Cll meille: +358 403 777 181

Natriumhydroksidi (CAS 1310-73-2)

0,00

Natriumhydroksidi (NaOH), arkikielessä lipeä tai natronlipeä, on natrium- (Na+) ja hydroksidi-ioneista (OH-) koostuva vahva emäs, joka liuetessaan veteen vapauttaa lämpöä eli reagoi eksotermisesti. Natriumhydroksidi on puhtaana läpikuultavan valkea, vetistyvä (ilman kosteuteen osittain liukeneva), hajuton kiinteä aine. Aine absorboi ilmasta hiilidioksidia ja vettä. Huoneenlämpötilassa 50-prosenttinen natriumhydroksidin vesiliuos on neste, mutta väkevämmät vesiliuokset ovat joko erittäin viskooseja nesteitä tai kiinteitä. Natriumhydroksidi ja sen vesiliuokset eivät ole syttyviä eivätkä ylläpidä palamista. Vahvat hapot reagoivat natriumhydroksidin kanssa kiivaasti. Aine syövyttää metalleja kuten sinkkiä, magnesiumia ja alumiinia vapauttaen syttyvää vetykaasua.

INDEX: 011-002-00-6
CAS: 1310-73-2
EC: 215-185-5

Tuotetunnus (SKU): 1310-73-2__ Osastot: ,

Kuvaus

Natriumhydroksidin kuvaus:
Rakeet / liuos 50%
Tila: valkoiset hiutaleet tai rakeet
pH vahvasti emäksinen
jäätymispiste: 318 ° C / 15 ° C
kiehumispiste: 1390 ° C / –
Suhteellinen tiheys (20 ° C): – / 1,52 ÷ 1,55 g / cm3
Liukoisuus veteen (20 ° C): Liukenee veteen kaikissa suhteissa, eksoterminen

Natriumhydroksidin käsittely:
Käsittele ilmastoidussa tilassa käyttämällä sopivia suojavarusteita. Vältä kosketusta aineen kanssa, höyryjen / pölyjen hengittämistä. Pese huolellisesti käsittelyn jälkeen, poista saastuneet vaatteet, pese ennen uudelleenkäyttöä. Kaada aine laimennettaessa veteen, ei päinvastoin. Natriumhydroksidi vapauttaa voimakasta lämpöä sekoitettuna veteen. Aine on hygroskooppinen.
Käsittele hyvän työhygienian ja turvallisuuskäytännön mukaisesti. Älä syö, juo tai tupakoi työn aikana. Käytä suojavoidetta. Pese kädet ennen syömistä. Pese saastuneet vaatteet ennen uudelleenkäyttöä.

Tuotteen kuvaus:
Liuos / rakeet 50%
Tila: valkoiset hiutaleet tai rakeet
pH vahvasti emäksinen
jäätymispiste: 318 ° C / 15 ° C
kiehumispiste: 1390 ° C / –
Suhteellinen tiheys (20 ° C): – / 1,52 ÷ 1,55 g / cm3
Liukoisuus veteen (20 ° C): Liukenee veteen kaikissa suhteissa, eksoterminen

Natriumhydroksidin käsittelyohjeet

Älä tupakoi, juo tai syö käsittelyn aikana. Vältä kosketusta aineen kanssa. Älä myöskään hengitä höyryä tai pölyä. On suositeltavaa käyttää suojavoidetta paljaalle iholle. Pese kädet huolellisesti ennen syömistä. Pese huolellisesti käsittelyn jälkeen, muista pestä saastuneet vaatteet ennen uudelleenkäyttöä.
Natriumhydroksidia laimennettaessa aine on kaadettava veteen – missään tapauksessa päinvastoin ei ole hygroskooppista. Veteen sekoitettuna aine vapautuu voimakkaassa kuumuudessa.
Käytä hyvän työhygienian ja turvallisuuskäytännön mukaisesti.

Lisätiedot

PainoEi saatavilla/-tietoa
Käytettävissä oleva määrä

Muut

Takaisin alkuun

Shopping cart