Cll meille: +358 403 777 181

Showing 1–24 of 51 results

Views:
Filter

Filter by price

Majsstärkelse

0,00

Majsstärkelse

Majsstärkelse, majsstärkelse eller majsmjöl (brittisk engelska) är stärkelse som härrör från majs (majs) spannmål. Stärkelsen erhålls från kärnans endosperm. Majsstärkelse är en vanlig livsmedelsingrediens som ofta används för att tjockna såser eller soppor och för att göra majssirap och andra sockerarter. Majsstärkelse är mångsidig, lätt att modifiera och finner många användningsområden inom industrin, såsom lim, i pappersprodukter, som ett anti-klibbmedel och textiltillverkning. Den har också medicinska användningsområden, som att leverera glukos till personer med glykogenlagringssjukdom.

Niacin (WE 59-67-6)

0,00

Niacin (WE 59-67-6)

Niacin, även känd som nikotinsyra, är en organisk förening och en vitamer av vitamin B3, ett väsentligt mänskligt näringsämne. Det kan tillverkas av växter och djur från aminosyran tryptofan. Niacin erhålls i kosten från en mängd olika hela och bearbetade livsmedel, med högst innehåll i berikade förpackade livsmedel, kött, fågel, röd fisk som tonfisk och lax, mindre mängder i nötter, baljväxter och frön.

MAP/Ammophos/fosforgödselmedel (CAS 7722-76-1)

0,00

MAP/Ammophos/fosforgödselmedel (CAS 7722-76-1)

Kornformigt gödselmedel som ger öppen tillgång till fosfor och lite kväve för jordbruksväxter. Det är ett utmärkt startgödselmedel under sådd (plantering). Temperatursänkningen ger växterna den nödvändiga fosfornäringen. Det orsakar en tillfällig försurning av jorden runt granulatet, vilket visar vissa fördelar i neutrala och alkaliska jordar.

Kalciumdivätefosfat (CAS 7758-23-8)

0,00

Kalciumdivätefosfat (CAS 7758-23-8)

Kalciumdivätefosfat eller monokalciumfosfat (Ca(H2PO4)2) är en jonförening bestående av kalcium- och divätefosfatjoner, som ofta förekommer i monohydratformen Ca(H2PO4)2·H2O. Kalciumdivätefosfat används särskilt som gödningsmedel.

Det mesta av det producerade kalciumdivätefosfatet används som gödningsmedel. Dessutom används ämnet i buffertlösningar och som stabilisator för plast. Inom livsmedelsindustrin används föreningen som andra fosfater som surhetsreglerande medel, antioxidant, mjölförbättrare och avsaltningssalt. Dess E-kod är tillsammans med kalciumfosfat och kalciumvätefosfat E341.

Citronsyra (CAS 77-92-9)

6,500,00

Citronsyra (IUPAC-namn 2-hydroxipropan-1,2,3-trikarboxylsyra) isolerades från citron. Det är en del av citronsyracykeln (citratcykeln) i människokroppens centrala ämnesomsättning (cykeln börjar med bildningen av citronsyra).

Citronsyra finns också i människokroppen.

Citronsyra är en karboxylsyra.
Används som antikoagulant. Enligt E-numret (etikett för livsmedelstillsatser) som används i Europeiska Unionen får citronsyra koden E330.

CAS: 77-92-9

Vitamin A (CAS 79-81-2)

0,00

Vitamin A (CAS 79-81-2)

Vitamin A är ett fettlösligt vitamin och ett viktigt näringsämne för människor. Det är en grupp organiska föreningar som innehåller retinol, retinal (även känd som retinaldehyd), retinsyra och flera provitamin A-karotenoider (särskilt betakaroten (β-karoten). Vitamin A har flera funktioner: det är viktigt för utveckling och tillväxt av embryot, underhållet av immunsystemet och för att bibehålla synen, där det kombineras med opsinproteinet för att bilda rodopsin – en ljusabsorberande molekyl som är nödvändig för både svagt ljus (scotopisk syn) och färgseende.

Betakaroten (CAS 7235-40-7)

0,00

Betakaroten (CAS 7235-40-7)

Betakaroten är en antioxidant som är en föregångare till vitamin A. Till exempel är morötter rika på naturligt betakaroten. Syntetisk betakaroten och karotenoider används som livsmedelstillsatser under E-kod E 160a.

