,00

Maitohappo (CAS 598-82-3)

Maitohappo (C3H6O3 eli 2-hydroksipropaanihappo, rakennekaava CH3CHOHCOOH) on karboksyylihappo. Sitä vastaava anioni on laktaatti ja sen suolat laktaatteja kuten esimerkiksi natriumlaktaatti (C3H5NaO3). Maitohappomolekyylillä on kaksi enantiomeeria: D-maitohappo eli D(-)-maitohappo ja L-maitohappo eli L(+) -maitohappo. Nämä molekyylit ovat toistensa peilikuvia. D-maitohappo kiertää tasopolarisoidun valon värähdystasoa myötäpäivään ja L-maitohappo vastapäivään. Maitohappo on muiden karboksyylihappojen tavoin heikko happo ja sen happovakion arvo on 1,32·10-4 mol/l.

Mangaanikloriditetrahydraatti (CAS 13446-34-9)

0,00

Mangaanikloriditetrahydraatti (CAS 13446-34-9)

Mangaani(II)kloridi (MnCl2) on mangaanin ja kloorin muodostama ioniyhdiste. Aine on palamaton ja väriltään vaaleanpunainen. Useimmiten mangaani(II)kloridi on tetrahydraattina MnCl2·4H2O

Mangaanioksidi (CAS 1344-43-0)

0,00

Mangaanioksidi (CAS 1344-43-0)

Mangaani (II) oksidi on epäorgaaninen yhdiste, jonka kemiallinen kaava on MnO. Se muodostaa vihreitä kiteitä. Yhdistettä valmistetaan laajasti lannoitteiden ja elintarvikelisäaineiden osana.

Yhdessä mangaanisulfaatin kanssa MnO on lannoitteiden ja elintarvikelisäaineiden komponentti. Tätä tarkoitusta varten kulutetaan vuosittain tuhansia tonneja. Muita käyttötarkoituksia ovat: katalyytti allyylialkoholin, keramiikan, maalien, värillisen lasin, valkaisevan talin ja tekstiilipainon valmistuksessa.

Mangaanisulfaatti (CAS 100034-96-5)

0,00

Mangaanisulfaatti (CAS 100034-96-5)

Mangaanisulfaattimonohydraattia käytetään mangaanin tuottamiseen elektrolyyttisellä prosessilla. Seosta käytetään tekstiilien värjäämiseen; punaisten lasitteiden valmistukseen posliinille; lakan kuivausrummuissa; lannoitteissa; ja eläinrehuissa mangaanin tarjoamiseksi välttämättömänä hivenaineena.

MAP/Аmmofos/fosforilannoitteet (CAS 7722-76-1)

0,00

MAP/Аmmofos/fosforilannoitteet (CAS 7722-76-1)

Rakeinen lannoite, joka tarjoaa avoimen pääsyn fosforia ja vähän typpeä maatalouskasveille. Se on erinomainen aloituslannoite kylvön (istutuksen) aikana. Lämpötilan lasku tarjoaa kasveille tarvittavan fosforiravinteen. Se saa aikaan maaperän väliaikaisen happamoitumisen rakeiden ympärillä, mikä osoittaa joitakin etuja neutraaleissa ja emäksisessä maaperässä.

Mentoli (CAS 2216-51-5)

0,00

Mentoli (CAS 2216-51-5)

Mentoli on vahamaista, kiteistä, väritöntä tai valkoista, huoneenlämmössä kiinteää terpenoideihin kuuluvaa ainetta. Sitä saadaan piparminttu- ja muista minttuöljyistä ja valmistetaan synteettisesti. Luonnossa esiintyvän mentolin päämuoto on (−)-mentoli eli levomentoli, joka on järjestäytyneenä (1R,2S,5R)-konfiguraatioon. Mentolille on ominaista voimakas minttumainen tuoksu.

