Cll meille: +358 403 777 181

Showing 25–48 of 129 results

Views:
Filter

Filter by price

Sojalecitin (CAS 8002-43-5)

0,00

Sojalecitin (CAS 8002-43-5)

Lecitin av livsmedelskvalitet erhålls från sojabönor och andra växtkällor. Det är en komplex blandning av acetonolösliga fosfatider, huvudsakligen bestående av fosfatidylkolin, fosfatidyletanolamin och fosfatidylinositol i kombination med olika mängder av andra ämnen som triglycerider, fettsyror och kolhydrater. Raffinerade lecitinkvaliteter kan innehålla vilken som helst av dessa komponenter i olika proportioner och kombinationer beroende på vilken typ av fraktionering som används. I sin oljefria form avlägsnas de flesta triglyceriderna och fettsyrorna och produkten innehåller 90 % eller mer fosfatider, vilket representerar hela fosfatidkomplexet eller vissa fraktioner. Både naturliga och bearbetade lecitinkvaliteter kan variera i konsistens från plast till flytande beroende på koncentrationen av fria fettsyror och oljor och närvaron eller frånvaron av andra spädningsmedel. Dess färg varierar från ljusgul till brun beroende på källan, grödor och om den är blekt eller oblekt. Den är luktfri eller har en karakteristisk, lätt nötig doft och mild smak. Ätliga utspädningsmedel som kakaosmör och vegetabiliska oljor ersätter ofta sojabönolja för att förbättra funktionella egenskaper och smakegenskaper. Lecitin är endast delvis lösligt i vatten, men hydratiserar lätt och bildar emulsioner. Oljefria fosfatider är lösliga i fettsyror, men är praktiskt taget olösliga i fettoljor. När alla fosfatidfraktioner är närvarande är lecitin delvis lösligt i alkohol och praktiskt taget olösligt i aceton.

Magnesiumlaktat (CAS 18917-93-6)

0,00

Magnesiumlaktat (CAS 18917-93-6)

Magnesiumlaktat, magnesiumsaltet av mjölksyra, är ett mineral. Tillsatt i vissa livsmedel och drycker som surhetsreglerande medel och märkt med E329.

L-askorbinsyra (CAS 50-81-7)

0,00

L-askorbinsyra (CAS 50-81-7)

C-vitamin står för L-askorbinsyra, vilket är ett vitamin för människor och vissa organismer. Dessutom kan det betyda dehydroaskorbinsyra (DHA). DHA kan omvandlas till L-askorbinsyra hos djur. Enligt den breda definitionen är C-vitamin namnet på alla ämnen som har samma funktioner i organismer som L-askorbinsyra.

Vertebrater behöver L-askorbinsyra (eller DHA). För de flesta är det fortfarande inte ett vitamin, eftersom huvuddelen kan producera det. Bland annat människor, andra primater och marsvin producerar inte askorbinsyra. De måste få det från mat. Dess brist orsakar skörbjugg hos människor. Askorbinsyradoser på 3–4 g/dag eller mer som intas av människor kan orsaka diarré, men är annars inte skadligt för hälsan.

D-panthenol (CAS 81-13-0)

0,00

D-panthenol (CAS 81-13-0)

Panthenol (även kallad pantotenol) är en alkoholanalog av pantotensyra (vitamin B5) och är således ett provitamin av B5. I organismer oxideras det snabbt till pantotensyra. Det är en trögflytande transparent vätska vid rumstemperatur. Panthenol används i farmaceutiska och kosmetiska produkter som en fuktighetskräm och för att förbättra sårläkning.

Panthenol är en luktfri, lätt bitter, högviskös, transparent och färglös vätska vid rumstemperatur, men pantotensyrasalter (till exempel natriumpantotenat) är pulver som vanligtvis är vita. Det är lättlösligt i vatten och alkohol, måttligt lösligt i dietyleter, lösligt i kloroform (1:100), propylenglykol och lätt lösligt i glycerin.

Natriumsalicylat (CAS 54-21-7)

0,00

Natriumsalicylat (CAS 54-21-7)

Natriumsalicylat är natriumsaltet av salicylsyra. Den kan tillverkas av natriumfenolat och koldioxid vid högre temperatur och tryck. Historiskt sett har det syntetiserats genom att återloppskoka metylsalicylat (vintergrön olja) med överskott av natriumhydroxid.

