Cll meille:+372 5504440

Showing 1–24 of 53 results

Views:
Filter

Filter by price

Ammoniumacetat (CAS 631-61-8)

0,00

Ammoniumacetat (CAS 631-61-8)

Ammoniumacetat är en kemisk förening med formeln C2H3O2NH4 och molekylformeln CH3COONH4. Det är en färglös eller vit fast substans som består av genomskinliga rombiska kristaller, som framställs genom att reagera ammoniak och ättiksyra tillsammans.

Ammoniumbikarbonat (CAS 1066-33-7)

0,00

Ammoniumbikarbonat (CAS 1066-33-7)

Ammoniumvätekarbonat eller ammoniumbikarbonat eller ammoniumsaltet av kolsyra är en förening vars kemiska formel är NH4HCO3. Det används som jäsningsmedel i bakning, i plastindustrin och vid tillverkning av konstgödsel. Det är irriterande för ögon, hud och andningsorgan.

Äppelsyra (CAS 6915-15-7)

0,00

Äppelsyra (CAS 6915-15-7)

Äppelsyra, eller hydroxibutandisyra, är en organisk förening som tillhör dikarboxylsyrorna. Som namnet antyder finns äppelsyra i frukt, särskilt äpplen, där den står för 97% av den totala surheten. Det finns också rikligt med plommon, körsbär och vattenmelon. Det är detta som ger gröna äpplen sin karakteristiska syrliga smak. Surheten i rabarberstjälken beror främst på äppelsyra. Salter och estrar av äppelsyra kallas hydroxibutandioater eller, som namnet antyder, malater.

Äppelsyra kan isoleras från naturliga källor, men idag produceras den huvudsakligen syntetiskt. Den framställs katalytiskt genom hydrering av maleinsyra, maleinsyraanhydrid eller fumarsyra.

Äppelsyra används flitigt i livsmedelsindustrin som surhetsreglerande medel i bland annat konfektyr, konserverad frukt och grönsaker, drycker och sylt. Dess E-kod är E296. Blandningen kan även användas i parfymer, för rengöring av metaller och som kelatbildare för metaller.

Äppelsyra deltar i citronsyracykeln i kroppen.

Beta-alanin (CAS 107-95-9)

0,00

Beta-Alanine (CAS 107-95-9)

β-alanin (eller beta-alanin) är en naturligt förekommande beta-aminosyra som är en aminosyra där en aminogrupp är bunden till β-kolet (dvs två kolatomer bort från karboxylatgruppen) från de vanligare α-kol till alanin (α-alanin). IUPAC-namnet för Β-alanin är 3-aminopropansyra. Till skillnad från dess α-alanin har β-alanin inget stereocenter.

Betakaroten (CAS 7235-40-7)

0,00

Betakaroten (CAS 7235-40-7)

Betakaroten är en antioxidant som är en föregångare till vitamin A. Till exempel är morötter rika på naturligt betakaroten. Syntetisk betakaroten och karotenoider används som livsmedelstillsatser under E-kod E 160a.

Citronsyra (CAS 77-92-9)

0,00

Citronsyra (IUPAC-namn 2-hydroxipropan-1,2,3-trikarboxylsyra) isolerades från citron. Det är en del av citronsyracykeln (citratcykeln) i människokroppens centrala ämnesomsättning (cykeln börjar med bildningen av citronsyra).

Citronsyra finns också i människokroppen.

Citronsyra är en karboxylsyra.
Används som antikoagulant. Enligt E-numret (etikett för livsmedelstillsatser) som används i Europeiska Unionen får citronsyra koden E330.

CAS: 77-92-9

Citronsyramonohydrat (CAS 5949-29-1)

4.715,000,00

Citronsyramonohydrat (CAS 5949-29-1)

Citronsyramonohydrat är en trikarboxylsyra som finns i citrusfrukter. Citronsyra används som hjälpämne i farmaceutiska preparat på grund av dess antioxidantegenskaper. Det upprätthåller de aktiva ingrediensernas stabilitet och används som konserveringsmedel. Det används också med ett surt ämne för att justera pH och fungerar som en antikoagulant genom att kelatera kalcium i blodet.

