Cll meille: +358 403 777 181

Showing 1–24 of 55 results

Views:
Filter

Filter by price

A-vitamiini (CAS 79-81-2)

0,00

A-vitamiini (CAS 79-81-2)

A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini ja välttämätön ravintoaine ihmisille. Se on ryhmä orgaanisia yhdisteitä, jotka sisältävät retinolin, verkkokalvon (tunnetaan myös nimellä retinaldehydi), retinoiinihappoa ja useita provitamiini A karotenoideja (etenkin beetakaroteenia (β-karoteeni). A-vitamiinilla on useita tehtäviä: se on välttämätön alkion kehitykseen ja kasvuun, immuunijärjestelmän ylläpitämiseen ja näön ylläpitämiseen, jossa se yhdistyy opsiiniproteiinin kanssa muodostaen rodopsiinin – valoa absorboivan molekyylin, joka on välttämätön sekä hämärässä (skotooppinen näkö) että värinäön kannalta.

Ammoniumasetaatti (CAS 631-61-8)

0,00

Ammoniumasetaatti (CAS 631-61-8)

Ammoniumasetaatti on kemiallinen yhdiste, jonka suhdekaava on C2H3O2NH4 ja molekyylikaava CH3COONH4. Se on läpikuultavista rombisista kiteistä koostuvaa väritöntä tai valkoista kiinteää ainetta, jota valmistetaan reagoittamalla ammoniakkia ja etikkahappoa keskenään.

Ammoniumhydrokarbonaatti (CAS 1066-33-7)

0,00

Ammoniumhydrokarbonaatti (CAS 1066-33-7)

Ammoniumvetykarbonaatti eli ammoniumbikarbonaatti eli hiilihapon ammoniumsuola on yhdiste, jonka kemiallinen kaava on NH4HCO3. Sitä käytetään kohotusaineena leivonnassa, muoviteollisuudessa ja lannoitteiden tuotannossa. Se on ärsyttävää silmille, iholle ja hengityselimille.

Beeta-alaniini (CAS 107-95-9)

0,00

Beeta-alaniini (CAS 107-95-9)

β-alaniini (tai beeta-alaniini) on luonnossa esiintyvä beeta-aminohappo, joka on aminohappo, jossa aminoryhmä on kiinnittynyt β-hiileen (eli kaksi hiiliatomia pois karboksylaattiryhmästä) tavallisemmasta α-hiilestä alaniinille (α-alaniini). Β-alaniinin IUPAC-nimi on 3-aminopropaanihappo. Toisin kuin sen α-alaniini, β-alaniinilla ei ole stereokeskusta.

Beetakaroteeni (CAS 7235-40-7)

0,00

Beetakaroteeni (CAS 7235-40-7)

Beetakaroteeni on antioksidantti, joka on A-vitamiinin esiaste. Esimerkiksi porkkana sisältää runsaasti luonnollista beetakaroteenia. Synteettistä beetakaroteenia ja karotenoideja käytetään elintarvikkeiden lisäaineena E-koodilla E 160a.

Dikaliumfosfaatti (CAS 7758-11-4)

0,00

Dikaliumfosfaatti (CAS 7758-11-4)

Dikaliumfosfaatti (K2HPO4) (myös dikaliumvetyortofosfaatti; kaksiemäksinen kaliumfosfaatti) on epäorgaaninen yhdiste, jonka kaava on K2HPO4.(H2O)x (x = 0, 3, 6). Yhdessä monokaliumfosfaatin (KH2PO4.(H2O)x) kanssa sitä käytetään usein lannoitteena, elintarvikelisäaineena ja puskurointiaineena. Se on valkoinen tai väritön kiinteä aine, joka liukenee veteen.

Dikaliumfosfaattia käytetään elintarvikelisäaineena meijerikermajäljitelmissä, kuivajauhejuomissa, mineraalilisissä ja hapateviljelmissä. Se toimii emulgaattorina, stabilointiaineena ja teksturointiaineena; se on myös puskuroiva aine ja kelatoiva aine erityisesti maitotuotteiden kalsiumille.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on luokitellut dikaliumfosfaatin elintarvikelisäaineena yleisesti turvalliseksi (GRAS).