Koboltklorid (CAS 7646-79-9)

0,00

Koboltklorid (CAS 7646-79-9)

Koboltklorid, eller kobolt(II)klorid, eller koboltdiklorid (CoCl2), är en oorganisk jonförening som bildas av kobolt- och kloridjoner.

Koboltklorid framställs genom reaktion av koboltmetall med klorgas eller genom att neutralisera kobolthydroxid, koboltkarbonat eller koboltoxid med saltsyra. Produkten som erhålls genom neutralisationsreaktionen kristalliseras som ett hexahydrat från lösning.

Mangankloridtetrahydrat (CAS 13446-34-9)

0,00

Mangankloridtetrahydrat (CAS 13446-34-9)

Mangan(II)klorid (MnCl2) är en jonförening som bildas av mangan och klor. Ämnet är obrännbart och rosa till färgen. Det mesta av mangan(II)klorid är MnCl2 · 4H2O som tetrahydrat

Kopparkloriddihydrat (CAS 10125-13-0)

0,00

Kopparkloriddihydrat (CAS 10125-13-0)

Kopparklorid, eller koppar(II)klorid eller kopparklorid (CuCl2), är en oorganisk jonförening som bildas av koppar- och kloridjoner. Föreningen används inom den kemiska industrin som en katalysator, ett färgämne, vid elektrolytisk beläggning av metaller med koppar och i vissa andra tillämpningar.

Glycin (CAS 56-40-6)

0,00

Glycin (CAS 56-40-6)

Glycin (C2H5NO2), eller 2-aminoättiksyra eller 2-aminoättiksyra, är en av de 20 aminosyrorna i den genetiska koden. Dess sidokedja består endast av en väteatom, vilket gör den till den minsta och enklaste aminosyran. Glycin är inte heller optiskt aktivt. Glycin har en relativ densitet på 1,595 g/cm3 (vatten = 1,0 g/cm3) och ett CAS-tal på 56-40-6. Lösligheten av glycin i vatten vid 25 ° C är 25 g / 100 ml. Glycin används i livsmedel som en smakförstärkare och har E-koden E640.

Den lilla storleken på glycin ökar flexibiliteten hos proteinkedjan. Glycin är opolärt, oladdat och neutralt och har en låg vattenhalt. Glycin är vanligt i proteinkedjor och har den genetiska koden GGU, GGC, GGA och GGG.

Glukosmonohydrat (CAS 5996-10-1)

2.400,0063,75

Information Branscher: Läkemedel, livsmedel, foder CAS-nummer: 5996-10-1 WE-nummer: 200-075-1 Kemisk formel: C6H12O6 · H2O Molekylvikt: 198,17 g/mol Tulltaxekod: 170230

Fumarsyra (CAS 110-17-8)

0,00

Fumarsyra (CAS 110-17-8)

Fumarsyra är en organisk förening (dikarboxylsyra) som normalt är ett fast, luktfritt, färglöst och kristallint pulver. Dess kemiska formel är C4H4O4 och strukturformeln är HOOCCH = CHCOOH. Fumarsyra kallas också för trans-1,2-etylendikarboxylsyra, allomaleinsyra, boletinsyra och (E)-2-butendisyra.

Fumarsyra har en molekylvikt på 116,1 g / mol, en smältpunkt på 287 ° C och sublimerar utan sönderdelning vid > 200 ° C. Ämnet har en relativ densitet på 1,63 g/cm3 (vatten = 1,0 g/cm3), en flampunkt på ca 280°C, en självantändningstemperatur på 740°C (pulver) och ett CAS-nummer på 110-17- 8. Fumarsyrans löslighet i vatten (25°C) är 0,63 g/100 ml. Det är också lösligt i etanol och aceton, och svårlösligt i dietyleter och kloroform.

Propionsyra (CAS 79-09-4)

0,00

Propionsyra (CAS 79-09-4)

Propionsyra (C2H5COOH) är en stickande karboxylsyra med en stickande lukt. Anjonerna, salterna och estrarna av propionsyra kallas propionater. Ämnet kallas även etylmyrsyra, metylättiksyra och etankarboxylsyra.

