Cll meille:+372 5504440

Showing 1–24 of 66 results

Views:
Filter

Filter by price

Allantoiini (CAS 97-59-6)

0,00

Allantoiini (CAS 97-59-6)

Allantoiini on kemiallinen yhdiste, jonka kaava on C4H6N4O3. Sitä kutsutaan myös 5-ureidohydantoiiniksi tai glyoksyylidiureidiksi. Se on glyoksyylihapon diureidi. Allantoiini on tärkein aineenvaihdunnan välituote useimmissa organismeissa, mukaan lukien eläimissä, kasveissa ja bakteereissa. Sitä tuotetaan virtsahaposta, joka itse on nukleiinihappojen hajoamistuote uraattioksidaasin (urikaasin) vaikutuksesta.

Allantoiinia on raunioyrttikasvin kasviuutteissa ja useimpien nisäkkäiden virtsassa. Kemiallisesti syntetisoitu bulkkiallantoiini, joka vastaa kemiallisesti luonnollista allantoiinia, on turvallista, myrkytöntä, yhteensopivaa kosmeettisten raaka-aineiden kanssa ja täyttää CTFA- ja JSCI-vaatimukset. Yli 10 000 patentissa viitataan allantoiiniin.

Alumiinihydroksidi (CAS 21645-51-2)

0,00

Alumiinihydroksidi (CAS 21645-51-2)

Alumiinihydroksidi on alumiini- (Al3+) ja hydroksidi-ionien (OH−) ioniyhdiste, jota esiintyy mineraaleissa neljänä eri polymorfina: gibsiittinä, bayeriittinä, nordstrandiittinä ja doyeliittinä, joista gibsiitti on erittäin yleinen ja muut hyvin harvinaisia. Gibsiittiä on bauksiitissa eli alumiinimalmissa yleensä hyvin runsaasti.

Teollisesti lähes kaikki alumiinihydroksidi valmistetaan Bayer-prosessilla, jossa liuotetaan bauksiittia natriumhydroksidiin jopa 270 °C lämpötilassa. Alumiinihydroksidia käytetään alumiinioksidin valmistamiseksi kuumentamalla sitä 1 200 – 1 300 celsiusasteeseen. Alumiinihydroksidia käytetään myös alumiinifosfaatin tavoin vatsahappoja neutraloivana antasidinä. Alumiinihydroksidin alumiini sitoo fosfaatteja verestä. Siksi joissain maissa ainetta käytetään hyperfosfatemiassa, jossa fosfaatteja on veressä liikaa. Alumiinihydroksidi on alumiinifosfaatin ohella rokotteissa yleisimmin käytetty apuaine (adjuvantti).

Ammoniumpersulfaatti (CAS 7727-54-0)

0,00

Ammoniumpersulfaatti (CAS 7727-54-0)

Ammoniumpersulfaatti (APS) on epäorgaaninen yhdiste, jonka kaava on (NH4)2S2O8. Se on väritön (valkoinen) suola, joka liukenee hyvin veteen, paljon paremmin kuin vastaava kaliumsuola. Se on vahva hapetin, jota käytetään polymeerikemiassa, etsausaineena sekä puhdistus- ja valkaisuaineena.

Suolan liukeneminen veteen on endoterminen prosessi. Hapettavana aineena ja radikaalien lähteenä APS:llä on monia kaupallisia sovelluksia.

Sulfaattisuoloja käytetään pääasiassa radikaali-initiaattoreina tiettyjen alkeenien polymeroinnissa. Kaupallisesti tärkeitä polymeerejä, jotka on valmistettu käyttämällä persulfaatteja, ovat styreenibutadieenikumi ja polytetrafluorieteeni.

Ammoniumpersulfaatti on hiusten valkaisuaineen vakioainesosa. Persulfaatteja käytetään hapettimina orgaanisessa kemiassa. Esimerkiksi Minisci-reaktiossa.

Arganöljy (CAS 223747-87-3)

0,00

Arganöljy (CAS 223747-87-3)

Arganöljy on arganpuun (Argania spinosa L.) ytimistä valmistettu kasviöljy.