Dinatriumpyrofosfaatti (CAS 7758-16-9)

0,00

Dinatriumpyrofosfaatti (CAS 7758-16-9)

Dinatriumpyrofosfaatti tai natriumhappopyrofosfaatti (SAPP) on epäorgaaninen yhdiste, joka koostuu natriumkationeista ja pyrofosfaattianionista. Se on valkoinen, vesiliukoinen kiinteä aine, joka toimii puskuroivana ja kelatoivana aineena ja jolla on monia käyttökohteita elintarviketeollisuudessa. Kun se kiteytyy vedestä, se muodostaa heksahydraatin, mutta kuivuu huoneenlämpötilan yläpuolella. Pyrofosfaatti on moniarvoinen anioni, jolla on korkea affiniteetti moniarvoisiin kationeihin, esim. Ca2+.

Nahankäsittelyssä sitä voidaan käyttää rautatahrojen poistamiseen vuodista käsittelyn aikana. Se voi stabiloida vetyperoksidiliuoksia pelkistystä vastaan. Sitä voidaan käyttää sulfamiinihapon kanssa joissakin maitotuotteissa puhdistukseen, erityisesti vuolukiven poistamiseen. Palovammaveteen lisättynä se helpottaa karvojen ja kuohkeuden poistamista sikojen teurastuksessa sekä höyhenten ja siipikarjan teurastuksen poistamista. Öljytuotannossa sitä voidaan käyttää dispergointiaineena öljynporauslietissä. Sitä käytetään kissanruokissa maun lisäaineena. Dinatriumpyrofosfaattia käytetään hammaskiven torjunta-aineena hammastahnoissa.

E-vitamiini (CAS 58-95-7)

0,00

E-vitamiini (CAS 58-95-7)

E-vitamiini on termi vitamiiniryhmälle, joilla on samat biologiset toiminnot eliöissä kuin α-tokoferolilla. Usein E-vitamiineiksi luetaan 8 luonnossa yleistä ainetta: α-, β-, γ- ja δ-tokoferoli sekä α-, β-, γ- ja δ-tokotrienoli. Näistä kullakin on 8 stereoisomeeriä kiraliakeskusten ja E,Z-isomerian takia. Luonnossa on vain 2R,4R,8R- eli RRR-tokoferoleita ja 2R,3′(E),7′(E)- eli REE-tokotrienoleita. Kaikkia isomeerejä sisältäviä seoksia eli rasemaatteja sanotaan kaikki-rac-tokoferoleiksi ja -trienoleiksi. Keinotekoisesti tuotetut E-vitamiinilisät ja -lääkkeet ovat usein rasemaatteja.

RRR-α-tokoferoli on ihmisillä vaikutuksiltaan tehokkain E-vitamiini. Se on myös ihmisten ruokavalioissa yleinen. Siksi joissain yhteyksissä vain sitä pidetään ihmisten kohdalla ainoana todellisena E-vitamiinina. Puolestaan ainakin γ- ja δ-tokotrienolit ovat vitamiinivaikutuksiltaan hyvin heikot, joten niitä ei aina lueta E-vitamiineiksi.

Glukoosimonohydraatti (CAS 5996-10-1)

2.400,0063,75

Info Toimialat: Lääketeollisuus, Elintarviketeollisuus, Rehuteollisuus CAS-numero: 5996-10-1 WE-numero: 200-075-1 Kemiallinen kaava: C6H12O6·H2O Molekyylimassa: 198,17 g/mol Tullitariffikoodi: 170230

Glysiini (CAS 56-40-6)

0,00

Glysiini (CAS 56-40-6)

Glysiini (C2H5NO2) eli 2-aminoetaanihappo tai 2-aminoetikkahappo on yksi geneettisen koodin 20 aminohaposta. Sen sivuketju koostuu vain vetyatomista, joten se on pienin ja yksinkertaisin aminohappo. Glysiini ei ole myöskään optisesti aktiivinen. Glysiinin suhteellinen tiheys on 1,595 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3) ja CAS-numero 56-40-6. Glysiinin liukoisuus veteen 25 °C:n lämpötilassa on 25 g/100 ml. Glysiiniä käytetään elintarvikkeissa aromivahventeena ja sen E-koodi on E640.