Mentolin muita nimityksiä ovat mm. 3-p-menthanoli, heksahydrotymoli, menthomentholi ja piparminttukamferi. Mentolin raseemisen muodon CAS-numero on 89-78-1 ja (−)-isomeerin 2216-51-5.

Metyylisalisylaatti (CAS 119-36-8)

0,00

Metyylisalisylaatti (CAS 119-36-8)

Metyylisalisylaatti on väritön tai kelta-punainen öljymäinen neste, jolla on tunnusomainen haju. Metyylisalisylaatin kemiallinen kaava on C8H8O3. Siitä käytetään myös nimiä salisyylihapon metyyliesteri, metyyli-2-hydroksibentsoaatti, 2-(metoksikarbonyyli)fenoli ja Wintergreen-öljy. Metyylisalisylaatti on esteri. Monet kasvit, esimerkiksi metsätähti tuottavat metyylisalisylaattia.

Metyylisalisylaatin moolimassa on 152,1494 g/mol, sulamispiste −8,6 °C, kiehumispiste 222 °C, leimahduspiste 96 °C c.c., itsesyttymislämpötila 451 °C ja CAS-numero 119-36-8. Aine liukenee veteen 20 °C:n lämpötilassa 0.07 g/100ml. Metyylisalisylaatti reagoi voimakkaiden hapettimien ja vahvojen emästen kanssa.

Muurahaishappo 85% (CAS 64-18-6)

0,00

Maitohappo (CAS 598-82-3)

Muurahaishappo eli metaanihappo on yksinkertaisin karboksyylihappo, jonka molekyylikaava on HCOOH. Muurahaishappo on väritöntä, pistävänhajuista, syövyttävää ja savuavaa nestettä, joka muodostaa sumua kosteassa ilmassa. Muurahaishappo syövyttää useita metalleja, kuten esimerkiksi alumiinia, lyijyä ja valurautaa. Se on heikko happo, jonka happovakio on Ka = 1,80 * 10-4 (huoneenlämmössä) ja pKa = 3,77. Muurahaishapon EY-numero on 200-579-1.

Luonnossa muurahaishappoa esiintyy monissa Hymenoptera-lahkon hyönteisissä, kuten mehiläisissä ja muurahaisissa, sekä kasveissa kuten nokkosissa ja kuusen neulasissa. Happo saa näiden hyönteisten pistoksen kirvelemään. Muurahaishappo löydettiin vuonna 1671 tislaamalla muurahaisia.[2][3]

Muurahaishapon suoloja nimitetään formiaateiksi.

Muurahaishappoa käytetään AIV-rehun säilöntään. Menetelmän etuna on rehun korkea valkuaisainepitoisuus verrattuna kuivaheinään.

Natriumbentsoaatti (CAS 532-32-1)

0,00

Natriumbentsoaatti (CAS 532-32-1)

Natriumbentsoaatti on bentsoehapon suola. Sen kemiallinen kaava on C6H5COONa, moolimassa 144,11 g/mol, sulamispiste > 300 °C, tiheys 1,44 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3), leimahduspiste > 100 °C, itsesyttymislämpötila > 500 °C ja CAS-numero 532-32-1. Natriumbentsoaattia valmistetaan natriumhydroksidista (lipeästä) ja bentsoehaposta.

Natriumbentsoaatti on yleinen säilöntäaine, jota käytetään sekä kotisäilönnässä että elintarviketeollisuudessa. Se tuhoaa suuren osan hiivoista, bakteereista ja sienistä, mutta on toimivin happamissa olosuhteissa (pH < 3,6), minkä vuoksi sitä käytetään muun muassa hilloissa ja mehuissa. Natriumbentsoaatti on happamuudeltaan neutraalia. Useissa säilöntäohjeissa mainittava natriumbentsoaatti on elintarviketeollisuuden tuotteissa merkitty elintarvikelisäainekoodilla E211.