Det används inom medicin som ett smärt- och feberdämpande medel. Natriumsalicylat fungerar också som ett icke-steroid antiinflammatoriskt läkemedel (NSAID) och inducerar apoptos i cancerceller och även nekros. Det är också ett möjligt substitut för aspirin för personer som är känsliga för det. Den kan också användas som en fosfor för att upptäcka vakuum ultraviolett strålning och elektroner.

Dihydroxiaceton (CAS 96-26-4)

0,00

Dihydroxiaceton (CAS 96-26-4)

Dihydroxiaceton, även känd som glycerin, är en enkel sackarid (trios) med formeln C3H6O3.

DHA används främst som ingrediens i solfria solbränningsprodukter. Det erhålls ofta från växtkällor, såsom sockerbetor och sockerrör, och från jäsning av glycerin.

DHA är ett hygroskopiskt vitt kristallint pulver. Den har en söt svalkande smak och karakteristisk lukt. Det är den enklaste av alla ketoser och har inget kiralt centrum eller optisk aktivitet. Den normala formen är en dimer (2,5-bis(hydroximetyl)-1,4-dioxan-2,5-diol) som löses långsamt i 1 del vatten och 15 delar etanol. När den är nyberedd återgår den snabbt till monomeren i lösning.

Glycerolmonostearat (CAS 123-94-4)

0,00

Glycermonostearat (CAS 123-94-4)

Glycermonostearat, allmänt känt som GMS, är en monoglycerid som vanligtvis används som emulgeringsmedel i livsmedel. Det är i form av ett vitt, luktfritt och sötsmakande flagnande pulver som är hygroskopiskt. Kemiskt är det en glycerolester av stearinsyra.

GMS är en livsmedelstillsats som används som förtjockningsmedel, emulgeringsmedel, antiklumpningsmedel och konserveringsmedel. emulgeringsmedel för oljor, vaxer och lösningsmedel; skyddande beläggning för hygroskopiska pulver; stelningsmedel och kontrollerad frisättningsmedel i läkemedel; och hartssmörjmedel. Det används också i kosmetika och hårvårdsprodukter.

GMS används ofta i bakprodukter för att lägga till “kropp” till mat. Det är lite ansvarigt för att ge glass och vispgrädde en slät konsistens. Det används ibland som ett antiklumpningsmedel för bröd.

Det kan också användas som en plasttillsats, där GMS fungerar som ett antistatiskt medel och anti-imbildning. Detta är vanligt i livsmedelsförpackningar.

Natriumformiat (CAS 141-53-7)

0,00

Natriumformiat (CAS 141-53-7)

Natriumformiat är natriumsaltet av myrsyra, som under normala förhållanden är fasta vita korn eller kristaller. Dess kemiska formel är HCOONa. Natriumformiat sönderfaller vid upphettning och producerar bland annat kolmonoxid och väte, vilket orsakar brand- och explosionsrisk. Den molära massan av natriumformiat är 68,0 g/mol, smältpunkt 253 °C, relativ densitet 1,9 g/cm3 (vatten = 1,0 g/cm3), löslighet i vatten vid 20 °C 97 g/100 ml och CAS-nummer 141 -53-7.

Natriumformiat är ett hygroskopiskt ämne, dvs det är ett ämne som binder och håller kvar fukt från luften. Det används som ett kristallint ämne för att ta bort tjockare is på flygplatsens landningsbanor, till exempel tillsammans med natriumacetat och urea. Andra användningsområden inkluderar användning som konserveringsmedel, vid betning, garvning och i industriella processer som reduktionsmedel.

Cetylalkohol (CAS 36653-82-4)

0,00

Cetylalkohol (CAS 36653-82-4)

Cetylalkohol (C16H34O) eller hexadekanol eller palmitylalkohol är en organisk förening som tillhör alifatiska alkoholer. Substansen används som ingrediens i kosmetika och som utgångsmaterial för framställning av andra organiska föreningar. Föreningen förekommer i växter, dofter av blommor och som en semiokemikalie i organismers kommunikation.