Glysiinin pienuus lisää proteiiniketjun taipuisuutta. Glysiini on pooliton, varaukseton ja neutraali sekä heikosti vesihakuinen. Glysiini on proteiiniketjuissa yleinen ja sen geneettinen koodi on GGU, GGC, GGA ja GGG.

Guarkumi (CAS 9000-30-0)

0,00

Guarkumi (CAS 9000-30-0)

Guarkumi on syötäväksi kelpaava luonnonkumi. Se on sakeuttamisaine, jota saadaan palkokasveihin kuuluvasta intialaista alkuperää olevasta guar-kasvin (Cyamopsis tetragonoloba) siemenistä.

Guarkumi on kylmään veteen liukeneva polysakkaridi. Elintarvikkeiden lisäaineluettelossa guarkumi kuuluu sakeuttamisaineisiin ja sen E-koodi on E412. Guarkumin CAS-numero on 9000-30-0.

Guarkumin tuontia Intiasta EU:hun on valvottu sen jälkeen, kun siitä löydettiin vuonna 2007 dioksiinia.

Jodi (CAS 7553-56-2)

0,00

Jodi (CAS 7553-56-2)

Jodi on kemiallinen alkuaine, jonka symboli on I ja atominumero 53. Raskain pysyvistä halogeeneista, se on puolikiiltävä, ei-metallinen kiinteä aine vakio-olosuhteissa, joka sulaa muodostaen syvän violetin nesteen 114 asteessa Celsius ja kiehuu violetiksi kaasuksi 184 celsiusasteessa. Elementin löysi ranskalainen kemisti Bernard Courtois vuonna 1811, ja Joseph Louis Gay-Lussac nimesi sen kaksi vuotta myöhemmin kreikkalaisen ἰώδης “violetinvärisen” mukaan.

Jodia esiintyy monissa hapettumistiloissa, mukaan lukien jodidi (I−), jodaatti (IO−
3) ja erilaiset periodaattianionit. Se on vähiten runsas pysyvistä halogeeneista, sillä se on kuudenkymmenen ensimmäinen yleisin alkuaine. Se on raskain välttämätön mineraaliravinne. Jodi on välttämätön kilpirauhashormonien synteesissä. Jodin puutos vaikuttaa noin kahteen miljardiin ihmiseen ja on johtava ehkäistävissä oleva kehitysvammainen syy.

Nykyään hallitsevat jodin tuottajat ovat Chile ja Japani. Jodia ja sen yhdisteitä käytetään pääasiassa ravitsemuksessa. Suuren atomiluvun ja helpon kiinnittymisen orgaanisiin yhdisteisiin ansiosta se on myös saanut suosion myrkyttömänä radiokontrastimateriaalina. Koska ihmiskeho ottaa sen erityisellä tavalla, jodin radioaktiivisia isotooppeja voidaan käyttää myös kilpirauhassyövän hoitoon. Jodia käytetään myös katalyyttinä etikkahapon ja joidenkin polymeerien teollisessa tuotannossa.

Kaliumjodaatti (CAS 7758-05-6)

0,00

Kaliumjodidi (CAS 7681-11-0)

Kaliumjodaatti (KIO3) on kaliumkationien ja jodaattianionien muodostama epäorgaaninen ioniyhdiste. Kaliumjodaattia voidaan käyttää muun muassa analyyttisessa kemiassa reagenssina.

Kaliumjodidi (CAS 7681-11-0)

0,00

Kaliumjodidi (CAS 7681-11-0)

Kaliumjodidi (KI) on kaliumin ja jodin yhdiste, väritön suola, joka koostuu positiivisista kaliumioneista, K+ ja negatiivisista jodidi-ioneista (I-). Se on kaupallisesti tärkein jodiyhdiste ja vuonna 1985 sitä tuotettiin 37 000 tonnia. Se on vähemmän hygroskooppista kuin natriumjodidi, minkä vuoksi sitä on helpompi käsitellä. Ajan myötä kaliumjodidinäytteet muuttuvat keltaisiksi, koska osa jodidi-ioneista hapettuu vapaaksi jodiksi.

