Cll meille: +358 403 777 181

Showing 25–48 of 55 results

Views:
Filter

Filter by price

Laktoosi (CAS 63-42-3)

0,00

Laktoosi (CAS 63-42-3)

Laktoosi eli maitosokeri on nisäkkäiden maidossa esiintyvä hiilihydraatti. Sitä on esimerkiksi äidinmaidossa noin seitsemän prosenttia ja lehmänmaidossa 4,8 %. Sana laktoosi tulee latinan maitoa tarkoittavasta lac-sanan obliikvivartalosta lact- ja sokereihin viittaavasta -oosi-päätteestä.

Laktoosi on disakkaridi, joka koostuu kahdesta happisillan yhdistämästä monosakkaridista: glukoosista ja galaktoosista. Laktoosin empiirinen kaava on C12H22O11, moolimassa 342,3 g/mol ja CAS-numero 63-42-3.

Magnesiumlaktaatti (CAS 18917-93-6)

0,00

Magnesiumlaktaatti (CAS 18917-93-6)

Magnesiumlaktaatti, maitohapon magnesiumsuola, on kivennäisaine. Lisätty joihinkin ruokiin ja juomiin happamuudensäätöaineena ja merkitty E329:llä.

Maitohappo (CAS 598-82-3)

0,00

Maitohappo (CAS 598-82-3)

Maitohappo (C3H6O3 eli 2-hydroksipropaanihappo, rakennekaava CH3CHOHCOOH) on karboksyylihappo. Sitä vastaava anioni on laktaatti ja sen suolat laktaatteja kuten esimerkiksi natriumlaktaatti (C3H5NaO3). Maitohappomolekyylillä on kaksi enantiomeeria: D-maitohappo eli D(-)-maitohappo ja L-maitohappo eli L(+) -maitohappo. Nämä molekyylit ovat toistensa peilikuvia. D-maitohappo kiertää tasopolarisoidun valon värähdystasoa myötäpäivään ja L-maitohappo vastapäivään. Maitohappo on muiden karboksyylihappojen tavoin heikko happo ja sen happovakion arvo on 1,32·10-4 mol/l.

Mentoli (CAS 2216-51-5)

0,00

Mentoli (CAS 2216-51-5)

Mentoli on vahamaista, kiteistä, väritöntä tai valkoista, huoneenlämmössä kiinteää terpenoideihin kuuluvaa ainetta. Sitä saadaan piparminttu- ja muista minttuöljyistä ja valmistetaan synteettisesti. Luonnossa esiintyvän mentolin päämuoto on (−)-mentoli eli levomentoli, joka on järjestäytyneenä (1R,2S,5R)-konfiguraatioon. Mentolille on ominaista voimakas minttumainen tuoksu.

Mentolin muita nimityksiä ovat mm. 3-p-menthanoli, heksahydrotymoli, menthomentholi ja piparminttukamferi. Mentolin raseemisen muodon CAS-numero on 89-78-1 ja (−)-isomeerin 2216-51-5.

Naatriumpolüfosfaat (CAS 10361-03-2)

0,00

Naatriumpolüfosfaat (CAS 10361-03-2)

Naatriumfosfaat on üldnimetus mitmesuguste naatriumi (Na+) ja fosfaadi (PO43−) soolade kohta. Fosfaat moodustab ka perekondi või kondenseeritud anioone, sealhulgas di-, tri-, tetra- ja polüfosfaate. Enamik neist sooladest on tuntud nii veevaba (veevaba) kui ka hüdraatunud kujul. Hüdraadid on tavalisemad kui veevabad vormid.

Natriumasetaatti (CAS 127-09-3)

0,00

Natriumasetaatti (CAS 127-09-3)

Natriumasetaatin kemiallinen kaava on NaC2H3O2 ja rakennekaava CH3COONa. Se on etikkahapon (CH3COOH) natriumsuola. Vedetön natriumasetaatti on normaaliolosuhteissa olomuodoltaan valkoista, hygroskooppista (ilmasta kosteutta helposti imevää), kiteistä jauhetta, jonka moolimassa on 82,04 g/mol, sulamispiste 324 °C, liukoisuus veteen 47 g/100ml 20 °C:n lämpötilassa, itsesyttymislämpötila 607 °C ja CAS-numero 127-09-3.

