Cll meille: +358 403 777 181

Showing 121–129 of 129 results

Views:
Filter

Filter by price

Vaselin (vit, gul) (CAS 8009-03-8)

0,00

Vaselin (vit, gul) (CAS 8009-03-8)

Vaselin (latin vaselin, Paraffinum unguinosum, Petrolatum) är en luktfri och smaklös vit vätska. Med ofullständig rengöring ändras färgen från svart till gul, med fullständig rengöring – genomskinlig. Består av en blandning av mineralolja och hårda paraffiner. Smältpunkt 27-60°C, viskositet 28-36 mm²/s vid 50°C. Löser i eter och kloroform, olöslig i vatten och alkohol, blandbar i oljor utom ricinolja. Erhållen från vakuumdestillatoljefraktioner genom förtjockning med petrolatum, paraffin och ceresin. Ingen tvål med alkaliska lösningar, ingen oxidation, ingen förstörelse i luften.

Vattenfritt magnesiumsulfat (CAS 7487-88-9)

0,00

Vattenfritt magnesiumsulfat (CAS 7487-88-9)

Magnesiumsulfat är en kemisk förening som innehåller magnesium, svavel och syre. Dess kemiska formel är MgSO4. Det kallas vanligtvis bittersalt eller bittersalt. Namnet Epsom Salt används också som anglism.

Magnesiumsulfat används oftast i konsumentprodukter som badsalt och som laxermedel hos djur, ibland människor.

Inom jordbruk och trädgårdsodling används det som en viktig källa till magnesium för växttillväxt.

Magnesiumsulfat binder fukt från luften i kristallin form och används i kemisk syntes och produktförpackningar för att avlägsna fukt.

Vinsyra (CAS 87-69-4)

0,00

Vinsyra (CAS 87-69-4)

Vinsyra, eller 2,3-dihydroxibutandisyra, är en organisk syra som förekommer naturligt i många växter, särskilt vindruvor och tamarind. Det är en av syrorna i vin och tillsätts även i vissa livsmedel för att ge en syrlig smak och används som en antioxidant. Salter och estrar av vinsyra kallas dihydroxibutandioater eller, enligt deras triviala namn, tartrater. E-koden som används för vinsyra i livsmedel är E 334. Den maximala dagliga mängden (ADI) av L-vinsyra för en person är 30 mg/kg/dag och det gäller kakao och chokladprodukter.

Omkring år 800 var den persiske alkemisten Jabir ibn Hayyan den förste att separera vinsyra från kaliumtartrat. Den moderna metoden att isolera vinsyra utvecklades av den svenske kemisten Carl Wilhelm Scheele. Vinsyrans kiralitet upptäcktes först av Jean Baptiste Biot 1832. Louis Pasteur fortsatte denna forskning 1847 genom att studera formerna på vinsyrakristaller, som han fann var asymmetriska. Vinsyra har tre stereoisomerer: naturligt förekommande L-(R,R)-(+)-vinsyra (CAS 87-69-4) och dess spegelbild (enantiomer) D-(S,S)-(−)-vinsyra syra (CAS 147 -71-7), såväl som optiskt inaktiv mesovinsyra (CAS 147-73-9) och en racemisk blandning känd som paravinsyra eller racemisk syra (CAS 133-37-9).

Vitamin A (CAS 79-81-2)

0,00

Vitamin A (CAS 79-81-2)

Vitamin A palmitat är ett vanligt vitamintillskott som är tillgängligt både oralt och som en injektion för att behandla A-vitaminbrist under varumärkena Aquasol A, Palmitate A och många andra. Det är en del av en intraokulär behandling för torra ögon i en koncentration av 138 μg/g (VitA-Pos) från Ursapharm. Det är en färdig version av vitamin A; därför bör intaget inte överstiga det rekommenderade näringsvärdet (RDA). Överdosering av förberedda former av vitamin A, såsom retinylpalmitat, resulterar i negativa fysiologiska reaktioner (hypervitaminos A).