Kaliumkloridi (CAS 7447-40-7)

1.840,0049,00

Kaliumkloridi (CAS 7447-40-7)

Kaliumkloridi KCl on kaliumista ja kloorista koostuva väritön, hygroskooppinen (vettä itseensä imevä), hyvin veteen liukeneva ja palamaton kiteinen aine. Kaliumkloridin moolimassa on 74,6 g/mol, sulamispiste 770–773 °C, härmistymislämpötila 1 500 °C, tiheys 1,98 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3) ja CAS-numero on 7447-40-7. Suun kautta kaliumkloridin LD50 on noin 2,5 g/kg. Suoraan suoneen annettuna LD50 on vähän yli 100 mg/kg (7,6 grammaa 75 kg painavalle). Suuret annokset aiheuttavat hyperkalemian ja siitä johtuvan sydänlihaksen sähkötoiminnan häiriön ja edelleen sydänpysähdyksen. Suurin osa kaliumista ihmiskehossa sijaitsee lihaksissa, joissa se elektrolyyttinä toimii hermoimpulssien välittäjänä. Letaaliannoksena annetun kaliumkloridin aiheuttama hyperkalemia häiritsee sydänlihaksen hermoimpulssien kulkua tehden sydänlihaksesta liikaa sähköä johtavan, jolloin hermoimpulssit menevät suoraan lihaksen läpi, eikä sydän enää reagoi niihin. Tämä aiheuttaa sydämen pysähtymisen. Tajuissaan olevalle se aiheuttaa samanlaiset kivut kuin sydänkohtauksessa.

Kaliumlaktaatti (CAS 85895-78-9)

0,00

Kaliumlaktaatti (CAS 85895-78-9)

Kalium L (+) – laktaatti on L (+) – maitohapon kaliumsuola, joka saadaan neutraloimalla luonnollista alkuperää oleva happo erittäin puhtaalla kaliumlähteellä. Elävät organismit tuottavat luonnostaan ​​laktaattia glykolyysin sivutuotteena. Kalium L (+) -laktaattia käytetään elintarvikkeissa natriumittomana patogeenien torjunta-aineena ja kosteuttavana aineena. Vaihtoehtona natriumlaktaatille se vastaa terveysjärjestöjen ja kuluttajien huoleen natriumin saannin vähentämisestä.

Kaliumnitraatti (CAS 7757-79-1)

2.800,0070,00

Kaliumnitraatti (CAS 7757-79-1)

Kaliumnitraatti (lisäainekoodi E252) on luonnossa esiintyvä typpihapon kaliumsuola, jonka kemiallinen kaava on KNO3. Sitä sanotaan myös salpietariksi tai kalisalpietariksi, joka tulee latinan sanasta sal petrae, joka tarkoittaa kivisuolaa (lat. “sal”, suola; “petrus”, kivi). Sitä esiintyy luonnossa suurissa kerrostumissa Etelä-Amerikassa, erityisesti Chilessä jopa 3,6 metrin kerroksina. Suolat ovat sekoittuneen muihin suoloihin, kuten NaCl, kipsiin ja hiekkaan. Chilen ja Perun salpietariesiintymät ovat kuitenkin enemmän natriumnitraatin kuin kalisalpietarin lähteitä.

Ennen kaliumnitraatin teollista valmistamista kaliumnitraatin tärkeimmät lähteet olivat luolien seinämien kiteytymät ja hajoavat orgaaniset aineet. Lantakasat olivat etenkin huomattava lähde. Bakteerit hapettavat hajoavan urean ammoniakin ja muut typpipitoiset aineet, minkä seurauksena muodostuu nitraatteja. Esimerkiksi Suomen Pohjanmaalla on ainakin jo 1500-luvulla valmistettu kruunun määräyksestä lantasalpietaria.