Rakeista natriumasetaattia käytetään mm. lentokenttien liukkaudentorjunnassa paksumman jään poistoon. Natriumasetaattia käytetään elintarvikkeissa lähinnä säilöntäaineena ja happamuudensäätöaineena. Sen E-koodi on E262.

Natriumbentsoaatti (CAS 532-32-1)

0,00

Natriumbentsoaatti (CAS 532-32-1)

Natriumbentsoaatti on bentsoehapon suola. Sen kemiallinen kaava on C6H5COONa, moolimassa 144,11 g/mol, sulamispiste > 300 °C, tiheys 1,44 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3), leimahduspiste > 100 °C, itsesyttymislämpötila > 500 °C ja CAS-numero 532-32-1. Natriumbentsoaattia valmistetaan natriumhydroksidista (lipeästä) ja bentsoehaposta.

Natriumbentsoaatti on yleinen säilöntäaine, jota käytetään sekä kotisäilönnässä että elintarviketeollisuudessa. Se tuhoaa suuren osan hiivoista, bakteereista ja sienistä, mutta on toimivin happamissa olosuhteissa (pH < 3,6), minkä vuoksi sitä käytetään muun muassa hilloissa ja mehuissa. Natriumbentsoaatti on happamuudeltaan neutraalia. Useissa säilöntäohjeissa mainittava natriumbentsoaatti on elintarviketeollisuuden tuotteissa merkitty elintarvikelisäainekoodilla E211.

Natriumbisulfiitti (CAS 7631-90-5)

0,00

Natriumbisulfiitti (CAS 7631-90-5)

Natriumbisulfiittiliuos on erivärinen neste huoneenlämpötilassa. Sitä käytetään jäteveden käsittelyssä, massa- ja paperiteollisuudessa, valokuvateollisuudessa ja useilla muilla teollisuudenaloilla valkaisuaineena tai kloorinpoistoaineena. Sitä voidaan käyttää myös savukaasujen käsittelyyn rikkitrioksidin (SO3) poistamiseksi.

Natriumbutyraatti (CAS 156-54-7)

0,00

Natriumbutyraatti (CAS 156-54-7)

Natriumbutyraatti on yhdiste, jonka kaava on Na(C3H7COO). Se on voihapon natriumsuola. Sillä on erilaisia ​​vaikutuksia viljeltyihin nisäkässoluihin, mukaan lukien lisääntymisen estäminen, erilaistumisen induktio ja geeniekspression induktio tai tukahduttaminen. Sellaisenaan sitä voidaan käyttää laboratoriossa näiden vaikutusten aikaansaamiseksi. Tarkemmin sanottuna solujen butyraattikäsittely johtaa histonin hyperasetylaatioon, ja itse butyraatti estää luokan I histonideasetylaasi (HDAC) aktiivisuutta, erityisesti HDAC1:tä, HDAC2:ta, HDAC3:a ja butyraattia voidaan käyttää histonideasetyleenin määrittämisessä kromatiinin rakenteessa ja toiminnassa. HDAC-aktiivisuuden eston arvioidaan vaikuttavan vain 2 %:n nisäkäsgeenien ilmentymiseen.

Laboratoriossa natriumbutyraattia löytyy yleensä valkoisena, vesiliukoisena, kiteisenä kiinteänä aineena. Kemikaali on tunnettu siitä, että sillä on erittäin voimakas, epämiellyttävä haju, joka viipyy. Natriumbutyraatin kanssa työskennellessä on suositeltavaa käyttää käsineitä, suojalaseja ja hengityssuojainta turvallisuussyistä.

Natriumglukonaatti (CAS 527-07-1)

0,00

Natriumglukonaatti (CAS 527-07-1)

Natriumglukonaatti on yhdiste, jonka kaava on NaC6H11O7. Se on glukonihapon natriumsuola. Sen E -numero on E576. Natriumglukonaattia käytetään laajalti tekstiilien värjäyksessä, painamisessa ja metallien pintavesien käsittelyssä. Sitä käytetään myös kelatointiaineena, teräksen pintojen puhdistusaineena, lasipullojen puhdistusaineena ja kelatointiaineena sementti-, pinnoitus- ja alumiinioksidiväriteollisuudessa. Se on valkoinen jauhe, joka liukenee hyvin veteen.