Vid rumstemperatur är cetylalkohol vita kristaller eller en vit vaxartad substans. Cetylalkohol är hygroskopisk. Föreningen är olöslig i vatten, men löslig i många organiska lösningsmedel, till exempel etanol, dietyleter, aceton och kloroform. Cetylalkohol har en blommig doft. Föreningen förekommer rikligt som estrar i kaskelotens huvudvax. Dessutom förekommer det i oljorna hos vissa fiskar som barracudor.

Silvernitrat (CAS 7761-88-8)

0,00

Silvernitrat (CAS 7761-88-8)

Silvernitrat är en oorganisk förening med den kemiska formeln AgNO3. Detta salt är en mångsidig föregångare till många andra silverföreningar, till exempel de som används inom fotografering. Det är mycket mindre ljuskänsligt än halogeniderna. Det kallades en gång lunar caustic eftersom de gamla alkemisterna som förknippade silver med månen kallade silver luna. I fast silvernitrat är silverjonerna trekoordinerade i ett trigonalt plant arrangemang.

Bränd kalk (CAS 1305-78-8)

0,00

Bränd kalk (CAS 1305-78-8)

Kalciumoxid, CaO, förekommer som vita eller benvita klumpar eller granulerat pulver. Närvaron av järn ger den en gulaktig eller brunaktig nyans.

Kalciumoxid är en vanlig livsmedelstillsats som består av vita granulat eller pulver med dålig vattenlöslighet. det erhålls genom att värma kalksten (kalciumkarbonat) i en ugn. det kallas också lime eller bränd kalk. det används som klumpförebyggande medel, uppstramande och kosttillskott i applikationer som spannmål och mjuka konfektyrer.

Aluminiumhydroxid (CAS 21645-51-2)

0,00

Aluminiumhydroxid (CAS 21645-51-2)

Aluminiumhydroxid är en jonisk förening av aluminium (Al3+) och hydroxidjoner (OH−) som finns i mineraler som fyra olika polymorfer: gibzit, bayerit, nordstrandit och doyelit, av vilka gibzit är mycket vanligt och andra mycket sällsynta. Gibzit är vanligtvis mycket rikligt i bauxit eller aluminiummalm.

Industriellt produceras nästan all aluminiumhydroxid genom Bayer-processen, som löser bauxit i natriumhydroxid vid temperaturer upp till 270 ° C. Aluminiumhydroxid används för att producera aluminiumoxid genom att värma den till 1 200 till 1 300 grader Celsius. Aluminiumhydroxid, liksom aluminiumfosfat, används också som magsyraneutraliserande antacida. Aluminium i aluminiumhydroxid binder fosfater från blodet. Därför används ämnet i vissa länder vid hyperfosfatemi, där det finns för mycket fosfater i blodet. Förutom aluminiumfosfat är aluminiumhydroxid den vanligaste adjuvansen i vacciner.

Candelilla vax (CAS 8006-44-8)

0,00

Candelilla Wax (CAS 8006-44-8)

Candelilla vax är ett vax som härrör från familjen Euphorbia cerifera och Euphorbia antisyphilitica, Euphorbiaceae, som är hemma i norra Mexiko och sydvästra USA. Den är gulbrun, hård, spröd, aromatisk och ogenomskinlig eller genomskinlig.

Det används oftast blandat med andra vaxer för att härda dem utan att höja deras smältpunkt. Som livsmedelstillsats har candelilla vax E-numret E 902 och används som ytbehandlingsmedel. Det används också i kosmetikaindustrin som en komponent i läppbalsam och krämbars. En av dess huvudsakliga användningsområden är som bindemedel i tuggummi.

Candelillavax kan användas som ersättning för karnaubavax och bivax. Det används också för att göra lack.

Carnaubavax (CAS 8015-86-9)

0,00

Carnaubavax (CAS 8015-86-9)

Carnaubavax förekommer från ljusbrunt till ljusgult pulver, flingor eller som en oregelbunden klump av hårt, sprött vax. Den har en typisk mild lukt och praktiskt taget ingen smak. Det är fritt från förfall. Olika typer och kvaliteter finns kommersiellt tillgängliga.