Kaliumnitraattia käytetään typpihapon valmistuksessa, ruoanlaitossa, lannoitteissa, rakettipolttoaineena ja ilotulitteissa. Sitä käytetään myös joissain hammastahnoissa ehkäisemään hampaiden vihlomista. Aiemmin sitä

Kaliumsorbaatti (CAS 24634-61-5)

0,00

Kaliumsorbaatti (CAS 24634-61-5)

Kaliumsorbaatti on sorbiinihapon kaliumsuola, kemiallinen kaava CH3CH = CH -CH = CH -CO2K. Se on valkoinen suola, joka liukenee hyvin veteen (58,2% 20 ° C: ssa). Sitä käytetään ensisijaisesti elintarvikkeiden säilöntäaineena (E-numero 202). Kaliumsorbaatti on tehokas monissa sovelluksissa, mukaan lukien elintarvikkeet, viinit ja henkilökohtaiset hygieniatuotteet. Sorbiinihappoa esiintyy luonnossa joissakin marjoissa, mutta käytännössä kaikki maailman sorbiinihappo, josta kaliumsorbaatti on peräisin, valmistetaan synteettisesti.

Kalsiumformiaatti (CAS 544-17-2)

0,00

Kalsiumformiaatti (CAS 544-17-2)

Kalsiumformiaatti on muurahaishapon kalsiumsuola. Se tunnetaan myös nimellä E238. Tällä E-numerolla sitä käytetään rehujen säilöntäaineena EU:ssa, mutta ei ihmisille tarkoitetuissa elintarvikkeissa. Kalsiumformiaatti on stabiili huoneenlämmössä, on syttyvää ja muodostaa ortorombisia kiteitä. Mineraalimuoto on hyvin harvinainen, ja sitä kutsutaan formicaiitiksi, ja se tunnetaan muutamista booriesiintymistä.

Kalsiumformiaattia käytetään EU:ssa eläinten rehun säilöntäaineena. Se happamoi rehua, mikä estää mikrobien kasvua ja pidentää säilyvyyttä. Noin 15 g kalsiumformiaattilisäystä rehukiloa kohden alentaa sen pH:ta yhdellä. 15 g/kg on suurin suositeltu rehupitoisuus EU:ssa – tämän tason uskotaan olevan turvallinen sioilla, kanoilla, kaloilla ja märehtijöillä. Yhdiste ei ole ympäristölle haitallinen rehukäytössä näillä tasoilla. Kalsiumformiaatti estää kasvubakteerien, kuten E. colin, Pseudomonas aeruginosan, Staphylococcus aureuksen ja Enterococcus hiraen, kasvua kasvualustassa. Se estää myös sienten, kuten Aspergillus nigerin ja Candida albicansin, kasvua. Näiden kokeellisten havaintojen merkitystä rehun säilömisen kannalta ei kuitenkaan tunneta.

Kalsiumlaktaattipentahydraatti (CAS 28305-25-1)

0,00

Kalsiumlaktaattipentahydraatti (CAS 28305-25-1)

Kalsiumlaktaattia tuotetaan sekoittamalla maitohappoa kalsiumkarbonaatin tai kalsiumhydroksidin kanssa. Sillä on korkea liukoisuus ja liukenemisnopeus, korkea biologinen hyötyosuus, hyvä maku. Se on hyvä kalsiumin lähde, jota käytetään laajalti elintarvikkeissa ja juomissa, terveystuotteissa, lääkkeissä ja muilla aloilla.

– Kemiallinen nimi: Kalsiumlaktaatti
– Vakio: elintarvikelaatuinen FCC
– Ulkonäkö: kiteinen jauhe
– Väri: valkoisesta kermanväriseen
– Haju: lähes hajuton
– Liukoisuus: Liukenee hyvin kuumaan veteen
– Molekyylikaava: C6H10CaO6·5H2O
– Molekyylipaino: 308,3 g/mol

Kalsiumstearaatti (CAS 1592-23-0)

0,00

Kalsiumstearaatti (CAS 1592-23-0)

Kalsiumstearaatti on kalsiumin karboksylaatti, joka on luokiteltu kalsiumsaippuaksi. Se on osa joitakin voiteluaineita, pinta -aktiivisia aineita ja monia elintarvikkeita. Se on valkoista vahamaista jauhetta.