Natriumglutamaattimonohydraatti (CAS 142-47-2)

0,00

Natriumglutamaattimonohydraatti (CAS 142-47-2)

L-(+)natriumglutamaatilla (mononatrium-L-glutamaatilla, MSG) on ainutlaatuinen maku, joka tunnetaan nimellä “umami”, joka eroaa neljästä perusmausta: makea, suolainen, hapan ja karvas.

MSG:tä käytetään suuria määriä arominvahventeena kaikkialla maailmassa. MSG ei ole suora maunvahventaja, vaan monimutkainen arominvahventaja kastikeille, lihalle, siipikarjalle, kastikkeille ja muille yhdistelmille. MSG:tä käytetään myös tupakan maun parantamiseen ja maksakooman hoitoon. Aminohapposuolana MSG on turvallinen myös kosmetiikan, kuten ihonhoitotuotteiden, käyttö- ja pitoisuuskäytännöissä.

Natriumkloridi [kivisuola] (CAS 7647-14-5)

0,00

Kaliumkloridi (CAS 7447-40-7)

Natriumkloridi /ˌsoʊdiəm ˈklɔːraɪd /, joka tunnetaan yleisesti suolana (vaikka merisuola sisältää myös muita kemiallisia suoloja), on ioninen yhdiste, jonka kemiallinen kaava on NaCl, joka edustaa natrium- ja kloridi -ionien suhdetta 1: 1. Kun moolimassa on 22,99 ja vastaavasti 35,45 g/mol, 100 g NaCl sisältää 39,34 g Na ja 60,66 g Cl. Natriumkloridi on suola, joka on eniten vastuussa meriveden ja monisoluisten organismien solunulkoisen nesteen suolapitoisuudesta. Syötävässä ruokasuolassa sitä käytetään yleisesti mausteena ja elintarvikkeiden säilöntäaineena. Suuria määriä natriumkloridia käytetään monissa teollisissa prosesseissa, ja se on tärkeä natrium- ja klooriyhdisteiden lähde, jota käytetään raaka -aineena lisäkemiallisissa synteeseissä. Toinen merkittävä natriumkloridin käyttökohde on teiden jäänpoisto pakkasella.

Natriumkloridi [suola tabletit] (CAS 7647-14-5)

598,0016,90

Natriumkloridi [suola tabletit] (CAS 7647-14-5)

Natriumkloridi /ˌsoʊdiəm ˈklɔːraɪd /, joka tunnetaan yleisesti suolana (vaikka merisuola sisältää myös muita kemiallisia suoloja), on ioninen yhdiste, jonka kemiallinen kaava on NaCl, joka edustaa natrium- ja kloridi -ionien suhdetta 1: 1. Kun moolimassa on 22,99 ja vastaavasti 35,45 g/mol, 100 g NaCl sisältää 39,34 g Na ja 60,66 g Cl. Natriumkloridi on suola, joka on eniten vastuussa meriveden ja monisoluisten organismien solunulkoisen nesteen suolapitoisuudesta. Syötävässä ruokasuolassa sitä käytetään yleisesti mausteena ja elintarvikkeiden säilöntäaineena. Suuria määriä natriumkloridia käytetään monissa teollisissa prosesseissa, ja se on tärkeä natrium- ja klooriyhdisteiden lähde, jota käytetään raaka -aineena lisäkemiallisissa synteeseissä. Toinen merkittävä natriumkloridin käyttökohde on teiden jäänpoisto pakkasella.

Natriummetabisulfiitti (CAS 7681-57-4)

0,00

Natriummetabisulfiitti (CAS 7681-57-4)

Natriumpyrosulfiitti eli natriummetabisulfiitti tai natriumdisulfiitti (Na2S2O5) on epäorgaaninen ioniyhdiste. Ainetta käytetään muun muassa elintarvikkeissa hapettumisenestoaineena.

Natriumpyrosulfiittia käytetään elintarvikkeissa säilöntä- ja hapettumisenestoaineena esimerkiksi kuivatuissa hedelmissä ja viineissä, tehokkain se on happamissa olosuhteissa. Sen E-koodi on E223. Yhdistettä käytetään myös pelkistimenä, tekstiili- ja paperiteollisuudessa kloorin poistamiseen, paperin valkaisussa, valokuvauskemikaalina ja laboratorioreagenssina.