Arganöljyn suhteellinen tiheys 20 °C:ssa (68 °F) vaihtelee välillä 0,906–0,919.

Arganöljy sisältää tokoferoleja (E-vitamiini), fenoleja, karoteeneja, skvaleenia ja rasvahappoja (80 % tyydyttymättömiä). Arganöljyn tärkeimmät luonnolliset fenolit ovat kofeiinihappo, oleuropeiini, vanilliinihappo, tyrosoli, katekoli, resorsinoli, (-)-epikatekiini ja (+)-katekiini.

Uuttomenetelmästä riippuen arganöljy voi kestää paremmin hapettumista kuin oliiviöljy.

Askorbyylipalmitaatti (CAS 137-66-6)

0,00

Askorbyylipalmitaatti (CAS 137-66-6)

Askorbyylipalmitaatti on askorbiinihaposta ja palmitiinihaposta muodostuva esteri, joka muodostaa C-vitamiinin rasvaliukoisen muodon. C-vitamiinin lähteen lisäksi sitä käytetään myös antioksidanttina elintarvikelisäaineena (E-numero E304). ). Se on hyväksytty käytettäväksi elintarvikelisäaineena EU:ssa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Askorbyylipalmitaattia markkinoidaan myös nimellä ”C-vitamiiniesteri”. Se syntetisoidaan asyloimalla C-vitamiinia käyttämällä erilaisia asyyliluovuttajia.

Beeta-alaniini (CAS 107-95-9)

0,00

Beeta-alaniini (CAS 107-95-9)

β-alaniini (tai beeta-alaniini) on luonnossa esiintyvä beeta-aminohappo, joka on aminohappo, jossa aminoryhmä on kiinnittynyt β-hiileen (eli kaksi hiiliatomia pois karboksylaattiryhmästä) tavallisemmasta α-hiilestä alaniinille (α-alaniini). Β-alaniinin IUPAC-nimi on 3-aminopropaanihappo. Toisin kuin sen α-alaniini, β-alaniinilla ei ole stereokeskusta.

Beetakaroteeni (CAS 7235-40-7)

0,00

Beetakaroteeni (CAS 7235-40-7)

Beetakaroteeni on antioksidantti, joka on A-vitamiinin esiaste. Esimerkiksi porkkana sisältää runsaasti luonnollista beetakaroteenia. Synteettistä beetakaroteenia ja karotenoideja käytetään elintarvikkeiden lisäaineena E-koodilla E 160a.

Bentsokaiini (WE 202-303-5)

0,00

Bentsokaiini (WE 202-303-5)

Bentsokaiini on paraaminobentsoehapon esteri, josta puuttuu prokaiinin terminaalinen dietyyliaminoryhmä ja jolla on anesteettista vaikutusta. Bentsokaiini sitoutuu natriumkanavaan ja stabiloi palautuvasti hermosolujen kalvoa, mikä vähentää sen läpäisevyyttä natriumioneille. Hermosolukalvon depolarisaatio estyy, mikä estää hermoimpulssien alkamisen ja johtumisen.

Candelilla-vaha (CAS 8006-44-8)

0,00

Candelilla-vaha (CAS 8006-44-8)

Candelilla-vaha on vaha, joka on peräisin Pohjois-Meksikosta ja Yhdysvaltojen lounaisosasta kotoisin olevan pienen Candelilla-pensaan, Euphorbia cerifera ja Euphorbia antisyphilitica, Euphorbiaceae-heimosta. Se on kellertävänruskea, kova, hauras, aromaattinen ja läpinäkymätön tai läpikuultava.

Sitä käytetään enimmäkseen sekoitettuna muiden vahojen kanssa niiden kovettamiseksi nostamatta niiden sulamispistettä. Elintarvikkeiden lisäaineena candelillavahalla on E-numero E 902 ja sitä käytetään pintakäsittelyaineena. Sitä käytetään myös kosmetiikkateollisuudessa huulirasvojen ja voidepatukoiden komponenttina. Yksi sen tärkeimmistä käyttötavoista on purukumin sideaineena.