Kalsiumstearaatti on vahamainen materiaali, joka liukenee heikosti veteen, toisin kuin perinteiset natrium- ja kaliumpitoiset saippuat. Se on myös helppo ja halpa valmistaa, ja sen myrkyllisyys on alhainen. Nämä ominaisuudet ovat monien sen sovellusten perusta. Samankaltaisia sovelluksia on olemassa magnesiumstearaatille.

Kalsiumstearaattia käytetään juoksevana aineena ja pinnan hoitoaineena joissakin makeisissa, kuten Smartiesissa, leukaluuissa ja Spreesissä. Se on vedenpitävä aine kankaille. Voiteluaine lyijykynissä ja väriliiduissa. Voiteluaine langanvalmistuksen kuivavetomenetelmässä

Keltainen dekstriini (CAS 9004-53-9)

0,00

Keltainen dekstriini (CAS 9004-53-9)

Dekstriini on osittain hydrolysoitunut tärkkelys, joka muodostuu käsittelemällä tärkkelystä kuivalla lämmöllä, hapolla tai entsyymeillä. se voidaan muodostaa amyloosista ja amylopektiinityyppisistä tärkkelyksistä. ne ovat väriltään valkoisia tai keltaisia ​​(kanarian). verrattuna modifioimattomaan tärkkelykseen, s:llä on lisääntynyt vesiliukoisuus, viskositeetin stabiilisuus ja vähentynyt tahnan viskositeetti. käyttökohteita ovat taikinan parantaminen ja sidonta.

Voidaan käyttää emulgoivana stabilointi- ja sakeuttamisaineena, liima-aineina ja pintakoristelijoina. Sitä voidaan käyttää lääketeollisuudelle, suojaliimoille ja suspendointiaineille, liima-aineille. Sitä voidaan soveltaa esimerkiksi paperin liimaukseen, tekstiilien liimaukseen ja musteen valmisteluun; sitä voidaan käyttää myös lääkkeen apuaineena ja arabialaisen kumin korvikkeena.

Kolada (CAS 39711-79-0)

0,00

Kolada (CAS 39711-79-0)

The traditional coolants like menthol, peppermint oil and eucalyptus oil have the advantages of fast eruption and strong stimulation of cool feeling. But meanwhile they have the disadvantages of very strong characteristic smell, which is easy to volatilize at high temperature and contains bitter taste at high dosages.

Application

1. Daily use products: Toothpaste, oral products, Air Freshener, skin cream, shaving cream, shampoo, sunscreen, shower cream.

2. Foods: Confectionery products, chocolate, dairy produce, beer, distilled spirit, beverage, Chewing Gum.

3. Medicines: Linctus, diminish inflammation ointment, dyspepsia, antipruritic, liniment, oral cavity acesodyne, heatstroke pill.

L-askorbiinihappo (CAS 50-81-7)

0,00

L-askorbiinihappo (CAS 50-81-7)

C-vitamiini tarkoittaa L-askorbiinihappoa, joka on vitamiini ihmisille ja tietyille eliöille. Lisäksi se voi tarkoittaa dehydroaskorbiinihappoa (DHA). DHA voi muuntua eläimissä L-askorbiinihapoksi. Laajan määritelmän mukaan C-vitamiini on nimi kaikille aineille, joilla on samat toiminnot eliöissä kuin L-askorbiinihapolla.

Selkärankaiset tarvitsevat L-askorbiinihappoa (tai DHA:ta). Useimmille se ei silti ole vitamiini, sillä pääosa pystyy tuottamaan sitä. Muun muassa ihmiset, muut kädelliset ja marsut eivät tuota askorbiinihappoa. Niiden tulee saada sitä ruuasta. Sen puutos aiheuttaa ihmisillä keripukkia. Ihmisillä niellyt 3–4 g/vrk tai isommat askorbiinihappoannokset voivat aiheuttaa ripulia, mutteivät tiettävästi muuten ole haitallisia terveille.

Takaisin alkuun

Shopping cart