Natriumnitraatti (CAS 7631-99-4)

0,00

Natriumnitraatti (CAS 7631-99-4)

Natriumnitraatti (NaNO3) on valkoinen kiinteä suola, joka liukenee hyvin veteen. Natriumnitraattia kutsutaan myös nimillä chilen- ja perunsalpietari erotuksena perinteisestä salpietarista, joka on kaliumnitraattia.

Natriumnitraattia käytetään lannoitteisiin, pyrotekniikassa, säilöntäaineena, rakettien polttoaineessa, nitrauskemikaalina, hapettimena sekä lasin ja keramiikan valmistuksessa.

Chilen, Perun ja Bolivian välinen Tyynenmeren sota sai osittain alkunsa taistelusta alueen rikkaista natriumnitraattivaroista. Maailman suurimmat salpietarimalmiesiintymät oli Atacaman aavikolla. Natriumnitraattia kaivettiin alueella runsaasti 1940-luvulle saakka. Natriumnitraatin arvo oli laskenut koko 1900-luvun, mihin vaikutti Haber-Bosch-menetelmän kehittäminen.

Salpietarimalmia kaivetaan Chilestä edelleen. Siitä saadaan natriumnitraatin lisäksi kaliumnitraattia, natriumsulfaattia ja jodia. Natriumnitraattia valmistetaan myös keinotekoisesti neutralisoimalla typpihappoa soodalla.

Elintarvikkeissa käytettävä natriumnitraatin E-koodi on E251.

Natriumsitraatti (CAS 6132-04-3)

0,00

Natriumsitraatti (CAS 6132-04-3)

Natriumsitraatteja käytetään ruokien ja juomien happamuudensäätöaineina sekä öljyjen emulgointiaineina. Ne mahdollistavat juustojen sulamisen ilman, että ne muuttuvat rasvaisiksi. Se vähentää myös ruoan happamuutta.

Natriumsitraattia käytetään estämään luovutetun veren hyytymistä varastoinnissa. Sitä käytetään myös laboratoriossa ennen leikkausta sen määrittämiseen, onko henkilön veri liian paksua ja voiko se aiheuttaa veritulpan tai onko veri liian ohutta turvalliseen leikkaukseen. Natriumsitraattia käytetään lääketieteellisissä yhteyksissä alkalisoivana aineena natriumbikarbonaatin sijasta ylimääräisen hapon neutraloimiseksi veressä ja virtsassa. Sillä on sovelluksia metabolisen asidoosin ja kroonisen munuaissairauden hoitoon.

Natriumsulfiitti (CAS 7757-83-7)

0,00

Natriumsulfiitti (CAS 7757-83-7)

Natriumsulfiitti (Na2SO3) on epäorgaaninen natrium- ja sulfiitti-ioneista muodostuva ioniyhdiste. Sitä käytetään sellun valmistuksessa, veden ja tekstiilien käsittelyssä sekä elintarvikelisäaineena.

Tärkein natriumsulfiitin käyttökohde on sellunvalmistus. Natriumsulfiittia käytetään sekä happamissa että neutraaleissa olosuhteissa ja se liuottaa ligniiniä. Yhdiste on pelkistin ja sen vuoksi sitä käytetään poistamaan happea vedestä sekä klooria paperi- ja tekstiiliteollisuuden prosesseissa sekä vedestä. Sitä käytetään myös valokuvauksessa filmien säilöntäaineena ja myös valokuvan kehityksen yhteydessä. Natriumsulfiittia käytetään myös säilöntäaineena, esimerkiksi kuivatuissa hedelmissä ja sen E-koodi on E221. Natriumsulfiitista valmistetaan natriumtiosulfaattia ja se reagoi orgaanisten yhdisteiden kanssa muodostaen sulfonaatteja.

Natriumtripolyfosfaatti (CAS 7758-29-4)

0,00

Natriumtripolyfosfaatti (CAS 7758-29-4)

Natriumtrifosfaatti (STP), myös natriumtripolyfosfaatti (STPP) tai tripolyfosfaatti (TPP) on epäorgaaninen yhdiste, jolla on kaava Na5P3O10. Se on polyfosfaatti-penta-anionin natriumsuola, joka on trifosforihapon konjugaattiemäs. Sitä valmistetaan laajasti osana monia kotimaisia ja teollisuustuotteita, erityisesti pesuaineita. Rehevöitymiseen liittyvät ympäristöongelmat johtuvat sen laajasta käytöstä.

