Showing 49–55 of 55 results
Filter by price
Tiourea (CAS 62-56-6)
Tiourea (CAS 62-56-6)
Tiourea är en organisk svavelförening med formeln SC(NH2)2. Den liknar strukturen på urea förutom att syreatomen har ersatts av en svavelatom, men egenskaperna hos urea och tiourea skiljer sig avsevärt. Tiourea är ett reagens i organisk syntes. “Tioureater” avser en bred klass av föreningar med den allmänna strukturen (R1R2N)(R3R4N)C=S. Tioureas är relaterade till tioamider, t ex RC(S)NR2, där R är metyl, etyl, etc.
Triacetin (CAS 102-76-1)
Triacetin (CAS 102-76-1)
Triacetin är en organisk förening med formeln C3H5(OCOCH3)3. Det klassificeras som en triglycerid, det vill säga en triester av glycerol. Det är en färglös, trögflytande och luktfri vätska med hög kokpunkt och låg smältpunkt. Dess smak är mild, söt i koncentrationer under 500 ppm, men kan verka bitter vid högre koncentrationer. Det är en av glycerinacetatföreningarna.
Triacetin är en vanlig livsmedelstillsats, t ex som aromlösningsmedel och dess fuktighetsbevarande medel, med E-nummer E1518 och australiensisk godkännandekod A1518. Det används som hjälpämne i farmaceutiska produkter, där det används som fuktgivande medel, mjukgörare och lösningsmedel.
Väteperoxid 50 % (CAS 7722-84-1)
CAS-nummer 7722-84-1
Väteperoxid 50 %
– färglös vätska med metallsmak, lättlöslig i vatten, alkohol och eter
/Ansökan
-Väteperoxid blir ett utmärkt ämne för att desinficera vatten i simbassänger, för att bekämpa alger och vattenblomning
– används som ett effektivt blekmedel för bomull, ull, textilier, päls, papper, konstgjorda och syntetiska fibrer inom textil, massa och papper och lätt industri
– Kan sönderfalla spontant till vatten och syre, blandas med vatten i valfritt förhållande. – egenskaper som antiseptisk, hemostatisk och desinfektionsmedel möjliggör dess användning inom kosmetika, elektronik, livsmedel, medicin, läkemedel och andra industrier. Inom medicinen används de främst för att läka sår och repor. – livsmedelsindustrin används för att desinficera utrustning.
Vinsyra (CAS 87-69-4)
Vinsyra (CAS 87-69-4)
Vinsyra, eller 2,3-dihydroxibutandisyra, är en organisk syra som förekommer naturligt i många växter, särskilt vindruvor och tamarind. Det är en av syrorna i vin och tillsätts även i vissa livsmedel för att ge en syrlig smak och används som en antioxidant. Salter och estrar av vinsyra kallas dihydroxibutandioater eller, enligt deras triviala namn, tartrater. E-koden som används för vinsyra i livsmedel är E 334. Den maximala dagliga mängden (ADI) av L-vinsyra för en person är 30 mg/kg/dag och det gäller kakao och chokladprodukter.
Omkring år 800 var den persiske alkemisten Jabir ibn Hayyan den förste att separera vinsyra från kaliumtartrat. Den moderna metoden att isolera vinsyra utvecklades av den svenske kemisten Carl Wilhelm Scheele. Vinsyrans kiralitet upptäcktes först av Jean Baptiste Biot 1832. Louis Pasteur fortsatte denna forskning 1847 genom att studera formerna på vinsyrakristaller, som han fann var asymmetriska. Vinsyra har tre stereoisomerer: naturligt förekommande L-(R,R)-(+)-vinsyra (CAS 87-69-4) och dess spegelbild (enantiomer) D-(S,S)-(−)-vinsyra syra (CAS 147 -71-7), såväl som optiskt inaktiv mesovinsyra (CAS 147-73-9) och en racemisk blandning känd som paravinsyra eller racemisk syra (CAS 133-37-9).
Vitamin A (CAS 79-81-2)
Vitamin A (CAS 79-81-2)
Vitamin A är ett fettlösligt vitamin och ett viktigt näringsämne för människor. Det är en grupp organiska föreningar som innehåller retinol, retinal (även känd som retinaldehyd), retinsyra och flera provitamin A-karotenoider (särskilt betakaroten (β-karoten). Vitamin A har flera funktioner: det är viktigt för utveckling och tillväxt av embryot, underhållet av immunsystemet och för att bibehålla synen, där det kombineras med opsinproteinet för att bilda rodopsin – en ljusabsorberande molekyl som är nödvändig för både svagt ljus (scotopisk syn) och färgseende.
Vitamin E (CAS 58-95-7)
E-vitamin (CAS 58-95-7)
Vitamin E är benämningen på en grupp vitaminer som har samma biologiska funktioner i organismer som α-tokoferol. 8 ämnen som är vanliga i naturen räknas ofta som vitamin E: α-, β-, γ- och δ-tokoferol och α-, β-, γ- och δ-tokotrienol. Var och en av dessa har 8 stereoisomerer på grund av kirala centra och E,Z-isomerism. Det finns bara 2R,4R,8R- eller RRR-tokoferoler och 2R,3′(E),7′(E)- eller REE-tokotrienoler i naturen. Blandningar som innehåller alla isomerer, dvs racemater, kallas all-rac-tokoferoler och -trienoler. Artificiellt producerade vitamin E-tillskott och mediciner är ofta racemater.
RRR-α-tokoferol är det mest effektiva E-vitaminet hos människor. Det är också vanligt i människors dieter. Därför är det i vissa sammanhang bara det som anses vara det enda riktiga E-vitaminet hos människor. För sin del har åtminstone γ- och δ-tokotrienoler mycket svaga vitamineffekter, så de räknas inte alltid som E-vitaminer.
Zinklaktat (CAS 103404-76-8)
Information Branscher: Läkemedel, livsmedel, foder CAS-nummer: 103404-76-8 WE-nummer: 240-178-9 Kemisk formel: C6H10ZnO6 Molekylvikt: 243,49 g/mol Tariffkod: 29181100 Andra fysiska egenskaper …