Dikaliumfosfat (CAS 7758-11-4)

0,00

Dikaliumfosfat (CAS 7758-11-4)

Dikaliumfosfat (K2HPO4) (även dikaliumväteortofosfat; tvåbasiskt kaliumfosfat) är en oorganisk förening med formeln K2HPO4.(H2O)x (x = 0, 3, 6). Tillsammans med monokaliumfosfat (KH2PO4.(H2O)x) används det ofta som gödningsmedel, livsmedelstillsats och buffertmedel. Det är ett vitt eller färglöst fast ämne som löses i vatten.

Dikaliumfosfat används som livsmedelstillsats i mejerigräddimitationer, torra pulverdrycker, mineraltillskott och fermenteringskulturer. Det fungerar som ett emulgeringsmedel, stabilisator och texturizer; det är också ett buffertmedel och ett kelatbildande medel, speciellt för kalcium i mejeriprodukter.

The US Food and Drug Administration har klassificerat dikaliumfosfat som en livsmedelstillsats som är allmänt säker (GRAS).

Dinatriumpyrofosfat (CAS 7758-16-9)

0,00

Dinatriumpyrofosfat (CAS 7758-16-9)

Dinatriumpyrofosfat eller surt natriumpyrofosfat (SAPP) är en oorganisk förening som består av natriumkatjoner och pyrofosfatanjon. Det är ett vitt, vattenlösligt fast ämne som fungerar som buffrande och kelatbildande medel och har många användningsområden inom livsmedelsindustrin. När det kristalliseras från vatten bildar det hexahydratet, men torkar över rumstemperatur. Pyrofosfat är en multivalent anjon med hög affinitet för multivalenta katjoner, t.ex. Ca2+.

Vid läderbearbetning kan den användas för att ta bort järnfläckar från hudar under bearbetningen. Det kan stabilisera väteperoxidlösningar mot reduktion. Den kan användas med sulfaminsyra i vissa mejeriprodukter för rengöring, speciellt för att ta bort tvålskum. När det tillsätts för att bränna vatten, underlättar det borttagning av hår och ludd vid slakt av grisar och borttagning av fjädrar och fjäderfä. Vid oljeproduktion kan den användas som dispergeringsmedel i oljeborrslam. Det används i kattmat som en smaktillsats. Dinatriumpyrofosfat används som tandstensbekämpningsmedel i tandkrämer.

Glukosmonohydrat (CAS 5996-10-1)

2.400,0063,75

Information Branscher: Läkemedel, livsmedel, foder CAS-nummer: 5996-10-1 WE-nummer: 200-075-1 Kemisk formel: C6H12O6 · H2O Molekylvikt: 198,17 g/mol Tulltaxekod: 170230

Glycin (CAS 56-40-6)

0,00

Glycin (CAS 56-40-6)

Glycin (C2H5NO2), eller 2-aminoättiksyra eller 2-aminoättiksyra, är en av de 20 aminosyrorna i den genetiska koden. Dess sidokedja består endast av en väteatom, vilket gör den till den minsta och enklaste aminosyran. Glycin är inte heller optiskt aktivt. Glycin har en relativ densitet på 1,595 g/cm3 (vatten = 1,0 g/cm3) och ett CAS-tal på 56-40-6. Lösligheten av glycin i vatten vid 25 ° C är 25 g / 100 ml. Glycin används i livsmedel som en smakförstärkare och har E-koden E640.

Den lilla storleken på glycin ökar flexibiliteten hos proteinkedjan. Glycin är opolärt, oladdat och neutralt och har en låg vattenhalt. Glycin är vanligt i proteinkedjor och har den genetiska koden GGU, GGC, GGA och GGG.

Guargummi (CAS 9000-30-0)

0,00

Guar Gum (CAS 9000-30-0)

Guargummi är ett ätbart naturligt tuggummi. Det är ett förtjockningsmedel som erhålls från frön från guarväxten (Cyamopsis tetragonoloba) av indiskt ursprung som en baljväxt.

