Cll meille:+372 5504440

Showing 1–24 of 66 results

Views:
Filter

Filter by price

Allantoin (CAS 97-59-6)

0,00

Allantoin (CAS 97-59-6)

Allantoin är en kemisk förening med formeln C4H6N4O3. Det kallas också 5-ureidohydantoin eller glyoxyldiurid. Det är en diurid av glyoxylsyra. Allantoin är den huvudsakliga mellanprodukten i ämnesomsättningen i de flesta organismer, inklusive djur, växter och bakterier. Det framställs av urinsyra, som i sig är produkten av nedbrytningen av nukleinsyror av uratoxidas (urikas).

Allantoin finns i växtextrakt av örtartade växter och i urinen hos de flesta däggdjur. Kemiskt syntetiserat bulk allantoin, som är kemiskt likvärdigt med naturligt allantoin, är säkert, ogiftigt, kompatibelt med kosmetiska råvaror och uppfyller CTFA- och JSCI-kraven. Mer än 10 000 patent hänvisar till allantoin.

Aluminiumhydroxid (CAS 21645-51-2)

0,00

Aluminiumhydroxid (CAS 21645-51-2)

Aluminiumhydroxid är en jonisk förening av aluminium (Al3+) och hydroxidjoner (OH−) som finns i mineraler som fyra olika polymorfer: gibzit, bayerit, nordstrandit och doyelit, av vilka gibzit är mycket vanligt och andra mycket sällsynta. Gibzit är vanligtvis mycket rikligt i bauxit eller aluminiummalm.

Industriellt produceras nästan all aluminiumhydroxid genom Bayer-processen, som löser bauxit i natriumhydroxid vid temperaturer upp till 270 ° C. Aluminiumhydroxid används för att producera aluminiumoxid genom att värma den till 1 200 till 1 300 grader Celsius. Aluminiumhydroxid, liksom aluminiumfosfat, används också som magsyraneutraliserande antacida. Aluminium i aluminiumhydroxid binder fosfater från blodet. Därför används ämnet i vissa länder vid hyperfosfatemi, där det finns för mycket fosfater i blodet. Förutom aluminiumfosfat är aluminiumhydroxid den vanligaste adjuvansen i vacciner.

Ammoniumpersulfat (CAS 7727-54-0)

0,00

Ammoniumpersulfat (CAS 7727-54-0)

Ammoniumpersulfat (APS) är en oorganisk förening med formeln (NH4)2S2O8. Det är ett färglöst (vitt) salt som löser sig bra i vatten, mycket bättre än motsvarande kaliumsalt. Det är ett starkt oxidationsmedel som används i polymerkemi, som etsmedel och som rengörings- och blekmedel.

Att lösa upp salt i vatten är en endoterm process. Som oxidationsmedel och källa till radikaler har APS många kommersiella tillämpningar.

Sulfatsalter används huvudsakligen som radikalinitiatorer vid polymerisation av vissa alkener. Kommersiellt viktiga polymerer tillverkade med persulfater inkluderar styrenbutadiengummi och polytetrafluoreten.

Ammoniumpersulfat är en standardingrediens i hårblekning. Persulfater används som oxidanter i organisk kemi. Till exempel i Minisci-reaktionen.

Arganolja (CAS 223747-87-3)

0,00

Arganolja (CAS 223747-87-3)

Arganolja är en vegetabilisk olja gjord av kärnorna från arganträdet (Argania spinosa L.).

Den relativa densiteten för arganolja vid 20 °C (68 °F) varierar från 0,906 till 0,919.

Arganolja innehåller tokoferoler (vitamin E), fenoler, karotener, squalen och fettsyror (80 % omättade). De huvudsakliga naturliga fenolerna i arganolja är koffeinsyra, oleuropein, vaniljsyra, tyrosol, katekol, resorcinol, (-) – epikatekin och (+) – katekin.

Beroende på extraktionsmetoden kan arganolja vara mer motståndskraftig mot oxidation än olivolja.