Retinylpalmitat används som en antioxidant och en källa till vitamin A, som tillsätts till mjölk med låg fetthalt och andra mejeriprodukter för att kompensera för vitamininnehållet som förloras vid borttagning av mjölkfett. Palmitat är kopplat till den alkoholhaltiga formen av vitamin A, retinol, för att hålla vitamin A stabilt i mjölk.

Retinylpalmitat är också en ingrediens i vissa aktuella hudvårdsprodukter. Efter absorption omvandlas retinylpalmitat till retinol och så småningom till retinsyra (den aktiva formen av vitamin A som finns i Retin-A), även om dess absorption i huden eller dess omvandling inte är särskilt effektiv.

Vitamin A (CAS 79-81-2)

0,00

Vitamin A (CAS 79-81-2)

Vitamin A är ett fettlösligt vitamin och ett viktigt näringsämne för människor. Det är en grupp organiska föreningar som innehåller retinol, retinal (även känd som retinaldehyd), retinsyra och flera provitamin A-karotenoider (särskilt betakaroten (β-karoten). Vitamin A har flera funktioner: det är viktigt för utveckling och tillväxt av embryot, underhållet av immunsystemet och för att bibehålla synen, där det kombineras med opsinproteinet för att bilda rodopsin – en ljusabsorberande molekyl som är nödvändig för både svagt ljus (scotopisk syn) och färgseende.

Zinklaktat (CAS 103404-76-8)

0,00

Information Branscher: Läkemedel, livsmedel, foder CAS-nummer: 103404-76-8 WE-nummer: 240-178-9 Kemisk formel: C6H10ZnO6 Molekylvikt: 243,49 g/mol Tariffkod: 29181100 Andra fysiska egenskaper …

Zinknitrathexahydrat (CAS 10196-18-6)

0,00

Zinknitrathexahydrat (CAS 10196-18-6)

Zinknitrathexahydrat är en vattenlöslig, kristallin zinkkälla som är kompatibel med nitrater och har ett lägre (surt) pH. Nitratföreningar är i allmänhet lösliga i vatten. Nitratmaterial är också oxidationsmedel. När de blandas med kolväten kan nitratföreningar bilda en brandfarlig blandning. Nitrater är utmärkta utgångsmaterial för framställning av högrena föreningar och vissa katalysator- och nanoskala (nanopartiklar och pulver) material. Alla metallnitrater är oorganiska salter av en viss metallkatjon och nitratanjon. Nitratanjonen är en envärd (-1 laddning) polyatomisk jon som består av en kväveatom joniskt bunden till tre syreatomer (symbol: NO3), vilket ger en totalvikt på 62,05.

Zinksulfatheptahydrat (CAS 7446-20-0)

0,00

Zinksulfatheptahydrat (CAS 7446-20-0)

Zinksulfat är en oorganisk förening. Det används som ett kosttillskott för att behandla zinkbrist och förebygga risken. Biverkningar av att ta för mycket av tillskottet kan vara magont, kräkningar, huvudvärk och trötthet.

Den vanligaste formen innehåller kristallvatten som ett heptahydrat med formeln ZnSO4•7H2O. Det var historiskt känt som “vit vitriol”. Zinksulfat och dess hydrater är färglösa fasta ämnen.

Zinksulfatmonohydrat (CAS 7446-19-7)

0,00

Zinksulfatmonohydrat (CAS 7446-19-7)

Zinksulfat, zinksaltet av svavelsyra, är en färglös, vattenlöslig kemisk förening med formeln ZnSO4. Det används som elektrolyt i zinkbeläggning, som läderkonserveringsmedel, i gödningsmedel och andra jordbruksprodukter. Inom medicin används det som ett sammandragande medel, vilket betyder att det torkar huden. Det är giftigt för vattenlevande organismer.

Back to Top

Shopping cart