Strukturformeln för propionsyra är CH3CH2COOH. Den har en syrakonstant pKa på 4,87, en flampunkt på 54°C c.c. d.v.s. genom den slutna bägare-metoden och 57 ° C o.c. d.v.s. mätt med öppen bägare-metoden och en självantändningstemperatur på 485 °C.

Propansyra framställs genom oxidation av propanol eller genom reaktion av etanol med kolmonoxid. Vissa bakterier producerar det också från hexoser. Föreningen används i organisk syntes och spannmålskonservering.

Sorbinsyra (CAS 110-44-1)

0,00

Sorbinsyra (CAS 110-44-1)

Sorbinsyra (Acidum sorbicum) är även känd som E200. Ett allmänt fuktbevarande medel, samt ett konserveringsmedel som är separerat från rönnbär eller kemiskt framställt. Sorbinsyra administreras rektalt för att underlätta uppmjukning av den hårda avföringen. (T.ex. Microlax) Acid används också ofta i kosmetika.

Andra människor upplever allergiska reaktioner mot sorbinsyra, såsom nässelutslag, rinnande näsa och astmatiska reaktioner.

Natriumbutyrat (CAS 156-54-7)

0,00

Natriumbutyrat (CAS 156-54-7)

Natriumbutyrat är en förening med formeln Na (C3H7COO). Det är natriumsaltet av smörsyra. Det har en mängd olika effekter på odlade däggdjursceller, inklusive hämning av proliferation, induktion av differentiering och induktion eller suppression av genuttryck. Som sådan kan den användas i laboratoriet för att producera dessa effekter. Mer specifikt resulterar cellulär butyratbehandling i hyperacetylering av histon, och butyrat självt hämmar klass I histondeacetylas (HDAC) aktivitet, särskilt HDAC1, HDAC2, HDAC3 och butyrat kan användas för att bestämma histondeacetylen i kromatinstruktur och funktion. Hämning av HDAC-aktivitet beräknas påverka endast 2 % av genuttrycket hos däggdjur.

I laboratoriet finns natriumbutyrat vanligtvis som ett vitt, vattenlösligt, kristallint fast ämne. Kemikalien är känd för att ha en mycket stark, obehaglig lukt som dröjer sig kvar. Av säkerhetsskäl rekommenderas det att du använder handskar, skyddsglasögon och andningsskydd när du arbetar med natriumbutyrat.

Mentol (CAS 2216-51-5)

940,000,00

Menthol (CAS 2216-51-5)

Mentol är ett vaxartat, kristallint, färglöst eller vitt terpenoid fast ämne vid rumstemperatur. Den utvinns från pepparmynta och andra myntoljor och framställs syntetiskt. Den huvudsakliga formen av naturligt förekommande mentol är (-) – mentol, eller levomentol, som är organiserad i (1R, 2S, 5R) konfigurationen. Mentol kännetecknas av en stark mintliknande arom.

Andra namn för mentol inkluderar: 3-p-mentanol, hexahydrotymol, mentomentol och pepparmintskamfer. Den racemiska formen av mentol har ett CAS-nummer på 89-78-1 och (-)-isomeren 2216-51-5.

Zinklaktat (CAS 103404-76-8)

0,00

Information Branscher: Läkemedel, livsmedel, foder CAS-nummer: 103404-76-8 WE-nummer: 240-178-9 Kemisk formel: C6H10ZnO6 Molekylvikt: 243,49 g/mol Tariffkod: 29181100 Andra fysiska egenskaper …

Kaliumlaktat (CAS 85895-78-9)

0,00

Kaliumlaktat (CAS 85895-78-9)

Kalium L (+) – laktat är kaliumsaltet av L (+) – mjölksyra som erhålls genom att neutralisera en syra av naturligt ursprung med en mycket ren kaliumkälla. Levande organismer producerar naturligt laktat som en biprodukt av glykolys. Kalium L (+) – laktat används i livsmedel som en natriumfri patogenkontroll och fuktgivande medel. Som ett alternativ till natriumlaktat tar det upp hälsoorganisationers och konsumenters oro för att minska natriumintaget.

Kalciumlaktatpentahydrat (CAS 28305-25-1)

0,00

Kalciumlaktatpentahydrat (CAS 28305-25-1)

Kalciumlaktat framställs genom att blanda mjölksyra med kalciumkarbonat eller kalciumhydroxid. Den har hög löslighet och upplösningshastighet, hög biotillgänglighet, god smak. Det är en bra källa till kalcium och används ofta i mat och dryck, hälsovård, läkemedel och mer.