Askorbylpalmitat (CAS 137-66-6)

0,00

Ascorbyl Palmitate (CAS 137-66-6)

Askorbylpalmitat är en ester av askorbinsyra och palmitinsyra som bildar den fettlösliga formen av C-vitamin. Förutom källan till C-vitamin används det även som en antioxidant livsmedelstillsats (E-nummer E304). ). Den är godkänd för användning som livsmedelstillsats i EU, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Askorbylpalmitat marknadsförs också som ”vitamin C-ester”. Det syntetiseras genom acylering av vitamin C med hjälp av olika acyldonatorer.

Bensokain (WE 202-303-5)

0,00

Bensokain (WE 202-303-5)

Bensokain är en ester av para-bensoesyra som saknar den terminala dietylaminogruppen av prokain och har en bedövande effekt. Bensokain binder till natriumkanalen och stabiliserar reversibelt det neuronala membranet, vilket minskar dess permeabilitet för natriumjoner. Depolarisering av nervcellsmembranet förhindras, vilket förhindrar uppkomst och ledning av nervimpulser.

Beta-alanin (CAS 107-95-9)

0,00

Beta-Alanine (CAS 107-95-9)

β-alanin (eller beta-alanin) är en naturligt förekommande beta-aminosyra som är en aminosyra där en aminogrupp är bunden till β-kolet (dvs två kolatomer bort från karboxylatgruppen) från de vanligare α-kol till alanin (α-alanin). IUPAC-namnet för Β-alanin är 3-aminopropansyra. Till skillnad från dess α-alanin har β-alanin inget stereocenter.

Betakaroten (CAS 7235-40-7)

0,00

Betakaroten (CAS 7235-40-7)

Betakaroten är en antioxidant som är en föregångare till vitamin A. Till exempel är morötter rika på naturligt betakaroten. Syntetisk betakaroten och karotenoider används som livsmedelstillsatser under E-kod E 160a.

Bivax (CAS 64742-26-3)

0,00

Bivax (CAS 64742-26-3)

Absolut bivax erhålls genom att extrahera bivax med alkohol. Utbytet är i allmänhet mindre än 1%. Den gulbruna, trögflytande produkten har en mild, honungsliknande arom och hög seghet; den används nästan uteslutande i fina dofter.

Rå gult bivax samlas in tillsammans med honung och representerar ett sekundärt utsöndring av bin. Efter att honungen har återvunnits från cellen genom att tömma cellerna, tvättas vaxcellerna med vatten, smälts och hälls i formar för att härda. Vaxet renas genom att smälta i varmt vatten till vilket svavelsyra eller alkali kan tillsättas för att avlägsna föroreningar. Det erhållna vaxet kallas gult bivax. Gult bivax innehåller serolin, en blandning av fettsyror och är lösligt i varm alkohol och svårlösligt i kall alkohol; myricylalkohol och myricylpalmitat, olösliga i alkohol. Bivax produceras över hela världen med samma kemiska sammansättning. Lukten kan variera något beroende på källan.

Candelilla vax (CAS 8006-44-8)

0,00

Candelilla Wax (CAS 8006-44-8)

Candelilla vax är ett vax som härrör från familjen Euphorbia cerifera och Euphorbia antisyphilitica, Euphorbiaceae, som är hemma i norra Mexiko och sydvästra USA. Den är gulbrun, hård, spröd, aromatisk och ogenomskinlig eller genomskinlig.

Det används oftast blandat med andra vaxer för att härda dem utan att höja deras smältpunkt. Som livsmedelstillsats har candelilla vax E-numret E 902 och används som ytbehandlingsmedel. Det används också i kosmetikaindustrin som en komponent i läppbalsam och krämbars. En av dess huvudsakliga användningsområden är som bindemedel i tuggummi.

Candelillavax kan användas som ersättning för karnaubavax och bivax. Det används också för att göra lack.