Natriumbutyraatti (CAS 156-54-7)

0,00

Natriumbutyraatti (CAS 156-54-7)

Natriumbutyraatti on yhdiste, jonka kaava on Na(C3H7COO). Se on voihapon natriumsuola. Sillä on erilaisia ​​vaikutuksia viljeltyihin nisäkässoluihin, mukaan lukien lisääntymisen estäminen, erilaistumisen induktio ja geeniekspression induktio tai tukahduttaminen. Sellaisenaan sitä voidaan käyttää laboratoriossa näiden vaikutusten aikaansaamiseksi. Tarkemmin sanottuna solujen butyraattikäsittely johtaa histonin hyperasetylaatioon, ja itse butyraatti estää luokan I histonideasetylaasi (HDAC) aktiivisuutta, erityisesti HDAC1:tä, HDAC2:ta, HDAC3:a ja butyraattia voidaan käyttää histonideasetyleenin määrittämisessä kromatiinin rakenteessa ja toiminnassa. HDAC-aktiivisuuden eston arvioidaan vaikuttavan vain 2 %:n nisäkäsgeenien ilmentymiseen.

Laboratoriossa natriumbutyraattia löytyy yleensä valkoisena, vesiliukoisena, kiteisenä kiinteänä aineena. Kemikaali on tunnettu siitä, että sillä on erittäin voimakas, epämiellyttävä haju, joka viipyy. Natriumbutyraatin kanssa työskennellessä on suositeltavaa käyttää käsineitä, suojalaseja ja hengityssuojainta turvallisuussyistä.

Natriumkloridi [kivisuola] (CAS 7647-14-5)

0,00

Kaliumkloridi (CAS 7447-40-7)

Natriumkloridi /ˌsoʊdiəm ˈklɔːraɪd /, joka tunnetaan yleisesti suolana (vaikka merisuola sisältää myös muita kemiallisia suoloja), on ioninen yhdiste, jonka kemiallinen kaava on NaCl, joka edustaa natrium- ja kloridi -ionien suhdetta 1: 1. Kun moolimassa on 22,99 ja vastaavasti 35,45 g/mol, 100 g NaCl sisältää 39,34 g Na ja 60,66 g Cl. Natriumkloridi on suola, joka on eniten vastuussa meriveden ja monisoluisten organismien solunulkoisen nesteen suolapitoisuudesta. Syötävässä ruokasuolassa sitä käytetään yleisesti mausteena ja elintarvikkeiden säilöntäaineena. Suuria määriä natriumkloridia käytetään monissa teollisissa prosesseissa, ja se on tärkeä natrium- ja klooriyhdisteiden lähde, jota käytetään raaka -aineena lisäkemiallisissa synteeseissä. Toinen merkittävä natriumkloridin käyttökohde on teiden jäänpoisto pakkasella.

Natriumkloridi [suola tabletit] (CAS 7647-14-5)

598,0016,90

Natriumkloridi [suola tabletit] (CAS 7647-14-5)

Natriumkloridi /ˌsoʊdiəm ˈklɔːraɪd /, joka tunnetaan yleisesti suolana (vaikka merisuola sisältää myös muita kemiallisia suoloja), on ioninen yhdiste, jonka kemiallinen kaava on NaCl, joka edustaa natrium- ja kloridi -ionien suhdetta 1: 1. Kun moolimassa on 22,99 ja vastaavasti 35,45 g/mol, 100 g NaCl sisältää 39,34 g Na ja 60,66 g Cl. Natriumkloridi on suola, joka on eniten vastuussa meriveden ja monisoluisten organismien solunulkoisen nesteen suolapitoisuudesta. Syötävässä ruokasuolassa sitä käytetään yleisesti mausteena ja elintarvikkeiden säilöntäaineena. Suuria määriä natriumkloridia käytetään monissa teollisissa prosesseissa, ja se on tärkeä natrium- ja klooriyhdisteiden lähde, jota käytetään raaka -aineena lisäkemiallisissa synteeseissä. Toinen merkittävä natriumkloridin käyttökohde on teiden jäänpoisto pakkasella.