Närhelst hårt, polerat vax önskas, t.ex. i bilvaxer, golvvaxemulsioner, högkvalitativa skokräm, inom pappersindustrin (särskilt för tillverkning av karbonpapper). Som mjukgörare i tandavtrycksblandningar. Ökar smältpunkten för andra vaxer; används ofta tillsammans med candelillavax. Närvaron av ett vax som smälter vid en lägre temperatur anses vara en falsk. Renat och blekt karnaubavax används i kosmetiska material som hårborttagningsmedel och deodorantstickor. Det sista steget i att belägga en tablett på ett apotek. Hudsensibilisering eller irritation orsakad av karnaubavax verkar vara sällsynt.

Använt karnaubavax används för att stärka och strukturera kosmetika och har en mindre flytande sammansättning. Carnaubavax bildar också ett skyddande lager på hudens yta. Den har den högsta smältpunkten av naturliga växtvaxer och orsakar vanligtvis inte allergiska reaktioner. Detta vax erhålls från bladen och bladknopparna från en brasiliansk vaxpalm.

Användning Carnauba Wax är en allmän livsmedelstillsats som är ett hårt och sprött vax. den erhålls från bladknoppar och blad från den brasilianska vaxpalmen copernicia cerifera. det är ett mycket välkänt vax och används i karamellglasering.

Bivax (CAS 64742-26-3)

0,00

Bivax (CAS 64742-26-3)

Absolut bivax erhålls genom att extrahera bivax med alkohol. Utbytet är i allmänhet mindre än 1%. Den gulbruna, trögflytande produkten har en mild, honungsliknande arom och hög seghet; den används nästan uteslutande i fina dofter.

Rå gult bivax samlas in tillsammans med honung och representerar ett sekundärt utsöndring av bin. Efter att honungen har återvunnits från cellen genom att tömma cellerna, tvättas vaxcellerna med vatten, smälts och hälls i formar för att härda. Vaxet renas genom att smälta i varmt vatten till vilket svavelsyra eller alkali kan tillsättas för att avlägsna föroreningar. Det erhållna vaxet kallas gult bivax. Gult bivax innehåller serolin, en blandning av fettsyror och är lösligt i varm alkohol och svårlösligt i kall alkohol; myricylalkohol och myricylpalmitat, olösliga i alkohol. Bivax produceras över hela världen med samma kemiska sammansättning. Lukten kan variera något beroende på källan.

Koffein (CAS 58-08-2)

0,00

Koffein (CAS 58-08-2)

Trimetylerat xantin, som fungerar som ett effektivt stimulerande medel för centrala nervsystemet. Vid högre doser orsakar det takykardi och stör upptaget och lagringen av Ca 2+ i skelettmuskelns sarkoplasmatiska retikulum. Hämmar apoptos- och cellcykeleffekter av kamptotecin (kat. nr. 208925) och topotekan i HL-60-celler.

Koffein, CAS 58-08-2, är ett trimetylerat xantin som fungerar som ett potent stimulerande medel i centrala nervsystemet. Orsakar takykardi vid högre doser.

och ledarskap.

Bensokain (CAS 94-09-7)

0,00

Bensokain (CAS 94-09-7)

Bensokain är en ester av para-bensoesyra som saknar den terminala dietylaminogruppen av prokain och har en bedövande effekt. Bensokain binder till natriumkanalen och stabiliserar reversibelt det neuronala membranet, vilket minskar dess permeabilitet för natriumjoner. Depolarisering av nervcellsmembranet förhindras, vilket förhindrar uppkomst och ledning av nervimpulser.

Allantoin (CAS 97-59-6)

0,00

Allantoin (CAS 97-59-6)

Allantoin är en kemisk förening med formeln C4H6N4O3. Det kallas också 5-ureidohydantoin eller glyoxyldiurid. Det är en diurid av glyoxylsyra. Allantoin är den huvudsakliga mellanprodukten i ämnesomsättningen i de flesta organismer, inklusive djur, växter och bakterier. Det framställs av urinsyra, som i sig är produkten av nedbrytningen av nukleinsyror av uratoxidas (urikas).

Allantoin finns i växtextrakt av örtartade växter och i urinen hos de flesta däggdjur. Kemiskt syntetiserat bulk allantoin, som är kemiskt likvärdigt med naturligt allantoin, är säkert, ogiftigt, kompatibelt med kosmetiska råvaror och uppfyller CTFA- och JSCI-kraven. Mer än 10 000 patent hänvisar till allantoin.