Candelilla-vahaa voidaan käyttää karnaubavahan ja mehiläisvahan korvikkeena. Sitä käytetään myös lakan valmistukseen.

D-pantenoli (CAS 81-13-0)

0,00

D-pantenoli (CAS 81-13-0)

Panthenoli (kutsutaan myös pantotenoliksi) on pantoteenihapon (B5-vitamiini) alkoholianalogi ja on siten B5:n provitamiini. Eliöissä se hapettuu nopeasti pantoteenihapoksi. Se on viskoosi läpinäkyvä neste huoneenlämpötilassa. Pantenolia käytetään farmaseuttisissa ja kosmeettisissa tuotteissa kosteusvoiteena ja parantamaan haavan paranemista.

Panthenoli on hajuton, hieman karvas, erittäin viskoosi, läpinäkyvä ja väritön neste huoneenlämpötilassa, mutta pantoteenihapon suolat (esimerkiksi natriumpantotenaatti) ovat jauheita, jotka ovat tyypillisesti valkoisia. Se liukenee helposti veteen ja alkoholiin, kohtalaisesti dietyylieetteriin, liukenee kloroformiin (1:100), propyleeniglykoliin ja liukenee vähän glyseriiniin.

Dihydroksiasetoni (CAS 96-26-4)

0,00

Dihydroksiasetoni (CAS 96-26-4)

Dihydroksiasetoni, joka tunnetaan myös nimellä glyseroni, on yksinkertainen sakkaridi (trioosi), jonka kaava on C3H6O3.

DHA:ta käytetään pääasiassa auringottomien rusketustuotteiden ainesosana. Sitä saadaan usein kasviperäisistä lähteistä, kuten sokerijuurikkaasta ja sokeriruo’osta, sekä glyseriinin käymisestä.

DHA on hygroskooppinen valkoinen kiteinen jauhe. Sillä on makea viilentävä maku ja ominainen tuoksu. Se on yksinkertaisin kaikista ketooseista, eikä sillä ole kiraalista keskustaa tai optista aktiivisuutta. Normaali muoto on dimeeri (2,5-bis(hydroksimetyyli)-1,4-dioksaani-2,5-dioli), joka liukenee hitaasti yhteen osaan vettä ja 15 osaan etanolia. Juuri valmistettuna se palautuu nopeasti liuoksessa olevaksi monomeeriksi.

Dinatriumedetaatti (CAS 6381-92-6)

0,00

Dinatriumedetaatti (CAS 6381-92-6)

Edetaattidinatrium on edetaatin dinatriumsuolan muoto, raskasmetallikelatointiaine, jolla on hyperkalsemiaa ja rytmihäiriöitä ehkäiseviä ominaisuuksia. Edetaatti, raskasmetalliantagonisti, kelaatoi kaksi- ja kolmiarvoisia metalleja muodostaen liukoisia stabiileja komplekseja, jotka erittyvät helposti munuaisten kautta, jolloin sitä voidaan käyttää seerumin kalsiumpitoisuuksien alentamiseen. Lisäksi tällä aineella on negatiivinen inotrooppinen vaikutus sydämeen ohimenevästi indusoidun hypokalsemisen tilan kautta, mikä antagonisoi digitalisglykosidien inotrooppisia ja kronotrooppisia vaikutuksia sydämen kammioihin. Silmään annettuna edetaatti saa aikaan oftalmisen vaikutuksensa kelatoimalla kalsiumia muodostaen liukoisia komplekseja, mikä poistaa sarveiskalvon kalsiumkertymiä.