Guargummi är en kallvattenlöslig polysackarid. I listan över livsmedelstillsatser är guargummi ett förtjockningsmedel och dess E-kod är E412. Guargummi har ett CAS-nummer på 9000-30-0.

Importen av guargummi från Indien till EU har kontrollerats sedan dioxin upptäcktes 2007.

Gult dextrin (CAS 9004-53-9)

0,00

Gult dextrin (CAS 9004-53-9)

Dextrin är en delvis hydrolyserad stärkelse som bildas genom att behandla stärkelse med torr värme, syra eller enzymer. den kan bildas av stärkelser av amylos- och amylopektintyp. de är vita eller gula (kanariefågel) till färgen. jämfört med omodifierad stärkelse har s ökad vattenlöslighet, viskositetsstabilitet och minskad pastaviskositet. applikationer inkluderar degförbättring och bindning.

Kan användas som emulgerande stabilisator och förtjockningsmedel, lim och ytdekoratorer. Den kan användas för läkemedelsindustrin, skyddande lim och suspenderingsmedel, lim. Det kan appliceras till exempel för att limma papper, limma textilier och förbereda bläck; det kan också användas som hjälpämne inom medicin och som ersättning för gummi arabicum.

Jod (CAS 7553-56-2)

0,00

Jod (CAS 7553-56-2)

Jod är ett kemiskt grundämne med symbolen I och atomnummer 53. Den tyngsta av de permanenta halogenerna, det är ett halvblankt, icke-metalliskt fast ämne under standardförhållanden som smälter för att bilda en mörklila vätska vid 114 grader Celsius och kokar till en lila gas vid 184 grader Celsius. Grundämnet upptäcktes av den franske kemisten Bernard Courtois 1811, och döptes två år senare av Joseph Louis Gay-Lussac efter det grekiska ”lila” ἰώδης.

Jod förekommer i många oxidationstillstånd, inklusive jodid (I−), jodat (IO−
3) och olika perjodatanjoner. Det är det minst förekommande av beständiga halogener, eftersom det är det sextioförsta vanligaste elementet. Det är det tyngsta essentiella mineralnäringsämnet. Jod är viktigt för syntesen av sköldkörtelhormoner. Jodbrist drabbar cirka två miljarder människor och är den främsta orsaken till mental retardation som kan förebyggas.

Idag är de dominerande jodproducenterna Chile och Japan. Jod och dess föreningar används främst i näring. Tack vare sitt höga atomnummer och enkla vidhäftning till organiska föreningar har det även vunnit popularitet som ett giftfritt radiokontrastmaterial. Eftersom det tas upp på ett speciellt sätt av människokroppen kan de radioaktiva isotoper av jod också användas för att behandla sköldkörtelcancer. Jod används också som katalysator vid industriell produktion av ättiksyra och vissa polymerer.

Kalciumformiat (CAS 544-17-2)

0,00

Kalciumformat (CAS 544-17-2)

Kalciumformiat är kalciumsaltet av myrsyra. Det är också känt som E238. Med detta E-nummer används det som foderkonserveringsmedel i EU, men inte i livsmedel för mänsklig konsumtion. Kalciumformiat är stabilt vid rumstemperatur, är brandfarligt och bildar ortorombiska kristaller. Mineralformen är mycket sällsynt och kallas formicalite, och är känd för att förekomma i ett fåtal borförekomster.

Kalciumformiat används i EU som konserveringsmedel i djurfoder. Det försurar fodret, vilket förhindrar mikrobiell tillväxt och förlänger hållbarheten. Tillsatsen av ca 15 g kalciumformiat per kg foder sänker dess pH med ett. 15 g/kg är den högsta rekommenderade foderhalten i EU – denna nivå tros vara säker för grisar, kycklingar, fiskar och idisslare. Blandningen är inte skadlig för miljön vid foderanvändning vid dessa nivåer. Kalciumformiat hämmar tillväxten av tillväxtbakterier såsom E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus och Enterococcus hirae i mediet. Det hämmar också tillväxten av svampar som Aspergillus niger och Candida albicans. Men betydelsen av dessa experimentella fynd för foderkonservering är okänd.