Betakaroten (CAS 7235-40-7)

0,00

Betakaroten (CAS 7235-40-7)

Betakaroten är en antioxidant som är en föregångare till vitamin A. Till exempel är morötter rika på naturligt betakaroten. Syntetisk betakaroten och karotenoider används som livsmedelstillsatser under E-kod E 160a.

Glycin (CAS 56-40-6)

0,00

Glycin (CAS 56-40-6)

Glycin (C2H5NO2), eller 2-aminoättiksyra eller 2-aminoättiksyra, är en av de 20 aminosyrorna i den genetiska koden. Dess sidokedja består endast av en väteatom, vilket gör den till den minsta och enklaste aminosyran. Glycin är inte heller optiskt aktivt. Glycin har en relativ densitet på 1,595 g/cm3 (vatten = 1,0 g/cm3) och ett CAS-tal på 56-40-6. Lösligheten av glycin i vatten vid 25 ° C är 25 g / 100 ml. Glycin används i livsmedel som en smakförstärkare och har E-koden E640.

Den lilla storleken på glycin ökar flexibiliteten hos proteinkedjan. Glycin är opolärt, oladdat och neutralt och har en låg vattenhalt. Glycin är vanligt i proteinkedjor och har den genetiska koden GGU, GGC, GGA och GGG.

Glukosmonohydrat (CAS 5996-10-1)

2.400,0063,75

Information Branscher: Läkemedel, livsmedel, foder CAS-nummer: 5996-10-1 WE-nummer: 200-075-1 Kemisk formel: C6H12O6 · H2O Molekylvikt: 198,17 g/mol Tulltaxekod: 170230

Fumarsyra (CAS 110-17-8)

0,00

Fumarsyra (CAS 110-17-8)

Fumarsyra är en organisk förening (dikarboxylsyra) som normalt är ett fast, luktfritt, färglöst och kristallint pulver. Dess kemiska formel är C4H4O4 och strukturformeln är HOOCCH = CHCOOH. Fumarsyra kallas också för trans-1,2-etylendikarboxylsyra, allomaleinsyra, boletinsyra och (E)-2-butendisyra.

Fumarsyra har en molekylvikt på 116,1 g / mol, en smältpunkt på 287 ° C och sublimerar utan sönderdelning vid > 200 ° C. Ämnet har en relativ densitet på 1,63 g/cm3 (vatten = 1,0 g/cm3), en flampunkt på ca 280°C, en självantändningstemperatur på 740°C (pulver) och ett CAS-nummer på 110-17- 8. Fumarsyrans löslighet i vatten (25°C) är 0,63 g/100 ml. Det är också lösligt i etanol och aceton, och svårlösligt i dietyleter och kloroform.

Propionsyra (CAS 79-09-4)

0,00

Propionsyra (CAS 79-09-4)

Propionsyra (C2H5COOH) är en stickande karboxylsyra med en stickande lukt. Anjonerna, salterna och estrarna av propionsyra kallas propionater. Ämnet kallas även etylmyrsyra, metylättiksyra och etankarboxylsyra.

Strukturformeln för propionsyra är CH3CH2COOH. Den har en syrakonstant pKa på 4,87, en flampunkt på 54°C c.c. d.v.s. genom den slutna bägare-metoden och 57 ° C o.c. d.v.s. mätt med öppen bägare-metoden och en självantändningstemperatur på 485 °C.

Propansyra framställs genom oxidation av propanol eller genom reaktion av etanol med kolmonoxid. Vissa bakterier producerar det också från hexoser. Föreningen används i organisk syntes och spannmålskonservering.

Sorbinsyra (CAS 110-44-1)

0,00

Sorbinsyra (CAS 110-44-1)

Sorbinsyra (Acidum sorbicum) är även känd som E200. Ett allmänt fuktbevarande medel, samt ett konserveringsmedel som är separerat från rönnbär eller kemiskt framställt. Sorbinsyra administreras rektalt för att underlätta uppmjukning av den hårda avföringen. (T.ex. Microlax) Acid används också ofta i kosmetika.

Andra människor upplever allergiska reaktioner mot sorbinsyra, såsom nässelutslag, rinnande näsa och astmatiska reaktioner.

Back to Top

Shopping cart