Etanoliamiini (CAS 141-43-5)

0,00

Etanoliamiini (CAS 141-43-5)

Etanoliamiini (2-aminoetanoli, monoetanoliamiini, ETA tai MEA) on orgaaninen kemiallinen yhdiste, jolla on kaava HOCH2CH2NH2 (C2H7NO). Molekyyli on bifunktionaalinen ja sisältää sekä primaarisen amiinin että primäärisen alkoholin. Etanoliamiini on väritön, viskoosi neste, jonka haju muistuttaa ammoniakkia. Sen johdannaiset ovat luonteeltaan yleisiä; esim. lipidit useiden N-asyylietanoliamiinien (NAE) edeltäjinä, jotka moduloivat useita eläinten ja kasvien fysiologisia prosesseja, kuten siementen itämistä, kasvien ja patogeenien vuorovaikutuksia, kloroplastien kehitystä ja kukintaa, sekä edeltäjä yhdistettynä arakidonihappoon ( C20H32O2; 20: 4, ω-6) endokannabinoidianandamidin muodostamiseksi (AEA: C22H37NO2; 20: 4, ω-6).

Etanoliamiinit sisältävät ryhmän aminoalkoholeja. Antihistamiiniluokka tunnistetaan etanoliamiiniksi, johon kuuluvat karbinoksamiini, klemastiini, dimenhydrinaatti, kloorifenoksamiini, difenhydramiini ja doksyyliamiini.

Eukalyptusöljy

0,00

Eukalyptusöljy

Eukalyptusöljy on yleisnimi tislatulle öljylle, joka on peräisin Australiasta kotoisin olevasta ja maailmanlaajuisesti viljellystä Myrtaceae-kasviperheen Eucalyptus-suvun lehdistä. Eukalyptusöljyä on käytetty laajasti farmaseuttisena aineena, antiseptisenä, hylkivänä, aromi-, tuoksu- ja teolliseen käyttöön. Valittujen eukalyptuslajien lehdet höyrytislataan eukalyptusöljyn uuttamiseksi.

Glyserolimonostearaatti (CAS 123-94-4)

0,00

Glyserolimonostearaatti (CAS 123-94-4)

Glyserolimonostearaatti, joka tunnetaan yleisesti nimellä GMS, on monoglyseridi, jota käytetään yleisesti emulgointiaineena elintarvikkeissa. Se on valkoisen, hajuttoman ja makean makuisen hiutaleisen jauheen muodossa, joka on hygroskooppinen. Kemiallisesti se on steariinihapon glyseroliesteri.

GMS on elintarvikelisäaine, jota käytetään sakeuttamis-, emulgointi-, paakkuuntumisenesto- ja säilöntäaineena. emulgointiaine öljyille, vahoille ja liuottimille; suojaava pinnoite hygroskooppisille jauheille; kiinteytysaine ja säätelevä vapautumisaine lääkkeissä; ja hartsivoiteluainetta. Sitä käytetään myös kosmetiikassa ja hiustenhoitotuotteissa.

GMS:ää käytetään laajalti leivontavalmisteissa ”kehon” lisäämiseksi ruokaan. Se on jossain määrin vastuussa jäätelön ja kermavaahdon sileän koostumuksen antamisesta. Sitä käytetään joskus leivän juuttumisenestoaineena.

Sitä voidaan käyttää myös muovin lisäaineena, jossa GMS toimii antistaattisena ja huurtumista estävänä aineena. Tämä on yleistä elintarvikepakkauksissa.

Guarkumi (CAS 9000-30-0)

0,00

Guarkumi (CAS 9000-30-0)

Guarkumi on syötäväksi kelpaava luonnonkumi. Se on sakeuttamisaine, jota saadaan palkokasveihin kuuluvasta intialaista alkuperää olevasta guar-kasvin (Cyamopsis tetragonoloba) siemenistä.

Guarkumi on kylmään veteen liukeneva polysakkaridi. Elintarvikkeiden lisäaineluettelossa guarkumi kuuluu sakeuttamisaineisiin ja sen E-koodi on E412. Guarkumin CAS-numero on 9000-30-0.

Guarkumin tuontia Intiasta EU:hun on valvottu sen jälkeen, kun siitä löydettiin vuonna 2007 dioksiinia.

