Kuvaus
Ruokavuorisuola (1,0-0,16 mm)
Fysikaaliset ominaisuudet:
Suola on enimmäkseen natriumkloridia (NaCl). Merisuola ja louhittu suola voivat sisältää hivenaineita. Louhittu suola on usein puhdistettua. Suolakiteet ovat läpikuultavia ja kuutionmuotoisia; ne näyttävät normaalisti valkoisilta, mutta epäpuhtaudet voivat antaa niille sinisen tai violetin sävyn. Veteen liuotettuna natriumkloridi erottuu Na+- ja Cl−-ioneiksi, ja sen liukoisuus on 359 grammaa litrassa. Kylmistä liuoksista suola kiteytyy dihydraattina NaCl·2H2O. Natriumkloridiliuoksilla on hyvin erilaiset ominaisuudet kuin puhtaalla vedellä; jäätymispiste on −21,12 °C (−6,02 °F) 23,31 painoprosentille suolaa, ja kylläisen suolaliuoksen kiehumispiste on noin 108,7 °C (227,7 °F).