Natriumpropionaatti (CAS 137-40-6)

0,00

Natriumpropionaatti (CAS 137-40-6)

Natriumpropanoaatti tai natriumpropionaatti on propionihapon natriumsuola, jonka kemiallinen kaava on Na(C2H5COO). Tämä valkoinen kiteinen kiinteä aine hajoaa kosteassa ilmassa.

Sitä käytetään elintarvikkeiden säilöntäaineena, ja sitä edustaa Euroopassa elintarvikemerkintä E-numero E281. sitä käytetään pääasiassa homeen estäjänä leipomotuotteissa. Se on hyväksytty käytettäväksi elintarvikelisäaineena EU:ssa, Yhdysvalloissa ja Australiassa ja Uudessa-Seelannissa (jossa se on listattu sen INS-numerolla 281).

Natriumvetykarbonaatti (Ruokasooda) (CAS 144-55-8)

980,0025,00

Natriumvetykarbonaatti (Ruokasooda) (CAS 144-55-8)

Natriumvetykarbonaatti eli natriumbikarbonaatti (NaHCO3) on valkoista veteen hyvin liukenevaa jauhetta. Natriumvetykarbonaatti hajoaa kuumennettaessa natriumkarbonaatiksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi. Kansanomainen triviaalinimi natriumvetykarbonaatille on ruokasooda (käytetään leivonnassa), kun taas natriumkarbonaattia kutsutaan soodaksi.

Natriumvetykarbonaatin moolimassa on 84,0 g/mol, sulamispiste 50 °C (hajoaa), tiheys 2,1 g/cm3 (veden tiheys on 1,0 g/cm3), liukoisuus veteen 9.59 g/100 ml (20 °C) ja CAS-numero 144-55-8.

Niasiini (WE 59-67-6)

0,00

Niasiini (WE 59-67-6)

Niasiini, joka tunnetaan myös nimellä nikotiinihappo, on orgaaninen yhdiste ja B3-vitamiinin vitameeri, joka on ihmiselle välttämätön ravintoaine. Kasvit ja eläimet voivat valmistaa sitä aminohaposta tryptofaanista. Niasiinia saadaan ruokavaliosta monista kokonaisista ja jalostetuista elintarvikkeista. Suurin pitoisuus on täyspakatuissa elintarvikkeissa, lihassa, siipikarjassa, punaisessa kalassa, kuten tonnikalassa ja lohessa, pienempiä määriä pähkinöissä, palkokasveissa ja siemenissä.

Propionihappo (CAS 79-09-4)

0,00

Propionihappo (CAS 79-09-4)

Propionihappo eli propaanihappo (C2H5COOH) on pistävän eltaantuneen hajuinen karboksyylihappo. Proprionihapon anioneja, suoloja ja estereitä kutsutaan propionaateiksi. Aineesta käytetään myös nimiä etyylimuurahaishappo, metyylietikkahappo ja etaanikarboksyylihappo.

Propionihapon rakennekaava on CH3CH2COOH. Sen happovakio pKa on 4,87, leimahduspiste 54 °C c.c. eli suljetun astian (closed cup) menetelmällä ja 57 °C o.c. eli avoimen astian (open cup) menetelmällä mitattuna ja itsesyttymislämpötila 485 °C.

Propaanihappoa valmistetaan hapettamalla propanolia tai etanolin ja hiilimonoksidin välisellä reaktiolla. Myös eräät bakteerit tuottavat sitä heksooseista. Yhdistettä käytetään orgaanisessa synteesissä sekä viljan säilöntään.