Kalciumlaktatpentahydrat (CAS 28305-25-1)

0,00

Kalciumlaktatpentahydrat (CAS 28305-25-1)

Kalciumlaktat framställs genom att blanda mjölksyra med kalciumkarbonat eller kalciumhydroxid. Den har hög löslighet och upplösningshastighet, hög biotillgänglighet, god smak. Det är en bra källa till kalcium och används ofta i mat och dryck, hälsovård, läkemedel och mer.

– Kemiskt namn: Kalciumlaktat
– Standard: livsmedelsklass FCC
– Utseende: kristallint pulver
– Färg: från vitt till krämfärgat
– Lukt: nästan luktfri
– Löslighet: Mycket löslig i varmt vatten
– Molekylformel: C6H10CaO6 · 5H2O
– Molekylvikt: 308,3 g/mol

Kalciumstearat (CAS 1592-23-0)

0,00

Kalciumstearat (CAS 1592-23-0)

Kalciumstearat är ett kalciumkarboxylat som klassificeras som kalciumtvål. Det är en del av vissa smörjmedel, ytaktiva ämnen och många livsmedel. Det är ett vitt vaxartat pulver.

Kalciumstearat är ett vaxartat material som är dåligt lösligt i vatten, till skillnad från traditionella natrium- och kaliumtvålar. Det är också lätt och billigt att tillverka och har låg toxicitet. Dessa funktioner är grunden för många av dess applikationer. Liknande tillämpningar finns för magnesiumstearat.

Kalciumstearat används som vätska och ytkonditioneringsmedel i vissa konfektyrer, som Smarties, jawbones och Sprees. Det är ett vattentätt material för tyger. Glidmedel i pennor och kritor. Smörjmedel i tråddragningstorrdragningsmetoden

Kaliumjodat (CAS 7758-05-6)

0,00

Kaliumjodid (CAS 7681-11-0)

Kaliumjodat (KIO3) är en oorganisk jonförening som bildas av kaliumkatjoner och jodatanjoner. Kaliumjodat kan användas till exempel i analytisk kemi som reagens.

Kaliumjodid (CAS 7681-11-0)

0,00

Kaliumjodid (CAS 7681-11-0)

Kaliumjodid (KI) är en förening av kalium och jod, ett färglöst salt som består av positiva kaliumjoner, K+ och negativa jodidjoner (I-). Det är den kommersiellt viktigaste jodföreningen och 1985 producerades 37 000 ton. Det är mindre hygroskopiskt än natriumjodid, vilket gör det lättare att hantera. Med tiden blir kaliumjodidproverna gula eftersom en del av jodidjonerna oxideras till fritt jod.

Kaliumklorid (CAS 7447-40-7)

1.208,0031,50

Kaliumklorid (CAS 7447-40-7)

Kaliumklorid KCl är ett färglöst, hygroskopiskt, mycket vattenlösligt och icke brandfarligt kristallint ämne som består av kalium och klor. Kaliumklorid har en molekylvikt på 74,6 g/mol, en smältpunkt på 770-773°C, en glödgningstemperatur på 1 500°C, en densitet på 1,98 g/cm 3 (vatten = 1,0 g/cm 3) och en CAS nummer 7447-40-7 . LD50 för oral kaliumklorid är cirka 2,5 g/kg. När det administreras direkt i en ven är LD50 något över 100 mg/kg (7,6 gram för 75 kg). Höga doser orsakar hyperkalemi och åtföljande elektrisk störning av hjärtmuskeln och ytterligare hjärtstillestånd. Det mesta av kaliumet i människokroppen finns i musklerna, där det fungerar som en elektrolyt för att överföra nervimpulser. Hyperkalemi orsakad av en dödlig dos av kaliumklorid stör flödet av nervimpulser i hjärtmuskeln, vilket gör hjärtmuskeln för ledande, vilket gör att nervimpulserna passerar direkt genom muskeln och hjärtat inte längre reagerar på dem. Detta gör att hjärtat stannar. För den medvetna orsakar det liknande smärtor som en hjärtattack.