Hopeanitraatti (CAS 7761-88-8)

0,00

Hopeanitraatti (CAS 7761-88-8)

Hopeanitraatti on epäorgaaninen yhdiste, jonka kemiallinen kaava on AgNO3. Tämä suola on monien muiden hopeayhdisteiden, kuten valokuvauksessa käytettyjen, monipuolinen esiaste. Se on paljon vähemmän herkkä valolle kuin halogenidit. Sitä kutsuttiin kerran kuun kaustiseksi, koska muinaiset alkemistit, jotka yhdistävät hopean kuuhun, kutsuivat hopeaa lunaksi. Kiinteässä hopeanitraatissa hopea-ionit ovat kolmikoordinoituneita trigonaalisessa tasomaisessa järjestelyssä.

Isobutyyliasetaatti (CAS 110-19-0)

0,00

Isobutyyliasetaatti (CAS 110-19-0)

Isobutyyliasetaatin kemiallinen kaava on C6H12O2 ja rakennekaava CH3COOCH2CH(CH3)2. Isobutyyliasetaatista käytetään myös nimityksiä 2-metyylipropyyliasetaatti, 2-metyyli-1-propyyliasetaatti tai beta-metyylipropyylietanoaatti.

Isobutyyliasetaatti on normaaliolosuhteissa olomuodoltaan väritön neste, jolla on tunnusomainen haju. Sen moolimassa on 116,16 g/mol, sulamispiste − 99 °C, kiehumispiste 118 °C, suhteellinen tiheys 0,87 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3), liukenee veteen 20 °C:n lämpötilassa 0,67 g/100 ml, leimahduspiste 18 °C c.c., itsesyttymislämpötila 421 °C ja CAS-numero 110-19-0.

Isopropyl palmitate (CAS 142-91-6)

0,00

Isopropyl palmitate (CAS 142-91-6)

Isopropyl palmitate is a fatty acid ester obtained by the formal condensation of carboxy group of palmitic acid with propan-2-ol. Metabolite observed in cancer metabolism. It has a role as a human metabolite. It is a fatty acid ester and an isopropyl ester. It derives from a hexadecanoic acid. The chemical formula is CH3(CH2)14COOCH(CH3)2.

Isopropyylimyristaatti (CAS 110-27-0)

0,00

Isopropyylimyristaatti (CAS 110-27-0)

Isopropyylimyristaatti (IPM) on isopropyylialkoholin ja myristiinihapon esteri.

Isopropyylimyristaatti on polaarisilla ominaisuuksilla varustettu kosteusvoide, jota käytetään kosmetiikassa ja paikallisissa lääketieteellisissä valmisteissa parantamaan ihon imeytymistä. Isopropyylimyristaattia on laajalti tutkittu ja impulssoitu ihon läpäisyn tehostajana. Tällä hetkellä ensisijainen käyttötarkoitus, johon isopropyylimyristaatti on virallisesti tarkoitettu, on vaikuttavana aineena reseptivapaassa pedikulisidihuuhtelussa.

Kaliumsorbaatti (CAS 24634-61-5)

0,00

Kaliumsorbaatti (CAS 24634-61-5)

Kaliumsorbaatti on sorbiinihapon kaliumsuola, kemiallinen kaava CH3CH = CH -CH = CH -CO2K. Se on valkoinen suola, joka liukenee hyvin veteen (58,2% 20 ° C: ssa). Sitä käytetään ensisijaisesti elintarvikkeiden säilöntäaineena (E-numero 202). Kaliumsorbaatti on tehokas monissa sovelluksissa, mukaan lukien elintarvikkeet, viinit ja henkilökohtaiset hygieniatuotteet. Sorbiinihappoa esiintyy luonnossa joissakin marjoissa, mutta käytännössä kaikki maailman sorbiinihappo, josta kaliumsorbaatti on peräisin, valmistetaan synteettisesti.