Sinkkilaktaatti (CAS 103404-76-8)

0,00

Info Toimialat: Lääketeollisuus, Elintarviketeollisuus, Rehuteollisuus CAS-numero: 103404-76-8 WE-numero: 240-178-9 Kemiallinen kaava: C6H10ZnO6 Molekyylimassa: 243,49 g / mol Tullitariffikoodi: 29181100 Muut …

Sinkkisulfaattimonohydraatti (CAS 7446-19-7)

0,00

Sinkkisulfaattimonohydraatti (CAS 7446-19-7)

Sinkkisulfaatti eli rikkihapon sinkkisuola on väritön ja veteen liukeneva kemiallinen yhdiste, jonka kaava on ZnSO4. Sitä käytetään elektrolyyttinä sinkkipäällystämisessä, nahkan säilöntäaineena, lannoitteissa ja muissa maataloustuotteissa. Lääketieteessä sitä käytetään adstringenttina eli se kuivaa ihoa. Se on myrkyllistä vesieliöille.

Sitruunahappo (CAS 77-92-9)

6,500,00

Sitruunahappo (IUPAC-nimi 2-hydroksipropaani-1,2,3-trikarboksyylihappo) eristettiin sitruunasta. Se on osa sitruunahapposykliä (sitraattisykli) ihmiskehon keskeisessä aineenvaihdunnassa (sykli alkaa sitruunahapon muodostumisesta).

Sitruunahappoa löytyy myös ihmiskehosta.

Sitruunahappo on karboksyylihappo.
Käytetään antikoagulanttina. Euroopan unionissa käytetyn E-numeron (ravintolisämerkin) mukaan sitruunahapolle annetaan tunnus E330.

CAS: 77-92-9

Sitruunahappomonohydraatti (CAS 5949-29-1)

4.715,000,00

Sitruunahappomonohydraatti (CAS 5949-29-1)

Sitruunahappomonohydraatti on trikarboksyylihappo, jota esiintyy sitrushedelmissä. Sitruunahappoa käytetään apuaineena farmaseuttisissa valmisteissa antioksidanttisten ominaisuuksiensa vuoksi. Se ylläpitää aktiivisten ainesosien vakautta ja sitä käytetään säilöntäaineena. Sitä käytetään myös happaman aineen avulla pH: n säätämiseen ja se toimii antikoagulanttina kelatoimalla kalsium veressä.

Sorbiinihappo (CAS 110-44-1)

0,00

Sorbiinihappo (CAS 110-44-1)

Sorbiinihappo (acidum sorbicum) tunnetaan myös E-koodinimellä E200. Yleinen kosteudensäilyttäjä, sekä säilöntäaine, joka erotetaan pihlajanmarjoista, tai valmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa käytetään peräsuolen kautta annosteltuna helpottamaan kovan ulosteen pehmittymistä. (Esim. Microlax) Yleisesti happoa käytetään myös kosmetiikassa.

Toiset ihmiset saavat sorbiinihaposta allergisia reaktioita, kuten nokkosihottumaa, nuhaa, sekä astmaattisia reaktioita.

Sorbilot 70% (CAS 68425-17-2)

0,00

Sorbilot 70% (CAS 68425-17-2)

Sorbitoli on heksahydrinen alkoholi, jota esiintyy pieninä määrinä hedelmissä. Kaupallinen tuote saadaan hydraamalla dekstroosi. Sorbitolia käytetään kosmetiikassa, hammastahnassa, tupakassa, lääkkeissä jne. Sorbitol 70% Type NC on kiteytymätön vesiliuos.

Tuotetta käytetään perusainesosana, makeutusaineena ja kosteuttavana aineena kosmetiikassa ja lääkkeissä mm. tabletit/pillerit, hammastahnat, yskänlääkkeet tai suuvedet. Myös elintarviketeollisuudessa tuotetta käytetään ja listataan elintarvikelisäaineeksi numerolla E 420. Glyseriinin vaihtoehtona Sorbitolia voidaan käyttää erilaisissa teknisissä sovelluksissa, kuten tekstiilien apuaineissa ja polyuretaaneissa.

Takaisin alkuun

Shopping cart