Kaliumlaktat (CAS 85895-78-9)

0,00

Kaliumlaktat (CAS 85895-78-9)

Kalium L (+) – laktat är kaliumsaltet av L (+) – mjölksyra som erhålls genom att neutralisera en syra av naturligt ursprung med en mycket ren kaliumkälla. Levande organismer producerar naturligt laktat som en biprodukt av glykolys. Kalium L (+) – laktat används i livsmedel som en natriumfri patogenkontroll och fuktgivande medel. Som ett alternativ till natriumlaktat tar det upp hälsoorganisationers och konsumenters oro för att minska natriumintaget.

Kaliumnitrat (CAS 7757-79-1)

1.955,0059,00

Kaliumnitrat (CAS 7757-79-1)

Kaliumnitrat (tillsatskod E252) är ett naturligt förekommande kaliumsalt av salpetersyra med den kemiska formeln KNO3. Det sägs också vara en salvia eller kaliumsalvia, som kommer från det latinska ordet sal petrae, som betyder stensalt (latin för ”sal”, salt; ”Petrus”, sten). Den förekommer naturligt i stora skikt i Sydamerika, särskilt i Chile i skikt på upp till 3,6 meter. Salterna blandas med andra salter som NaCl, gips och sand. Salpietaravlagringarna i Chile och Peru är dock fler källor till natriumnitrat än kaliumnitrat.

Före den industriella produktionen av kaliumnitrat var de viktigaste källorna till kaliumnitrat kristallisering av grottväggar och sönderfallande organiskt material. Gödselhögar var en särskilt betydelsefull källa. Bakterier oxiderar sönderfallande urea ammoniak och andra kvävehaltiga ämnen, vilket resulterar i bildandet av nitrater. I Österbotten har man till exempel tillverkat gödselslam i Österbotten i Finland sedan åtminstone 1500-talet.

Kaliumnitrat används vid tillverkning av salpetersyra, i matlagning, i gödningsmedel, som raketbränsle och i fyrverkerier. Det används också i vissa tandkrämer för att förhindra karies. Förr i tiden

Kaliumsorbat (CAS 24634-61-5)

0,00

Kaliumsorbat (CAS 24634-61-5)

Kaliumsorbat är kaliumsaltet av sorbinsyra, med den kemiska formeln CH3CH = CH -CH = CH -CO2K. Det är ett vitt salt som är mycket lösligt i vatten (58,2% vid 20 ° C). Det används främst som livsmedelskonservering (E-nummer 202). Kaliumsorbat är effektivt i många applikationer, inklusive livsmedel, viner och personliga hygienprodukter. Sorbinsyra förekommer naturligt i vissa bär, men praktiskt taget all världens sorbinsyra, som kaliumsorbat härrör från, produceras syntetiskt.

L-askorbinsyra (CAS 50-81-7)

0,00

L-askorbinsyra (CAS 50-81-7)

C-vitamin står för L-askorbinsyra, vilket är ett vitamin för människor och vissa organismer. Dessutom kan det betyda dehydroaskorbinsyra (DHA). DHA kan omvandlas till L-askorbinsyra hos djur. Enligt den breda definitionen är C-vitamin namnet på alla ämnen som har samma funktioner i organismer som L-askorbinsyra.

Vertebrater behöver L-askorbinsyra (eller DHA). För de flesta är det fortfarande inte ett vitamin, eftersom huvuddelen kan producera det. Bland annat människor, andra primater och marsvin producerar inte askorbinsyra. De måste få det från mat. Dess brist orsakar skörbjugg hos människor. Askorbinsyradoser på 3–4 g/dag eller mer som intas av människor kan orsaka diarré, men är annars inte skadligt för hälsan.

Back to Top

Shopping cart