Carnaubavax (CAS 8015-86-9)

0,00

Carnaubavax (CAS 8015-86-9)

Carnaubavax förekommer från ljusbrunt till ljusgult pulver, flingor eller som en oregelbunden klump av hårt, sprött vax. Den har en typisk mild lukt och praktiskt taget ingen smak. Det är fritt från förfall. Olika typer och kvaliteter finns kommersiellt tillgängliga.

Närhelst hårt, polerat vax önskas, t.ex. i bilvaxer, golvvaxemulsioner, högkvalitativa skokräm, inom pappersindustrin (särskilt för tillverkning av karbonpapper). Som mjukgörare i tandavtrycksblandningar. Ökar smältpunkten för andra vaxer; används ofta tillsammans med candelillavax. Närvaron av ett vax som smälter vid en lägre temperatur anses vara en falsk. Renat och blekt karnaubavax används i kosmetiska material som hårborttagningsmedel och deodorantstickor. Det sista steget i att belägga en tablett på ett apotek. Hudsensibilisering eller irritation orsakad av karnaubavax verkar vara sällsynt.

Använt karnaubavax används för att stärka och strukturera kosmetika och har en mindre flytande sammansättning. Carnaubavax bildar också ett skyddande lager på hudens yta. Den har den högsta smältpunkten av naturliga växtvaxer och orsakar vanligtvis inte allergiska reaktioner. Detta vax erhålls från bladen och bladknopparna från en brasiliansk vaxpalm.

Användning Carnauba Wax är en allmän livsmedelstillsats som är ett hårt och sprött vax. den erhålls från bladknoppar och blad från den brasilianska vaxpalmen copernicia cerifera. det är ett mycket välkänt vax och används i karamellglasering.

Cetylalkohol (CAS 36653-82-4)

0,00

Cetylalkohol (CAS 36653-82-4)

Cetylalkohol (C16H34O) eller hexadekanol eller palmitylalkohol är en organisk förening som tillhör alifatiska alkoholer. Substansen används som ingrediens i kosmetika och som utgångsmaterial för framställning av andra organiska föreningar. Föreningen förekommer i växter, dofter av blommor och som en semiokemikalie i organismers kommunikation.

Vid rumstemperatur är cetylalkohol vita kristaller eller en vit vaxartad substans. Cetylalkohol är hygroskopisk. Föreningen är olöslig i vatten, men löslig i många organiska lösningsmedel, till exempel etanol, dietyleter, aceton och kloroform. Cetylalkohol har en blommig doft. Föreningen förekommer rikligt som estrar i kaskelotens huvudvax. Dessutom förekommer det i oljorna hos vissa fiskar som barracudor.

Citronsyra (CAS 77-92-9)

0,00

Citronsyra (IUPAC-namn 2-hydroxipropan-1,2,3-trikarboxylsyra) isolerades från citron. Det är en del av citronsyracykeln (citratcykeln) i människokroppens centrala ämnesomsättning (cykeln börjar med bildningen av citronsyra).

Citronsyra finns också i människokroppen.

Citronsyra är en karboxylsyra.
Används som antikoagulant. Enligt E-numret (etikett för livsmedelstillsatser) som används i Europeiska Unionen får citronsyra koden E330.

CAS: 77-92-9

Citronsyramonohydrat (CAS 5949-29-1)

4.715,000,00

Citronsyramonohydrat (CAS 5949-29-1)

Citronsyramonohydrat är en trikarboxylsyra som finns i citrusfrukter. Citronsyra används som hjälpämne i farmaceutiska preparat på grund av dess antioxidantegenskaper. Det upprätthåller de aktiva ingrediensernas stabilitet och används som konserveringsmedel. Det används också med ett surt ämne för att justera pH och fungerar som en antikoagulant genom att kelatera kalcium i blodet.

D-panthenol (CAS 81-13-0)

0,00

D-panthenol (CAS 81-13-0)

Panthenol (även kallad pantotenol) är en alkoholanalog av pantotensyra (vitamin B5) och är således ett provitamin av B5. I organismer oxideras det snabbt till pantotensyra. Det är en trögflytande transparent vätska vid rumstemperatur. Panthenol används i farmaceutiska och kosmetiska produkter som en fuktighetskräm och för att förbättra sårläkning.

