Cll meille: +358 403 777 181

Natriumbentsoaatti (CAS 532-32-1)

0,00

Natriumbentsoaatti (CAS 532-32-1)

Natriumbentsoaatti on bentsoehapon suola. Sen kemiallinen kaava on C6H5COONa, moolimassa 144,11 g/mol, sulamispiste > 300 °C, tiheys 1,44 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3), leimahduspiste > 100 °C, itsesyttymislämpötila > 500 °C ja CAS-numero 532-32-1. Natriumbentsoaattia valmistetaan natriumhydroksidista (lipeästä) ja bentsoehaposta.

Natriumbentsoaatti on yleinen säilöntäaine, jota käytetään sekä kotisäilönnässä että elintarviketeollisuudessa. Se tuhoaa suuren osan hiivoista, bakteereista ja sienistä, mutta on toimivin happamissa olosuhteissa (pH < 3,6), minkä vuoksi sitä käytetään muun muassa hilloissa ja mehuissa. Natriumbentsoaatti on happamuudeltaan neutraalia. Useissa säilöntäohjeissa mainittava natriumbentsoaatti on elintarviketeollisuuden tuotteissa merkitty elintarvikelisäainekoodilla E211.

Kuvaus

Tiedot
Toimialat: Kotitalouskemikaalit, Kosmetiikkateollisuus, A-Z-luettelo, Elintarviketeollisuus, Rehuteollisuus
Koostumus: Tuotteet A -Z, suolat – muut, natriumyhdisteet
CAS-numero: 532-32-1
WE-numero: 208-543-8
Kemiallinen kaava: C6H5COONa
Moolimassa: 144,11 g/mol

Muut fyysiset ominaisuudet

pH: 9 (100 g /l H2O, 20 ° C)
Sulamis- / jäätymispiste: 410 – 430 ° C
Suhteellinen tiheys: 1,44 g /cm3 (20 ° C)
Liukoisuus veteen: 556 g/l (20 ° C)

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Käytettävissä oleva määrä

25kg laukku

Takaisin alkuun

Shopping cart