Kamferi (CAS 21368-68-3)

0,00

Kamferi (CAS 21368-68-3)

Kamferi on orgaanista, terpeeneihin kuuluvaa vahamaista, huoneenlämmössä kiinteää, väritöntä tai valkoista kiteistä ainetta, jolla on voimakkaan läpitunkeva, pistävän hyväntuoksuinen haju. Kamferia saadaan luonnosta Aasiassa, erityisesti Borneossa ja Taiwanissa, kasvavasta kamferipuusta (Cinnamomum camphora) ja muista laakerikasveihin kuuluvista puista. Sitä voidaan myös valmistaa synteettisesti tärpättiöljystä. Kamferia käytetään muun muassa hajusteena, ruoan valmistuksessa, palsamointinesteenä, uskonnollisissa juhlissa ja myös lääkinnässä. Yhdistettä esiintyy kasveissa ja kukkien tuoksuissa sekä semiokemikaalina eliöiden viestinnässä.

Karnaubavaha (CAS 8015-86-9)

0,00

Karnaubavaha (CAS 8015-86-9)

Karnaubavaha esiintyy vaaleanruskeasta vaaleankeltaiseen jauheena, hiutaleina tai epäsäännöllisenä kovan, hauraan vahan kokkareena. Sillä on tyypillinen mieto tuoksu eikä käytännössä makua. Se on vapaa eltaantumisesta. Eri tyyppejä ja laatuja on saatavana kaupallisesti.

Aina kun halutaan kovaa, kiillotettua vahaa, esim. autovahoissa, lattiavahaemulsioissa, korkealaatuisissa kengänkiillotusaineissa, paperiteollisuudessa (erityisesti hiilipaperien valmistukseen). Pehmittimenä hammasjäljennösyhdisteissä. Nostaa muiden vahojen sulamispistettä; käytetään usein yhdessä kandelillavahan kanssa. Alhaisemmassa lämpötilassa sulavan vahan läsnäoloa pidetään väärennöksenä. Puhdistettua ja valkaistua karnaubavahaa käytetään kosmeettisissa materiaaleissa, kuten karvanpoistoaineissa ja deodoranttipuikoissa. Apteekissa tabletin päällystämisen viimeinen vaihe. Karnaubavahan aiheuttama ihon herkistyminen tai ärsytys näyttää harvinaiselta.

Käyttää karnaubavahaa käytetään kosmeettisten valmisteiden kiinteyttämiseen ja teksturointiin, ja niiden koostumus on vähemmän nestemäinen. Karnaubavaha muodostaa myös suojaavan kerroksen ihon pinnalle. Sillä on korkein sulamispiste luonnollisista kasvivahoista, eikä se yleensä aiheuta allergisia reaktioita. Tämä vaha saadaan brasilialaisen vahapalmun lehdistä ja lehtisilmuista.

Käyttötarkoitukset Carnauba Wax on yleiskäyttöinen elintarvikelisäaine, joka on kova ja hauras vaha. sitä saadaan brasilialaisen vahapalmun copernicia ceriferan lehtisilmuista ja lehdistä. se on kovin tunnettu vaha, ja sitä käytetään karamellilasituksessa.

Kevyt nestemäinen parafiini (CAS 8042-47-5)

0,00

Kevyt nestemäinen parafiini (CAS 8042-47-5)

Kevyttä nestemäistä parafiiniöljyä Ip käytetään antistaattisen kartioöljyn, neuleöljyn ja muiden tekstiilien apuaineiden, kasvinsuihkeöljyn, maatalouskemikaalien, aerosolien, väriaineiden, paperiteollisuuden valmistukseen; Hajuvedet, elintarvikekäyttöön tarkoitetut erikoisvoiteluaineet, voiteluaineiden pehmittiminä käytetyt elintarvikelaatuiset muovit, hyönteiset, aromit ja tuoksut, hajuvesikemikaalit, erikoiskemikaalit, suitsukkeet, henkilökohtaiset hygieniatuotteet, nahkakemikaalit, rasvaliuokset, petrokemian liuottimet jne. Sitä voidaan myös käyttää lääkkeiden ja kosmetiikkatuotteiden, kuten voiteiden, voiteiden, hajusteiden, irtotavaran ja elintarviketeollisuuden valmistuksessa.

Takaisin alkuun

Shopping cart