Panthenol är en luktfri, lätt bitter, högviskös, transparent och färglös vätska vid rumstemperatur, men pantotensyrasalter (till exempel natriumpantotenat) är pulver som vanligtvis är vita. Det är lättlösligt i vatten och alkohol, måttligt lösligt i dietyleter, lösligt i kloroform (1:100), propylenglykol och lätt lösligt i glycerin.

Dihydroxiaceton (CAS 96-26-4)

0,00

Dihydroxiaceton (CAS 96-26-4)

Dihydroxiaceton, även känd som glycerin, är en enkel sackarid (trios) med formeln C3H6O3.

DHA används främst som ingrediens i solfria solbränningsprodukter. Det erhålls ofta från växtkällor, såsom sockerbetor och sockerrör, och från jäsning av glycerin.

DHA är ett hygroskopiskt vitt kristallint pulver. Den har en söt svalkande smak och karakteristisk lukt. Det är den enklaste av alla ketoser och har inget kiralt centrum eller optisk aktivitet. Den normala formen är en dimer (2,5-bis(hydroximetyl)-1,4-dioxan-2,5-diol) som löses långsamt i 1 del vatten och 15 delar etanol. När den är nyberedd återgår den snabbt till monomeren i lösning.

Dinatriumedetat (CAS 6381-92-6)

0,00

Dinatriumedetat (CAS 6381-92-6)

Dinatriumedetat är en form av dinatriumsaltet av edetat, ett tungmetallkelaterande medel med antihyperkalcemiska och antiarytmiska egenskaper. Edetate, en tungmetallantagonist, kelerar tvåvärda och trevärda metaller för att bilda lösliga stabila komplex som lätt utsöndras av njurarna, vilket gör att det kan användas för att sänka serumkalciumnivåerna. Dessutom har detta ämne en negativ inotrop effekt på hjärtat genom ett övergående inducerat hypokalcemiskt tillstånd, vilket motverkar de inotropa och kronotropa effekterna av digitalisglykosider på hjärtats ventriklar. När det administreras till ögat utövar edetat sin oftalmiska effekt genom att kelatbilda kalcium för att bilda lösliga komplex, som tar bort kalkavlagringar på hornhinnan.

Etanolamin (CAS 141-43-5)

0,00

Etanolamin (CAS 141-43-5)

Etanolamin (2-aminoetanol, monoetanolamin, ETA eller MEA) är en organisk kemisk förening med formeln HOCH2CH2NH2 (C2H7NO). Molekylen är bifunktionell och innehåller både en primär amin och en primär alkohol. Etanolamin är en färglös, trögflytande vätska med en lukt som liknar ammoniak. Dess derivat är generella till sin natur; t.ex. lipider som prekursorer till flera N-acyletanolaminer (NAE) som modulerar flera fysiologiska processer hos djur och växter, såsom frönsgroning, växt-patogen-interaktioner, kloroplastutveckling och blomning, och en prekursor i kombination med arakidonsyra (C20H32O2; 20) : 4); för att bilda endocannabinoid anandamid (AEA: C22H37NO2; 20: 4, ω-6).

Etanolaminer innehåller en grupp aminoalkoholer. Klassen av antihistaminer identifieras som etanolamin, vilket inkluderar karbinoxamin, klemastin, dimenhydrinat, klorfenoxamin, difenhydramin och doxylamin.

Eukalyptusolja

0,00

Eukalyptusolja

Eucalyptusolja är det generiska namnet för en destillerad olja som härrör från bladen från släktet Eucalyptus från växtfamiljen Myrtaceae, infödd i Australien och odlad över hela världen. Eukalyptusolja har använts i stor utsträckning som läkemedel, antiseptisk, avvisande, arom, doft och industriell användning. Bladen från utvalda eukalyptusarter ångdestilleras för att extrahera eukalyptusolja.