– Kemiskt namn: Kalciumlaktat
– Standard: livsmedelsklass FCC
– Utseende: kristallint pulver
– Färg: från vitt till krämfärgat
– Lukt: nästan luktfri
– Löslighet: Mycket löslig i varmt vatten
– Molekylformel: C6H10CaO6 · 5H2O
– Molekylvikt: 308,3 g/mol

Kalciumformiat (CAS 544-17-2)

0,00

Kalciumformat (CAS 544-17-2)

Kalciumformiat är kalciumsaltet av myrsyra. Det är också känt som E238. Med detta E-nummer används det som foderkonserveringsmedel i EU, men inte i livsmedel för mänsklig konsumtion. Kalciumformiat är stabilt vid rumstemperatur, är brandfarligt och bildar ortorombiska kristaller. Mineralformen är mycket sällsynt och kallas formicalite, och är känd för att förekomma i ett fåtal borförekomster.

Kalciumformiat används i EU som konserveringsmedel i djurfoder. Det försurar fodret, vilket förhindrar mikrobiell tillväxt och förlänger hållbarheten. Tillsatsen av ca 15 g kalciumformiat per kg foder sänker dess pH med ett. 15 g/kg är den högsta rekommenderade foderhalten i EU – denna nivå tros vara säker för grisar, kycklingar, fiskar och idisslare. Blandningen är inte skadlig för miljön vid foderanvändning vid dessa nivåer. Kalciumformiat hämmar tillväxten av tillväxtbakterier såsom E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus och Enterococcus hirae i mediet. Det hämmar också tillväxten av svampar som Aspergillus niger och Candida albicans. Men betydelsen av dessa experimentella fynd för foderkonservering är okänd.

Tokoferylacetat (CAS 58-95-7)

0,00

Tokoferylacetat (CAS 58-95-7)

Tokoferylacetat, även känt som vitamin E-acetat, är en syntetisk form av vitamin E. Det är en ester av ättiksyra och α-tokoferol. Enligt U.S. Centers for Disease Control and Prevention är vitamin E-acetat ett stort problem i 2019 års Freedom-Related Lung Damage (VAPI)-utbrott, men det finns fortfarande otillräckliga bevis för att utesluta effekten av andra kemikalier.

Tokoferylacetat används ofta i dermatologiska produkter som hudkrämer. Det oxideras inte och kan penetrera genom huden in i levande celler där cirka 5 % omvandlas till fri tokoferol. Påstås ha gynnsamma antioxidanteffekter. α-tokoferylacetat används som ett alternativ till själva tokoferolen eftersom den fenoliska hydroxylgruppen är blockerad, vilket resulterar i en mindre sur produkt med längre hållbarhet. Acetat tros hydrolysera långsamt när det absorberas i huden, regenererar tokoferol och skyddar solen från ultravioletta strålar. Tokoferylacetat syntetiserades första gången 1963 av Hoffmann-La Roche-anställda.

Askorbylpalmitat (CAS 137-66-6)

0,00

Ascorbyl Palmitate (CAS 137-66-6)

Askorbylpalmitat är en ester av askorbinsyra och palmitinsyra som bildar den fettlösliga formen av C-vitamin. Förutom källan till C-vitamin används det även som en antioxidant livsmedelstillsats (E-nummer E304). ). Den är godkänd för användning som livsmedelstillsats i EU, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Askorbylpalmitat marknadsförs också som “vitamin C-ester”. Det syntetiseras genom acylering av vitamin C med hjälp av olika acyldonatorer.

Isopropylpalmitat (CAS 142-91-6)

0,00

Isopropylpalmitat (CAS 142-91-6)

Isopropylpalmitat är en fettsyraester som erhålls genom formell kondensation av karboxigruppen i palmitinsyra med propan-2-ol. Metabolit observerad i cancermetabolism. Det har en roll som en mänsklig metabolit. Det är en fettsyraester och en isopropylester. Den härrör från en hexadekansyra. Den kemiska formeln är CH3 (CH2) 14COOCH (CH3) 2.

Back to Top

Shopping cart