Natriumvetykarbonaatti (Ruokasooda) (CAS 144-55-8)

980,0025,00

Natriumvetykarbonaatti (Ruokasooda) (CAS 144-55-8)

Natriumvetykarbonaatti eli natriumbikarbonaatti (NaHCO3) on valkoista veteen hyvin liukenevaa jauhetta. Natriumvetykarbonaatti hajoaa kuumennettaessa natriumkarbonaatiksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi. Kansanomainen triviaalinimi natriumvetykarbonaatille on ruokasooda (käytetään leivonnassa), kun taas natriumkarbonaattia kutsutaan soodaksi.

Natriumvetykarbonaatin moolimassa on 84,0 g/mol, sulamispiste 50 °C (hajoaa), tiheys 2,1 g/cm3 (veden tiheys on 1,0 g/cm3), liukoisuus veteen 9.59 g/100 ml (20 °C) ja CAS-numero 144-55-8.

Omenahappo (CAS 6915-15-7)

0,00

Omenahappo (CAS 6915-15-7)

Omenahappo eli hydroksibutaanidihappo on dikarboksyylihappoihin kuuluva orgaaninen yhdiste. Nimensä mukaisesti omenahappoa on hedelmissä, etenkin omenissa, joissa se muodostaa 97 % kokonaishappopitoisuudesta. Sitä on runsaasti myös luumuissa, kirsikoissa ja vesimelonissa. Juuri se antaa vihreille omenoille luonteenomaisen happaman maun. Raparperin ruodin happamuus johtuu pääasiassa omenahaposta. Omenahapon suoloja ja estereitä kutsutaan hydroksibutaanidioaateiksi tai triviaalinimensä mukaisesti malaateiksi.

Omenahappoa voidaan eristää luonnollisista lähteistä, mutta nykyään sitä valmistetaan pääasiassa synteettisesti. Sitä valmistetaan katalyyttisesti vedyttämällä maleiinihappoa, maleiinianhydridiä tai fumaarihappoa.

Elintarviketeollisuudessa käytetään omenahappoa paljon muun muassa makeisissa, hedelmä- ja vihannessäilykkeissä, juomissa ja hilloissa happamuudensäätöaineena. Sen E-koodi on E296. Yhdistettä voidaan käyttää myös hajusteissa, metallien puhdistamiseen ja metalleja kelatoivana aineena.

Omenahappo osallistuu elimistössä sitruunahappokiertoon.

Sinkkilaktaatti (CAS 103404-76-8)

0,00

Info Toimialat: Lääketeollisuus, Elintarviketeollisuus, Rehuteollisuus CAS-numero: 103404-76-8 WE-numero: 240-178-9 Kemiallinen kaava: C6H10ZnO6 Molekyylimassa: 243,49 g / mol Tullitariffikoodi: 29181100 Muut …

Sitruunahappo (CAS 77-92-9)

6,500,00

Sitruunahappo (IUPAC-nimi 2-hydroksipropaani-1,2,3-trikarboksyylihappo) eristettiin sitruunasta. Se on osa sitruunahapposykliä (sitraattisykli) ihmiskehon keskeisessä aineenvaihdunnassa (sykli alkaa sitruunahapon muodostumisesta).

Sitruunahappoa löytyy myös ihmiskehosta.

Sitruunahappo on karboksyylihappo.
Käytetään antikoagulanttina. Euroopan unionissa käytetyn E-numeron (ravintolisämerkin) mukaan sitruunahapolle annetaan tunnus E330.

CAS: 77-92-9

Sitruunahappomonohydraatti (CAS 5949-29-1)

4.715,000,00

Sitruunahappomonohydraatti (CAS 5949-29-1)

Sitruunahappomonohydraatti on trikarboksyylihappo, jota esiintyy sitrushedelmissä. Sitruunahappoa käytetään apuaineena farmaseuttisissa valmisteissa antioksidanttisten ominaisuuksiensa vuoksi. Se ylläpitää aktiivisten ainesosien vakautta ja sitä käytetään säilöntäaineena. Sitä käytetään myös happaman aineen avulla pH: n säätämiseen ja se toimii antikoagulanttina kelatoimalla kalsium veressä.

Takaisin alkuun

Shopping cart