Glycerolmonostearat (CAS 123-94-4)

0,00

Glycermonostearat (CAS 123-94-4)

Glycermonostearat, allmänt känt som GMS, är en monoglycerid som vanligtvis används som emulgeringsmedel i livsmedel. Det är i form av ett vitt, luktfritt och sötsmakande flagnande pulver som är hygroskopiskt. Kemiskt är det en glycerolester av stearinsyra.

GMS är en livsmedelstillsats som används som förtjockningsmedel, emulgeringsmedel, antiklumpningsmedel och konserveringsmedel. emulgeringsmedel för oljor, vaxer och lösningsmedel; skyddande beläggning för hygroskopiska pulver; stelningsmedel och kontrollerad frisättningsmedel i läkemedel; och hartssmörjmedel. Det används också i kosmetika och hårvårdsprodukter.

GMS används ofta i bakprodukter för att lägga till ”kropp” till mat. Det är lite ansvarigt för att ge glass och vispgrädde en slät konsistens. Det används ibland som ett antiklumpningsmedel för bröd.

Det kan också användas som en plasttillsats, där GMS fungerar som ett antistatiskt medel och anti-imbildning. Detta är vanligt i livsmedelsförpackningar.

Guargummi (CAS 9000-30-0)

0,00

Guar Gum (CAS 9000-30-0)

Guargummi är ett ätbart naturligt tuggummi. Det är ett förtjockningsmedel som erhålls från frön från guarväxten (Cyamopsis tetragonoloba) av indiskt ursprung som en baljväxt.

Guargummi är en kallvattenlöslig polysackarid. I listan över livsmedelstillsatser är guargummi ett förtjockningsmedel och dess E-kod är E412. Guargummi har ett CAS-nummer på 9000-30-0.

Importen av guargummi från Indien till EU har kontrollerats sedan dioxin upptäcktes 2007.

Isobutylacetat (CAS 110-19-0)

0,00

Isobutylacetat (CAS 110-19-0)

Den kemiska formeln för isobutylacetat är C6H12O2 och strukturformeln är CH3COOCH2CH (CH3) 2. Isobutylacetat kallas även 2-metylpropylacetat, 2-metyl-1-propylacetat eller beta-metylpropyletoat.

Isobutylacetat är normalt en färglös vätska med en karakteristisk lukt. Den har en molekylvikt på 116,16 g / mol, en smältpunkt på -99 ° C, en kokpunkt på 118 ° C, en relativ densitet på 0,87 g / cm 3 (vatten = 1,0 g / cm 3), löslig i vatten vid 20 °C, 67 g / 100 ml, flampunkt 18 °C c.c., självantändningstemperatur 421 °C och CAS-nummer 110-19-0.

Isopropylmyristat (CAS 110-27-0)

0,00

Isopropyl Myristat (CAS 110-27-0)

Isopropylmyristat (IPM) är en ester av isopropylalkohol och myristinsyra.

Isopropylmyristat är en fuktighetskräm med polära egenskaper som används i kosmetika och aktuella läkemedel för att förbättra hudens absorption. Isopropylmyristat har studerats brett och pulserats som en hudpenetrationsförstärkare. För närvarande är den primära användningen för vilken isopropylmyristat officiellt är avsedd som en aktiv ingrediens i receptfria pedikulicidsköljning.

Isopropylpalmitat (CAS 142-91-6)

0,00

Isopropylpalmitat (CAS 142-91-6)

Isopropylpalmitat är en fettsyraester som erhålls genom formell kondensation av karboxigruppen i palmitinsyra med propan-2-ol. Metabolit observerad i cancermetabolism. Det har en roll som en mänsklig metabolit. Det är en fettsyraester och en isopropylester. Den härrör från en hexadekansyra. Den kemiska formeln är CH3 (CH2) 14COOCH (CH3) 2.

Back to Top

Shopping cart